10 motive pentru a crede că Laboratorul de Virologie din Wuhan (China comunistă) a cauzat apariţia Coronavirus-ului Covid-19

marți, martie 24, 2020 8:55
Posted in category Mass-media

Coronavirus Covid-19 China„Nu ne batem doar cu virusul, ci și cu teoriile conspirației”, a spus un purtător de cuvânt al Institutului de Virologie din Wuhan (China). „Teoriile conspirației nu fac altceva decât să creeze frică, zvonuri și prejudecăți.”

Ideea că respectivul Laborator de Virologie din Wahan (China comunistă) este la originea apariţiei Coronavirus-ului Covid-19 a crescut în popularitate încă de la începutul focarului, în noiembrie 2019.

Într-un fel, purtătorul de cuvânt al Institutului de Virologie din Wuhan (China) avea dreptate. Într-un moment de criză, ultimul lucru pe care oricine şi l-ar dori este să răspândească frica – mai ales dacă nu se bazează pe altceva decât pe un zvon fără fundament.

Dar când începi să analizezi acele afirmații, anume că epidemia care a infectat deja aproape 250.000 de oameni din întreaga lume a început într-un laborator de virologie Wuhan, ţi se arată altceva, nu o teorie a conspirației.

Haideţi să vedem în continuare cele 10 motive pentru a crede că Laboratorul de Virologie din Wuhan (China comunistă) a cauzat apariţia Coronavirus-ului Covid-19

  • 10. Focarul a pornit în vecinătatea Laboratorului de Virologie
    Primele cazuri de infectare cu virusul Covid-19 s-au produs într-o piaţă de fructe de mare din Wuhan. Chinezii au afirmat la început că virusul provenea de la produsele vândute în acea piaţă. Doar că primii pacienţi infectaţi nu aveau nicio legătură cu respectiva piaţă, ci locuiau în apropierea Laboratorului de Virologie. Alţi chinezi au sugerat că respectivul virus vine de la lilieci, doar că în zona respectivă nu erau lilieci. Exista însă altceva: peste drum de piaţa cu pricina era Laboratorul de Virologie incriminat.
  • 9. În Laboratorul de Virologie din Wuhan (China comunistă) se studia Coronavirus-ul la lilieci
    Centrul Wuhan pentru controlul și prevenirea bolilor nu este doar un birou administrativ. Oamenii de știință se aflau în interiorul clădirii, unde desfășurau activ activități de cercetare – inclusiv studii asupra coronavirus-ului la lilieci. În aceste condiţii, au trebuit să se uite la o mulțime de lilieci bolnavi. Cercetătorii adunau lilieci infectați cu coronavirus din cel puțin 2012 și se concentrau asupra celor care ar putea răspândi boala către oameni. În laboratoarele lui Wuhan au existat sute de lilieci atunci când a început focarul Covid-19, în 2019, iar cercetătorii au studiat cel puțin 11 tulpini noi de viruși asociați cu Covid-19. Și da – o făceau şi dincolo de stradă, exact în locul în care a început focarul.
  • 8. Coronavirus-ul Covid-19 este 96% identic cu coronavirus-ul de la liliecii bolnavi, studiaţi în Laboratorul de Virologie din Wuhan (China comunistă)
    Covid-19 este similar cu o tulpină foarte specifică de coronavirus de lilieci purtată de lilieci în Institutul de Virologie din Wuhan. Nu toate coronavirus-urile de lilieci au acel procent de 96% potrivire cu Covid-19, ci numai liliecii studiaţi la Wuhan, în Laboratorul de Virologie, unii aduşi din alte provincii chineze: Yunnan și Zhejiang.
  • 7. Un liliac ce avea Coronavirus a infectat un cercetător cu puţin timp înainte de apariţia focarului
    Evident, ne-am putea întreba cine este atât de dement să infecteze propriul popor. Probabil, infectarea s-a produs accidental. Un liliac bolnav a atacat un cercetător sau a urinat pe pielea unui cercetător (sau ambele), cu ceva timp înainte de apariţia focarului. Exact asta s-a întâmplat. Potrivit unui raport al cercetătorilor chinezi Botao și Lei Xiao, un cercetător pe nume Junhua Tian a descris aceste experiențe exacte într-un interviu acordat publicaţiei Changjiang Times. Junhua Tian susține că s-a pus în carantină pentru a nu se răspândi această boală – dar chiar dacă el și colegii săi au folosit toate măsurile de precauție, este posibil ca virusul să fi scăpat. Un lucru despre care am aflat, referitor la acest focar, este că oamenii pot să nu prezinte simptome deloc și totuşi sunt infectați. Și, potrivit unui studiu recent din Japonia, persoanele care s-au recuperat pot transporta încă virusul.
  • 6. Un alt Coronavirus, SARS, a fost “scăpat” de două ori dintr-un laborator din Beijing
    La 4 aprilie 2004, un student postuniversitar care lucra la un laborator de virologie din Beijing a fost diagnosticat cu SARS. Se infectase în timpul cercetării virusului și, fără să știe că era bolnav, a ieșit în public și era cât pe ce să provoace un alt focar. Două săptămâni mai târziu, un alt student postuniversitar, care lucra la același laborator, a făcut exact același lucru.
  • 5. Laboratorul de virologie Wuhan a testat un virus care se potrivește cu Covid-19
    Institutul de Virologie din Wuhan avea cu siguranță studenți postuniversitari în cadrul personalului. Putem confirma asta, deoarece, pe 18 noiembrie 2019, cu puțin timp înainte de izbucnirea dezastrului provocat de Covid-19, institutul a pus la dispoziție un post de lucru, solicitând studenților postuniversitari să ajute la studiul coronavirusului la oameni și lilieci. Acest lucru nu este tocmai ieșit din comun, dar descrierea atribuţiilor postului respectiv este cel puțin suspectă. Se spune că erau interesați în special de mecanismele moleculare care permit coronavirusului să stea în stare latentă mult timp fără simptome. Suna familiar? Aceasta este una dintre trăsăturile distincte ale Coronavirus-lui Covid-19 – faptul că oamenii se pot deplasa fără simptome aparente și încă îl pot răspândi. 322 de persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost diagnosticaţi pozitiv, fără a avea simptome, și există dovezi că acei oameni asimptomatici pot răspândi boala. De fapt, se confirmă că o femeie a răspândit-o la cel puțin cinci persoane fără să prezinte simptome proprii.
  • 4. Cercetătorii de la Institutul de Virologie din Wuhan au creat recent un nou coronavirus
    Personalul de la Institutul de Virologie Wuhan nu a lucrat doar la remedii. Au lucrat, de asemenea, pentru a dezvolta noi viruși, net superiori. În 2015, doi cercetători de la Institut au participat la un experiment internațional condus de savantul american Ralph Baric. Scopul? Crearea unui nou coronavirus cu capacitatea de a infecta ființele umane. Dacă ți se pare un obiectiv ciudat, nu ești singurul. O parte semnificativă a comunității științifice a fost indignată de acest experiment. „Singurul impact al acestei lucrări este crearea, într-un laborator, a unui risc nou, non-natural”, a protestat biologul Richard Ebright când a apărut lucrarea. Virologul francez Simon Wain-Hobson a fost de acord. „Dacă virusul ar scăpa”, a avertizat el, „nimeni nu poate prezice traiectoria”.
  • 3. Covid-19 are asemănări stranii cu HIV
    Potrivit unui studiu controversat din India, unele aspecte ale Covid-19 au „asemănări neobișnuite” cu HIV. Dezvăluire completă – acest studiu a obținut un grad corect de examinare. Unii oameni de știință şi-au pus întrebarea dacă au folosit suficiente date pentru a fi semnificative din punct de vedere statistic și le-au atacat suficient de mult încât, în acest moment, autorii studiului și-au retras lucrările. Dar aceast studiu nu greșește și există câteva dovezi care să-l susțină. Medicamentele HIV se dovedesc a fi remarcabil de eficiente în tratarea Covid-19, iar majoritatea pacienților prezintă un număr scăzut de globule albe – ceva care nu se întâmplă cu nicio altă formă de coronavirus. Acest lucru este înfiorător – pentru că cercetătorii de la Institutul de Virologie din Wuhan au lucrat sau au efectuat studii care combină SARS-Covid-19 și un pseudovirus HIV la lilieci și oameni.
  • 2. Guvernul comunist chinez a ordonat tăcerea
    Specialistul în boli infecțioase, Daniel Lucey, a avut șansa de a vedea documentele și datele pe care China comunistă le-a avut în momentul în care a izbucnit focarul Covid-19. Povestea lor oficială, a spus el, nu avea nicio legătură cu realitatea. „China trebuia să fi realizat că epidemia nu a avut originea în piața de fructe de mare Wuhan Huanan”, a declarat Lucey pentru presă. Poate că avea dreptate. Poate că cineva din Wuhan știa că povestea nu s-a produs aşa nici atunci când au anunțat-o prima dată. Dar, probabil, erau ordine stricte să nu spună nimic despre adevărata cauză. Unii oameni de știință au vorbit oricum. O bună parte a acestui articol, de exemplu, se inspiră dintr-un studiu realizat de Fundația Națională de Științe Naturale din China, denumit „Posibilele origini ale coronavirusului Covid-19”. S-ar putea să nu vă surprindă să aflați că, la scurt timp după lansarea studiului respectiv, guvernul comunist a făcut tot posibilul să-l scoată de pe Internet, cu aceeaşi vigoare pe care o folosesc şi în încercarea de a opri oamenii care se referă la virus spunându-i „virus chinez”sau „ gripă Wuhan”.
  • 1. Guvernul chinez consolidează securitatea Biolaboratorului
    Cel mai important argument, dintre toate, în favoarea ipotezei că Laboratorul de Virologie din Wuhan (China comunistă) a cauzat apariţia Coronavirus-ului Covid-19, a ieșit direct din gura președintelui Xi Jinping. Pe 14 februarie 2020, președintele Xi a ținut un discurs despre necesitatea de a ne proteja de Covid-19. Chinezul, a spus el, trebuie să „învețe lecțiile noastre… pentru a ne putea întări zonele de slăbiciune și a închide lacunele expuse de epidemie”. Deși Xi nu a fost niciodată complet explicit despre modul în care aceste lacune trebuiau să fie închise, el și-a anunțat planul de a promova o nouă lege pentru „biosecuritatea în laboratoare” care vizează în special utilizarea agenților biologici care „pot dăuna securității naționale”. În ziua următoare, Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei a urmat discursul lui Xi cu o nouă directivă intitulată: „Instrucțiuni privind consolidarea managementului biosecurității în laboratoarele de microbiologie care gestionează viruși avansați, precum noul coronavirus.” În toată China există un singur laborator de microbiologie care gestionează viruși avansați, precum noul coronavirus. Este Institutul de Virologie din Wuhan.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu