10 aplicaţii online unde putem traduce un text

vineri, mai 1, 2020 9:14
Posted in category IT

TranslatedictEvoluţia rapidă a tehnologiei ne-a adus în situaţia de a traduce rapid un text, în foarte multe moduri. Există aplicaţii de tot felul, care fac posibilă traducerea şi, implicit, înţelegerea cuvintelor dintr-o limbă pe care nu o stăpânim. Mai există şi extensii ale browser-ului, pe care le putem adăuga pentru a le folosi atunci când dorim să traducem un text.

Totuşi, în cele de mai jos, vom vorbi despre aplicaţii online, care nu necesită instalare şi care îşi îndeplinesc cu brio rolul de traducători.

  1. Google Translate. Unul dintre cele mai populare servicii de traducere este oferit de Google. Dar dacă aveți un text lung de tradus, site-ul Google Translate este alegerea ideală. Puteţi salva, asculta, partaja sau copia textul tradus. În plus, puteți sugera o editare dacă credeți că traducerea este incorectă. Google Translate oferă traduceri în peste 100 de limbi.
  2. Bing Translator. Un alt nume mare în domeniul traducerilor online este Bing, platformă care folosește Microsoft Translator. Puteți selecta limba de intrare sau puteți ca site-ul să o detecteze automat pe măsură ce introduceți textul. Dacă aveți microfonul activat, puteți rosti textul pe care doriți să îl traduceți, ceea ce este, uneori, mai convenabil. După ce primiți traducerea, puteţi alege să o auziți cu voce tare, cu o voce masculină sau feminină, să o distribuiţi sau să o căutați cu Bing. Și, puteți aprecia sau nu traducerea, dacă doriți să oferiți şi un feedback. Acest traducător online oferă traduceri în peste 60 de limbi.
  3. Translatedict. Pe Translatedict, puteți alege dintre cele peste 50 de limbi și puteți utiliza detectarea automată pentru propriul dialect. Trebuie doar să introduceți cuvântul, fraza sau o cantitate mare de text, alegeți limba de traducere și apăsați butonul Translate. Veți vedea traducerea scrisă și puteți face clic pe butonul de sunet pentru a o auzi cu voce tare. Dacă utilizați traducerea într-o comunicare scrisă, veți vedea un număr util de cuvinte și caractere în partea de jos. Acest lucru este excelent pentru texte sau postări de social media unde aveți spațiu limitat. Translatedict oferă, de asemenea, zone doar pentru traducătorul de voce și caracteristica text-to-speech. În plus, puteți solicita ajutorul în traduceri profesionale și puteți primi o ofertă completând formularul online.
  4. Translate.com este un traducător bun care utilizează serviciul Microsoft şi oferă traduceri în peste 90 de limbi. Puteți utiliza vocea sau tastatura pentru a introduce textul, apoi puteţi citi sau asculta traducerea.
  5. DeepL Translator este un instrument foarte util, cu definițiile sale și opțiunile automate de completare a propozițiilor. Puteți alege dintre nouă limbi și, când primiți traducerea, trebuie doar să faceți dublu clic pe un cuvânt pentru mai multe detalii. Când selectați cuvântul în traducere, veți vedea o casetă derulantă cu mai multe opțiuni. De asemenea, puteți arunca o privire asupra definiției cuvântului care apare în partea de jos a paginii. În plus, veți vedea exemple de folosire ale cuvântului respectiv, utilizate atât în limbile de introducere, cât și în cele de ieșire. Acest lucru este excelent dacă încercați să învățați limba în care traduceți.
  6. Babylon Online Translator (https://translation.babylon-software.com/). În timp ce Babylon oferă şi un soft pe care îl puteți descărca pentru traduceri, puteți consulta și opțiunea lor online. Cu peste 75 de limbi și o interfaţă simplă şi uşor de folosit, site-ul este suficient de util pentru a fi folosit. Dacă doriţi un traducător profesionist, Babylon oferă și acest serviciu. Doar faceți click pe butonul Human Translation din pagina traducătorului online și veți fi direcționat către acea secțiune a site-ului pentru detalii.
  7. PROMT Online Translator nu oferă atât de multe limbi ca alți traducători. Lista este limitată la aproximativ 20 de limbi. Dar are alte caracteristici interesante. Puteţi folosi detectarea automată a limbajului și chiar alege un subiect pentru traducere. Puteți apoi să copiați, să lipiți, să verificați ortografia sau să accesați un dicționar. Există, de asemenea, o tastatură virtuală, ce poate fi folosită. PROMT oferă și software de traducere pe care îl puteți achiziționa și descărca. În plus, puteți comanda o traducere profesionistă direct de la OneHourTranslation.
  8. Collins Dictionary Translator. Dacă utilizați site-ul web Collins Dictionary pentru a căuta definiții sau sinonime, aruncați o privire şi peste instrumentul de traducere. Puteți traduce în și din peste 60 de limbi. Deși acest traducător are funcții minime, traducerile provin de la Microsoft și există un buton de copiere convenabil pentru textul pe care îl primiți. Dacă doriţi un site cu dicționar şi instrumente gramaticale, Collins Dictionary Translator este cea mai bună alegere.
  9. ImTranslator este un site minunat pentru traduceri și comparații în același timp. Puteți obține o traducere simplă, traducere înapoi și comparație între traducătorii PROMT, Google și Microsoft. Site-ul oferă traduceri în multe limbi, deoarece se leagă și de alte servicii importante de traducere, cum ar fi cele oferite de Google. Ca suplimente, există o mulțime de instrumente utile, cum ar fi instrumentul Back Translation, care traduce automat textul țintă înapoi la varianta originală – acest lucru vă poate ajută să vă faceţi o idee despre precizia traducerii. Profitați şi de funcția de detectare automată a limbajului, dicționar, ortografie și decodificator, cu marcaje de verificare. Sau utilizați butoanele pentru a copia, insera, utiliza text-în-vorbire sau partaja traducerea prin e-mail. ImTranslator oferă, de asemenea, caractere speciale de accent, care includ simboluri valutare sau matematice.
  10. SpanishDict. Dacă principalele dvs. nevoi de traducere sunt din engleză în spaniolă, SpanishDict este ideal. Chiar pe pagina principală, puteți deschide textul de care aveți nevoie pentru traducere. Dar ce este util în acest instrument de traducere este că include și un set de caractere speciale. Când vedeți caseta de traducere, faceți click pe săgeata pentru a o extinde cu butoane de accent. Alte caracteristici utile sunt definițiile și exemplele pe care le primiți odată cu traducerea.

Fiecare dintre acești traducători online își face bine treaba. Și având în vedere că fiecare oferă ceva diferit sau în plus faţă de ceilalţi, încercați mai multe pentru a vedea care este cea mai bună alegere.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu