2004, România în afara UE: salariul mediu era de 200 $

duminică, februarie 9, 2020 17:52

Non-educatiaDa, dragi tovarăşi şi “pretini”, atât era salariul mediu în România anului 2004, furată, pardon, guvernată de ciuma roşie = PSD = mafia. Şi pe atunci Românica nu era membră UE şi nu curgea, cum mai susţin şi astăzi unii imbecili care acuză UE de tot soiul de lucruri rele, laptele şi mierea. Dimpotrivă, România în afara UE era la cheremul baronilor PSD-işti, criminali, hoţi şi corupţi de felul lor, pe care nu-i deranja nimeni atunci când jefuiau România, DNA-ul neexistând în acea perioadă. Mai mult, marile tunuri financiare, şi majoritatea dintre aceste jafuri de sute de milioane de euro, date economiei româneşti, s-au produs înainte de intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007. Dar, vorba aia, când s-a văzut cocalarul şi piţipoanca din Românica liberi să circule oriunde în Europa, liberi să câştige bani oriunde în Europa, din care să-şi construiască locuinţe cum nici nu visau sclavii dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu, sclavi moşteniţi de PSD şi transformaţi în votanţi fideli, prin intermediul televiziunilor mafioţilor, liberi să aibă smartphone de ultimă generaţie şi internet non-stop în ultimul cătun din această ţară etc,. ei bine, ciobanului şi ţiganului din România, cu creierul spălat de Mafia TV (Antena 3 şi România TV), a început să-i pută binele prezentului şi-şi doreşte, “ajutat” de, repet, televiziunilor mafioţilor liberi şi bogaţi Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă, să revină la viaţa de larvă, la viaţa de căcat a comunismului dinainte de 1989 şi a necomunismului PSD-ist de după 1989, până în 2007.

Ca să ne facem o idee despre salariile din România anului 2004, haideţi să vedem un material apărut în presa acelei perioade, pe această temă.

Cum se mai descurcă Năstase cu salariul lui de profesor

Recent (era martie 2004 – n.m.), s-au mărit salariile cadrelor universitare. Coeficienţii după care s-au ghidat normatorii sunt ţinuţi la secret (Secretomania – sufletul nepieritor al comunismului, n.m.). Normatorii cred că sunt şmecheri din boşi-străboşi. Numai că noi am pus mâna pe grilă şi o să le ardem normatorilor un picior în târtiţă.

Ce prevede grila? O prăpastie, asta prevede, între preparator, care este (era în 2004 – n.m.) ciuca bătăilor, şi profesor, care l-a prins pe Năstase de picior. Aşa se face că preparatorul are un salariu de patru milioane (lei vechi; 1 leu actual = 10.000 lei vechi; ar însemna 400 de lei astăzi; dar dolarul american avea altă valoare atunci; oricum era foarte mic salariu în învăţământ; şi nu uitaţi că preparatorul e în sistemul universitar; vă imaginaţi cât de mici erau salariile în învăţământul preuniversitar – n.m.), iar profesorul unul de 27 de milioane, dacă are o patină de zece ani, şi de 32 de milioane, dacă a ruginit în mandat, după 40 de ani de cocleală, oxidare şi corodare. Dacă e mulţumit, şi n-are cum să pară, se poate resemna cu norma de şase ore de seminarii şi lucrări practice, asistentul şi lectorul cu 12 ore (săptămânal – n.m.), conferenţiarul cu 10, iar profesorul, că e cel mai dat dracu’, cu 8.

Profesorul (universitar – n.m.) are treabă, nu se-ncurcă cu amănunte, că e premier, preşedinte de consiliu judeţean, ministru. Profesorul e Năstase, Mischie, Theodorescu. Unul ca Năstase, care nu-şi permite luxul de a-şi pierde vremea la catedră, că ne bagă în Europa, are acum prilejul să-şi justifice veniturile. Şi să nu mai depindă de salariul bunicii (pe atunci încă nu apăruse minciuna cu mătuşa Tamara – n.m.), din care a trăit ca un parazit nesimţit, şi să-şi poată lua Iseri, Palazi, Luchieni, Ciucurenci, Tonitzi, Pătraşci, Grigoreşti sau Brauneri, niţeluş mai originali. Că de aia câştigă un camion de lovele la catedră. Că de cursuri or să aibă grijă, ca şi până acum, fraierii de preparatori. (“Academia Caţavencu”, nr. 640/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu