5 playere pentru muzica ta

marți, ianuarie 14, 2014 20:48
Posted in category IT

PlayerCele mai bune playere audio îţi organizează playlistul, te ajută să cauţi cu uşurinţă prin colecţia de muzică şi chiar te ajută să sincronizezi colecţia de muzică cu dispozitivele mobile. Dar care dintre playere este mai bun? Iată un top al celor mai bune cinci playere.

În continuare, vom detalia cele cinci playere audio din topul nostru de cinci. Ordinea lor nu înseamnă neapărat că unul e mai bun ca altul; scopul e ca să-ţi alegi singur playerul preferat.

Foobar2000 (Platformă: Windows)

Foobar 2000 este probabil cel mai personalizabil şi flexibil player audio din acest top. Este complet gratuit, rulează aproape orice fişier media, poate reda fişiere audio fără pauză între ele, are o mulţime de funcţii pentru care se pot stabili anumite combinaţii de taste (scurtături); practic, poţi asculta orice fişier audio fără a-ţi lua mâna de pe tastatură (util, dacă nu-ţi place mouse-ul). În plus, Foobar2000 permite programatorilor să producă o mulţime de plug-inuri şi add-onuri pentru player, aşa încât sunt o mulţime de componente pe care le poţi descărca pentru a extinde funcţiile deja existente ale playerului. Chiar şi cu aceste componente instalate Foobar2000 este prietenos cu utilizatorul şi cu resursele calculatorului.

MediaMonkey (Platformă: Windows)

De cauţi o „cutiuţă muzicală” care nu doar să-ţi redea muzica preferată, dar şi să te ajute să-ţi ţii muzica şi alte fişiere media organizate, probabil că MediaMonkey este pentru tine. MediaMonkey este un manager de podcast-uri, un CD ripper (CD ripper – pentru a extrage muzica favorită de pe CD-uri), un player audio, poate schimba numele melodiilor, un player pentru audiobookuri (aşa-zisele cărţi audio) şi o „unealtă” bună pentru a-ţi transfera muzica preferată de pe PC pe dispozitive mobile. Aplicaţia, îţi arată „notele” (mai mari sau mai mici, funcţie de cum îţi place piesa) pe care le dai pieselor, albumul din care face parte piesa ascultată, dar şi alte informaţii, care ţi le oferă în mod automat. MediaMonkey caută până şi dubluri ale pieselor din colecţie, în caz că ai aşa ceva te avertizează că piesa X o ai deja şi nu trebuie să o redescarci. şi toate acestea sunt disponibile gratuit. Există desigur şi o variantă Gold, care costă 25$ dar, pentru majoritatea utilizatorilor, varianta gratuită este suficientă. Poate că MediaMonkey nu are cea mai atractivă interfaţă grafică, dar mai mult ca sigur că îţi dă un ajutor în organizarea colecţiei de muzică.

Winamp (Platformă: Windows/Mac)

Winamp este de 15 ani încoace unul dintre cele mai bune playere audio, dar redă şi fişiere video, iar ultimele versiunii au strălucit până şi pe sistemul de operare Android, pentru dispozitive mobile. Este complet personalizabil din punct de vedere al skinurilor (practic poţi selecta o mulţime de culori pentru interfaţa grafică, dintre care sunt sigur şi pe placul tău), personalizabil, destul de rapid şi gratuit. Există însă şi o versiune cu bani, versiunea Winamp Pro de 20$, dar, cei mai mulţi sunt mulţumiţi chiar şi cu versiunea gratuită. Winamp te lasă să extragi muzica de pe CD-uri, prin funcţia CD ripp (versiunea gratuită e limitată însă la viteza de 8X), rulează media video şi audio şi te lasă să transferi muzica preferată pe dispozitive mobile (wireless, dacă dispozitivul mobil rulează Android), te lasă să te înscrii la podcast-uri, să cauţi artişti noi şi să descarci muzică chiar din aplicaţie. Cu toate aceste funcţi interesante, Winamp este considerat un player media de top, chiar dacă utilizezi versiunea gratuită. Utilizatorii de sisteme Mac se pot bucura şi ei, alături de utilizatorii de sisteme cu Windows, de aceste funcţii ale playerului Winamp, datorită faptului că playerul suportă şi platforma Mac.

iTunes (Platformă: Windows/Mac)

Fie că-l iubeşti sau că-l urăşti, iTunes este unul dintre cele mai populare playere audio din lume, şi asta cu un motiv bun: iţi oferă un magazin de muzică pe măsură, transferă muzica pe dispozitivele mobile marca Apple, este un manager de podcast-uri şi o „cutiuţă muzicală” complet utilată. Utilizatorii de sisteme Mac sunt aproape obligaţi să-l folosească: este cel mai complet media player pentru sistemul de operare OS X. Pentru sistemele Windows, este mai puţin prietenos cu resursele PC-ului, mai ales că instalează o mulţime de suplimente implicit. Chiar şi aşa, mulţi utilizatori îl preferă în continuare. În plus, este complet gratuit (şi asta contează). Împreună cu iCloud şi iTunes Match poţi asculta muzica de pe sistemul tău de acasă (Windows sau Mac) şi când eşti plecat, cu condiţia ca să ai net şi pe dispozitivul tău mobil. Unii sunt de părere că iTunes e folosit pentru că e uşor de folosit, însă chiar de nu-l vrei, el oricum vine gata instalat pe orice dispozitiv Apple, cu sistem iOX.

MusicBee (Platformă: Windows)

Rapid, uşor şi gratuit. MusicBee şi-a câştigat reputaţia printre utilizatori ca fiind „prietenos” cu resursele sistemului, destul de atractiv, dar nu numai pentru ascultat, ci şi pentru notat muzica (funcţie de preferinţe), pentru organizat, pentru descărcat informaţii despre melodiile ascultate de pe Internet din surse cum ar fi Last.fm. Playerul îţi dă voie să îţi organizezi colecţia de fişiere media, poate reda o mulţime de fişiere, ceea ce îl face potrivit şi pentru a extrage piesele de pe CD-uri şi a le transfera pe dispozitive mobile, însă îţi oferă şi alte facilităţi pe lângă cele enumerate, care sunt considerate şi cele mai utile.

Traducere după lifehacker.com de către Marcoşanu Dragoş.

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “5 playere pentru muzica ta”

  1. Sfaturi pentru protecția calculatorului tău | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 26th, 2018 at 21:37

    […] 5 playere pentru muzica ta […]

  2. Unde gasim playere gratuite | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 12th, 2019 at 19:54

    […] 5 playere pentru muzica ta […]

Adauga un comentariu