‘Anticomuniștii’ Țapului sprijinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu

duminică, iunie 30, 2013 16:03

Zoe PetreZoe Petre, mama fiului său, pentru care merită linsă scula USL-ului

Către Zoe Petre, profesor universitar

Doamnă,

În emisiunea “Ultima oră” din data de 23 iulie 2012 (postul “România TV”, în dreptul minutului 31 al orei 22,00) ați afirmat despre mine următoarele:

(1) că acum cîteva zile aș fi comparat oamenii care vor merge la referendum cu “cîinii lui Pavlov” și că asta vă face să vă simțiți una “cu animalele care merg la vot din reflex condiționat”;

(2) că aș fi comis această comparație, a oamenilor (care votează) cu animalele (condiționate pavlovian), în calitate de “ideolog oficial al regimului”.

Ambele afirmații sunt mincinoase și, prin proferarea lor publică la o oră de maximă audiență, intenționat calomnioase.

Prima afirmație este o minciună calificată. Vă somez public să produceți dovada că “acum cîteva zile” am afirmat “că mergem să votăm precum cîinii lui Pavlov, din reflex condiționat” și că, în acest mod, aș fi comparat oamenii care votează “cu animalele care merg la vot”. Dacă nu veți putea produce această dovadă și nu veți retracta public cele afirmate despre mine, mă voi declara calomniat în sens juridic și veți suferi consecințele de rigoare ale actului Dvs.

A doua afirmație pleacă tot de la o minciună. Nu există nici un sens rațional al expresiei “ideolog oficial” care să mi se poată aplica. Vă desfid să dovediți prin textele ori luările mele de poziție că aș putea fi considerat, în vreun sens rațional, ideologul unui regim politic ori că această capacitate, dacă aș ilustra-o, ar putea fi calificată, în vreun fel, ca fiind “oficială”. Sunteți istoric și ar trebui să aveți proprietatea judecăților. Cu toate acestea, vă jucați cu etichetele ca un om politic — cu scopul de a face rău. În cazul meu, pentru a mă stigmatiza în ochii opiniei publice cu o etichetă despre care știți sigur atît că face rău, cît și că e falsă.

V-ați încheiat atacul calomnios la adresa mea afirmînd: “nu am ce discuta în termenii ăștia cu nimeni din preajma domnului Basescu”. În acești termeni, care sunt ai Dvs., într-adevăr nu mai e nimic de discutat.

H.-R. Patapievici

scriitor

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “‘Anticomuniștii’ Țapului sprijinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu”

  1. Cetin Ametcea, tătarul ce batjocorește istoria românilor | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 10th, 2016 at 21:28

    […] ‘Anticomuniștii’ Țapului sprjinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu […]

  2. Barbaria și prostia guvernează România | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 10th, 2016 at 21:52

    […] ‘Anticomuniștii’ Țapului sprjinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu […]

  3. De ce trebuie dublat numărul pușcăriilor | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 11th, 2016 at 15:17

    […] ‘Anticomuniștii’ Țapului sprjinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu […]

Adauga un comentariu