5 aplicaţii pentru partiţionarea şi formatarea hard disk-urilor

duminică, iunie 24, 2018 11:59
Posted in category IT

Aplicatii partitionare hard diskŞtiţi care-i paradoxul sistemului de operare Windows (vorbim doar despre Windows deoarece este cel mai folosit sistem de operare)? Are aplicaţii incluse care, teoretic, pot face cam tot ce ai nevoie, dar în practică realizezi foarte repede că aplicaţiile specializate, neincluse evident în pachetul Windows, sunt o alegere mult mai bună, de foarte multe ori. De exemplu, pentru partiţionarea hard disk-urilor există, inclus în Windows, Disk Management, doar că nu întotdeauna poţi face ceea ce vrei şi ceea ce trebuie cu această aplicaţie. Sau puteţi folosi linia de comandă, dar este o alegere la care puţini dintre noi se descurcă. Sper că aţi înţeles ideea: aplicaţiile specializate sunt de preferat. Bun, acum să zicem că vrem să partiţionăm hard disk-urile pe care le avem şi trebuie să alegem aplicaţia. Pe care o alegem? Păi, una dintre cele 5 variante de ma jos ar fi o alegere inspirată. Iată ce putem alege.

  • EaseUS Partition Master Master Home Edition, varianta free, dacă nu vă dau banii afară din casă. Utilitarul face ceea ce scrie în fişa postului, adică gestionează partiţii, copiază partiţii, creează disk-uri de boot, plus alte opţiuni care-l definesc drept unul dintre cele mai apreciate programe pe felia lui de activitate. Pornind cu el la drum, aveţi posibilitatea să redimensionaţi sau să mutaţi partiţiile, să îmbinaţi partiţiile, să verificaţi aceste partiţii (dacă sunt acolo unde le ştiţi), să formataţi partiţiile sau să modificaţi numele partiţiei. Nu ştiu dacă v-aţi întrebat vreodată ce câştigă cei care oferă gratuit anumite soft-uri. Răspunsul la întrebare este simplu: aplicaţiile gratuite sunt oferite în speranţa că vom cumpăra aplicaţia care nu este gratuită, aplicaţie ce are, evident, opţiuni mai multe şi mai avansate. Aşa şi aici, varianta ce trebuie plătită, adică trebuie să facem upgrade, are şi alte opţiuni precum convertirea partiţiei sau clonarea acesteia.
  • MiniTool Partition Wizard, tot ediţia gratuită, are o interfaţă simplă, aşa încât o puteţi alege dacă nu vă plac tot soiul de complicaţii sau nu aveţi timp să studiaţi foarte mult, înainte de instalarea şi folosirea unui soft. Are opţiuni simple, pe înţelesul tuturor, ce-şi fac treaba, şi-l puteţi folosi pentru: extinderea partiţiilor, migrarea sistemului de operare de pe un HDD standard pe un SSD, convertirea sistemului de fişiere şi multe altele.
  • Paragon Partition Manager Free are patru funcţii de bază: backup, manager de partiţii, formatarea disk-ului şi copierea disk-ului. Mai are şi alte caracteristici, unele extrem de interesante, pe care cu siguranţă va trebui să le descopriţi dacă alegeţi această aplicaţie. Plus că mai are şi o variantă pe bani, în care opţiunile sunt mult mai numeroase.
  • AOMEI Partition Assistant promite să-şi facă bine treaba, adică să-şi îndeplinească toate sarcinile pentru care a fost conceput: redimensionare partiţii, copiere partiţii etc. Indiferent de mărimea hard disk-ului, utilitarul se va descurca onorabil.
  • HP Disk Storage Format Utility este specializat în partiţionarea dispozitivelor USB, cum ar fi flash drive-urile.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu