A şaptea dimensiune pe Facebook (CXCI)

vineri, martie 19, 2021 8:31
Posted in category Mass-media

Religie5 noiembrie 2018

În România, Evul Mediu întunecat se manifestă prin BOR

Biserica Ortodoxă Română este acea instituție menită să facă din România o țară suportabilă, în care cetățeanul obișnuit, majoritar ortodox, are un comportament în concordanță cu învățăturile creștine. Pentru aceasta, clerul ortodox ar putea face mult mai mult decât nimicul din ultimii zeci de ani.

Din păcate pentru România, ortodoxismul reprezintă doar un instrument de a face bani, pe seama fraierilor care mai cred în ‘trimișii lui Dumnezeu’ pe Pământ. În timp ce Biserica Apuseană înființa școli, spitale etc. prin Evul Mediu, Biserica Ortodoxă nu avea nici o treabă cu aceste ‘îndeletniciri’, așa încât românii erau, prin secolulul XIX, de exemplu, majoritar analfabeți. Lucrurile nu s-au schimbat defel nici azi, chiar dacă statul român este, chipurile, laic. Biserica Ortodoxă se bucură de privilegii imense, fiind un sac fără fund, în privința banilor de la buget.

Deși România a devenit un stat infracțional, unde se fură pe rupte, ‘boborul’ continuă să se declare ortodox, spre bucuria clerului ce poate pretinde mulți bani în folos propriu. Se mai găsesc și parlamentari ce-și imaginează că toată bunăstarea unei comunități se reduce la o biserică unde se poate cerși în voie. Inclusiv neocomuniștii din PSD, cam atei de felul lor, cer mereu bani pentru biserici. Din toate aceste motive și din multe altele, consider întemeiat apelul de mai jos.

Cerem impozitarea tuturor veniturilor cultelor religioase

Cerem impozitarea tuturor veniturilor cultelor religioase. In prezent cultele religioase din Romania beneficiaza de privilegiul medieval al neimpozitarii veniturilor obtinute. Cultele religioase prospera in vremuri de criza prin specularea naivitatii unor asa-zisi crestini.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu