10 aplicatii Android de care sigur vei avea nevoie

joi, iulie 13, 2017 15:23
Posted in category IT

Aplicatii AndroidSistemul de operare Android, pentru dispozitive mobile, este creaţia iniţială a firmei Google, cea care prin 2007 anunţa lansarea platformei software Android. Tot atunci a fost lansat consorţiul Open Handset Alliance, format din 48 de companii hardware, software şi de telecomunicaţii, printre care Intel, Motorola, T-Mobile, Nvidia etc., destinat dezvoltării codului Android, printre altele. Interesant este faptul că, iniţial, Android era o companie mică, de tip Startup, cu sediul în Palo Alto, California, achiziţionată în 2005 de Google. Haideţi să vedem cele 10 aplicaţii Android de care sigur vom avea nevoie la un moment dat.

  1. Trucaller
    Identifică apelanții necunoscuți și numerele cunoscute pentru spam. Dacă renunţaţi la confidenţialitate totală, în privinţa persoanelor din agendă, aplicaţia vă informează dacă un număr de telefon, de la care sunteţi apelat, a fost raportat drept spam sau identifică numărul, dacă există informaţii despre acesta în baza de date. Persoanele de la care primiţi apeluri spam vor fi evidenţiate cu roşu şi astfel puteţi evita aceste apeluri.
  2. Google Assistant
    Integrează funcționalitatea Google Now și adaugă un nivel sporit de inteligență. Poate interacționa cu alte aplicații de pe telefonul dvs. și poate chiar să utilizeze recunoașterea imaginii pentru a găsi imagini pe telefon prin comenzi cum ar fi “Show me my photos of my cat”. Capacitățile complete ale asistentului sunt disponibile pe cele mai recente telefoane Android 7.0, dar utilizatorii de pe versiuni mai vechi de Android pot să-l acceseze prin Allo. Este, de asemenea, programat să fie lansat pe toate dispozitivele Android 6.0 în următoarele luni. La fel ca Google Now, Google Assistant răspunde la prompt, „Ok, Google”. Trebuie doar să vă asigurați că Google Play Services este actualizat.
  3. Moovit
    Moovit identifică toate rutele de transport public și stațiile din jurul dvs., împreună cu orarele, orele mijloacelor de transport în comun şi poate crea alerte live. Dacă doriţi, poate chiar să vă planifice un traseu. Aplicația este utilă pentru cei care doresc să vadă opțiunile de transport public din zonă, dar este, de asemenea, extrem de convenabilă pentru cei care folosesc frecvent transportul public. Nu mai trebuie să așteptați când ajungeți într-o stație, neştiind când vine următoarea cursă.
  4. Google Keep
    Aplicația vă permite să creați note, note vocale, mementouri și imagini adnotate – și să le agregați în cadrul aplicației, care se sincronizează între dispozitive. Principalul avantaj al Google Keep față de alte aplicații similare este integrarea sa cu alte servicii Google. Puteți folosi comanda „Ok, Google” pentru a crea liste de sarcini și note. Puteți chiar să dictați notele aplicației și va folosi recunoașterea vocală pentru a le transcrie. Utilizatorii pot, de asemenea, salva capturi de ecran, imagini și chiar pagini web, pe care le pot folosi ulterior.
  5. Remote Mouse
    Remote Mouse este o aplicație simplă, dar extrem de convenabilă, care vă permite să utilizați telefonul ca telecomandă pentru computerele din rețea. Aplicația funcționează atât ca mouse cât și drept tastatură, prin intermediul conexiunii Wi-Fi. Singurul dezavantaj este că anumite caracteristici trebuie achiziționate, dar acestea sunt în mare parte printre componentele mai avansate ale aplicației, cum ar fi crearea unui player multimedia de la distanță. Este un instrument foarte bun pentru cei care folosesc PC-ul drept televizor sau pentru prezentările de pe ecranul unui monitor.
  6. AirDroid
    Cu AirDroid, vă controlați dispozitivul Android utilizând PC-ul. Cu această aplicație, puteți răsfoi fișierele, contactele și aplicațiile telefonului. Puteți chiar să utilizați aparatul foto și să redați muzică de pe telefonul dvs. pe PC. Una dintre cele mai bune caracteristici este funcția de mesagerie, care vă permite să răspundeți la SMS-uri de pe computer. AirDroid este în esență ca Whatsapp Web, dar cu multe alte utilizări.
  7. Food Delivery Apps
    Aplicațiile de livrare a produselor alimentare sunt, în general, unele dintre cele mai convenabile instrumente de pe smartphone. Nu există o singură aplicație de livrare a produselor alimentare care să fie recomandată, deoarece variază în funcție de zona dvs. Cu toate acestea, unele dintre greii internaționali de pe piață sunt UberEATS și foodpanda. Instalarea a două sau trei aplicații de livrare a produselor alimentare vă ajută să vă oferiți mai multă varietate culinară. În funcție de parteneriate, aceste aplicații pot varia în funcție de restaurantele disponibile.
  8. Blue Light Filter – Night Mode
    Blue Light Filter este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie să utilizeze dispozitivele pe timp de noapte, dar nu doresc efectele secundare ale luminii albastre. Aplicația vă permite să reglați cât de multă căldură adăugați tonului ecranului, precum și ajustările de luminozitate. Dimineața, puteți să accesați setările aplicației și să opriți rularea aplicației în fundal. Aplicația este complet gratuită, dar are şi câteva anunțuri. Cu toate acestea, utilitatea aplicatiei este certă, dincolo de vizionarea respectivelor anunţuri.
  9. Mobile Payment Apps
    Aplicațiile de plată includ Apple Pay, Google Wallet, Android Pay și chiar Samsung Pay. Cu toate acestea, există multe aplicații de plată care nu se limitează la o anumită marcă sau sistem de operare. PayPal oferă propria aplicație de plată mobilă, în timp ce există și plăți ale Paytm, Zapper și ale altor companii de pe piață. Aceste aplicații fac viața mult mai ușoară. O scanare rapidă a unui cod QR sau a unui cip NFC și efectuarea plății şi nu mai aveţi nevoie de card sau de numerar.
  10. Google Photos
    Google Photos este una dintre cele mai bune aplicații de stocare pentru fișiere foto și video de pe dispozitive Android. Nu numai că aplicația vă oferă gratuit spațiu de stocare și backup automat, dar are şi o varietate de caracteristici inteligente. Recunoașterea imaginii în aplicație vă permite să căutați prin fotografii după cuvinte cheie. De exemplu, căutarea pentru „mountain” în Google Photos vă va arăta toate imaginile peisajului cu munți. Una dintre cele mai recente actualizări vă permite să căutați persoane după nume, atâta timp cât le-ați identificat fața într-una din fotografiile dvs. anterioare. De asemenea, vine cu funcții de la alte aplicații foto, cum ar fi editare foto și tăierea videoclipurilor. Între timp, asistentul încorporat adaugă albume pentru dvs. și sugerează editări și filtre.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu