10 site-uri unde putem descărca legal muzică

duminică, martie 7, 2021 14:38
Posted in category IT

The Internet ArchiveDeşi se învaţă în şcoală, pe la orele de Informatică şi TIC, despre dreptul de autor şi cât rău poate face pirateria online, şobolănimea fără prea multă şcoală continuă să practice pirateria online, în ritm de manele, aşa cum continuă să arunce, de zeci de anii, gunoaie pe oriunde, transformând România într-un munte de gunoaie (gunoaie care aruncă gunoaie).

Şi totuşi, dacă chiar iubim muzica şi ne dorim s-o avem, pe cea preferată, există locuri virtuale unde se poate face download legal la piesele muzicale preferate. Iată câteva site-uri de unde puteți descărca muzică gratuită fără a apela la piraterie. Îmbogăţiţi-vă legal colecţia de piese muzicale!

  1. YouTube Audio Library. Oricine are un cont YouTube poate accesa YouTube Audio Library, prin YouTube Studio, și poate descărca câte melodii dorește. Pe lângă piesele muzicale gratuite, YouTube Audio Library include și efecte sonore.
  2. Free Music Archive există de mulți ani, de conţinutul său ocupându-se WUFM – un post de radio independent din New Jersey. Majoritatea descărcărilor gratuite de melodii provin de la artiști mai puțin cunoscuți, dar ocazional veți vedea un nume celebru care apare. Oricum, este o modalitate excelentă de a descoperi muzică nouă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la legalitate, deoarece toate melodiile de pe site sunt gratuite. Cu toate acestea, dacă intenționați să utilizați melodiile în scop comercial, trebuie să verificați licența asociată cu fiecare înregistrare individuală.
  3. Jamendo este o platformă care permite artiștilor independenți să-și distribuie cu ușurință muzica fanilor lor. În prezent are peste 240.000 de piese fără drepturi de autor de la 40.000 de artiști. Muzica este construită în jurul „Comunităților (Communities)”. Navigarea către o anumită comunitate (de exemplu, Rock) vă va prezenta melodiile, albumele și artiștii săi de top. Puteți sorta muzica după popularitatea din toate timpurile, după ceea ce este în tendințe și după ultimele lansări. Dacă doriți să testați piesele înainte de a vă începe o descărcare, puteți să vă conectați la unul dintre posturile de radio tematice ale site-ului.
  4. NoiseTrade. Se spune că nu există un prânz gratuit. Și dacă utilizați NoiseTrade, acest lucru este parțial adevărat. Artiștii care și-au listat muzica pe acest site doresc ceva în schimbul descărcării gratuite, de obicei o adresă de e-mail. Ideea este ca trupele să se conecteze cu ușurință cu oameni cărora le place muzica lor – poate pentru a face publicitate unui turneu viitor sau pentru a evidenția lansarea unui nou album.
  5. Musopen. Ce se întâmplă dacă pop-ul, rock-ul și celelalte genuri principale nu sunt pentru gusturile tale? Ei bine, dacă vă place mai mult muzica clasică, aveți noroc. Musopen este un alt site pentru a descărca gratuit muzică online. Are înregistrări de la unii dintre cei mai renumiți muzicieni clasici din toate timpurile. Veți găsi de la Bach și Beethoven la Ceaikovski și Holst. Puteți căuta după compozitor, interpret, instrument, perioadă și formă pentru a localiza conținutul dorit. Site-ul se extinde dincolo de descărcările de muzică. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de partituri gratuite și chiar unele resurse educaționale.
  6. Amazon. Foarte mulţi utilizatori nu ştiu că Amazon are un vast depozit de descărcări gratuite de muzică. La momentul scrierii acestui materail, peste 6.000 de melodii sunt disponibile pentru descărcare. Spre deosebire de alte site-uri gratuite de descărcare a muzicii, puteți găsi frecvent trupe celebre. În acest moment, puteți găsi muzică de la Foo Fighters, Ashaneen, Tony Elman, Carole King și multe altele. Artiștii se schimbă ocazional, așa că dacă găsești orice muzică ce-ți place, download cât poți. Colecția are o acoperire surprinzător de bună a genurilor de nișă. Din păcate, Amazon a eliminat funcția care permitea filtrarea muzicii gratuite după gen (deși instrumentul este încă acolo pentru muzica ce trebuie plătită). Ca atare, va trebui să faceți săpături singur.
  7. The Internet Archive. Știați că Internet Archive este util pentru mult mai mult decât să râdeți de cât de rău arăta webul în 1999? Este, de asemenea, un site fantastic de muzică gratuită. Pentru un iubitor de muzică, cea mai bună parte a site-ului este Live Music Archive. A fost construit în parteneriat cu etree.org și include spectacole și concerte de la o serie de artiști de renume. Toate trupele din colecție sunt „prietenoase pentru comerț”, ceea ce înseamnă că le-a acordat fanilor dreptul de a schimba în mod liber o parte din muzica lor cu mijloace necomerciale. Biblioteca nu acoperă doar muzică; veți găsi, de asemenea, știri vechi, emisiuni radio, cărți în format audio etc.
  8. ReverbNation este un site excelent dacă sunteți o formație care dorește să vândă muzică online. Cu toate acestea, funcționează ca o resursă fantastică pentru oricine dorește să descarce muzică gratuită. Site-ul se adresează în principal trupelor noi; nu veți găsi piese din topurile curente. Totuși, nu lăsa asta să te descurajeze. ReverbNation a lansat cariera multor trupe de top, inclusiv Alabama Shakes și Imagine Dragons. Asta înseamnă că poți fi cel mai tare copil la școală descărcând muzică de la artiștii de mâine, înainte ca aceștia să devină celebri.
  9. SoundClick. La fel ca multe dintre site-urile de pe această listă, SoundClick prezintă în principal artiști noi care nu și-au făcut încă un nume în industria muzicală. Nu toate melodiile de pe site sunt disponibile pentru descărcare gratuită; artistul trebuie să pună la dispoziție fiecare piesă de la caz la caz, iar unele piese necesită o mică plată. În cazul în care descărcările sunt disponibile, aveți adesea posibilitatea de a alege calitatea.
  10. CCTrax oferă descărcări gratuite de muzică care sunt acoperite de o licență Creative Commons. Platforma oferă, în special, melodii electronice, dub, techno și ambientale.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu