Abramburica și dictatura USL

marți, august 7, 2012 14:06

Ecaterina Andronescu (Abramburica)Începem cu dictatura USL. Useleii nu renunță nici o secundă la a face presiuni asupra judecătorilor Curții Constituționale. Această famiglie bolșevică, numită în mod corect Uniunea Stalinist-Leninstă, vrea cu tot dinadinsul ca justiția să fie la cheremul baronilor USL, cei care vor să i-o tragă din toate pozițiile. Iată mai jos un material privind dictatura USL și justiția din România.

Presedintele Comisiei de la Venetia: Am primit informatii suplimentare de la Curtea Constitutionala din Romania despre continuarea presiunilor si amenintarilor la adresa judecatorilor. Este surprinzator, chiar socant ca pentru a doua oara intr-un timp scurt CCR se simte obligata sa faca apel la Comisia de la Venetia.

Presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, spune intr-o declaratie publicata pe site-ul institutiei ca a primit luni, 6 august, „informatii suplimentare de la Curtea Constitutionala despre continuarea presiunilor si amenintarilor la adresa judecatorilor”. Presedintele Comisiei spune ca este „surprinzator, chiar socant pentru mine ca pentru a doua oara intr-un timp scurt Curtea Constitutionala a unui stat membru al Consiliului Europei si al UE se simte obligata sa faca apel la Comisia de la Venetia pentru a-si proteja independenta”.

Reamintim ca CCR a devenit arbitrul crizei politice. Decizia sa, asteptata pe 31 august, va consfinti intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni sau demiterea sa. Membrii CCR au mai reclamat si in luna iulie presiuni si amenintari. O fraza cruciala dintr-o decizie a CCR, care consfinteste includerea cetatenilor romani din strainatate in listele electorale, a fost disparut din versiunea publicata in Monitorul Oficial vineri, 3 august. CCR a calificat omisiunea drept „eroare materiala”, dar corectura nu a aparut inca pina la ora publicarii acestei stiri.

Vezi mai jos declaratia completa (lb. engleza)

„Strasbourg, Council of Europe – On 4 July 2012 I made a statement expressing concern about attempts to exercise pressure on the Constitutional Court of Romania and to undermine its independence. Yesterday I received additional information from the Court about continuing pressure and threats against individual judges.

It is a general principle of the rule of law that pressure on any court, whether constitutional or ordinary, in order to influence its decisions is inadmissible. In recent years the Venice Commission has sometimes had to intervene in order to protect the independence of a constitutional court in a new democracy. It is for me surprising, and even shocking, that for the second time in a short period of time the constitutional court of a member state of the Council of Europe and the European Union feels obliged to appeal to the Venice Commission in order to protect its independence.

I appeal to all state authorities and political parties of Romania to fully respect the independence of the Constitutional Court and to refrain from exercising pressure. As regards threats against individual judges, I expect that the Romanian authorities will protect the judges concerned and their families and take all necessary steps to bring the authors of such threats to justice”.

Cele mai importante fragmente traduse in lb. romana:

„Pe 4 iulie am facut o declaratie in care imi exprimam ingrijorarile legate de tentativele de a exercita presiuni si de a submina independenta Curtii Constitutionale din Romania. Ieri (luni, 6 august – n.red.) am primit informatii suplimentare de la Curtea Constitutionala despre continuarea presiunilor si amenintarilor la adresa judecatorilor.

Este un principiu general al statului de drept ca presiunea asupra unei curti – fie ea constitutionala sau obisnuita – pentru a-i influenta deciziile este inadmisibila. In ultimii ani Comisia de la Venetia a trebuit uneori sa intervina pentru a proteja independenta unei curti constitutionale intr-o noua democratie. Este surprinzator, chiar socant pentru mine ca pentru a doua oara intr-un timp scurt Curtea Constitutionala a unui stat membru al Consiliului Europei si al UE se simte obligata sa faca apel la Comisia de la Venetia pentru a-si proteja independenta.

Fac apel la toate autoritatile de stat si toate partidele politice din Romania sa respecte independenta CCR si sa se abtina de la exercitarea de presiuni. In ceea ce priveste amenintarile la impotriva judecatorilor, astept ca autoritatile romane sa protejeze judecatorii si familiile acestora si sa ia toate masurile necesare sa aduca autorii acestor amenintari in fata Justitiei”.

Comisia pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscuta drept Comisia de la Venetia, este un grup de experti constitutionali care examineaza modul in care tarile membre ale Consiliului Europei respecta standardele democratice.

Sursa

Falimentul „Abramburicăi”. Azi culege ce a semănat

Ecaterina Andronescu a revenit la ţanc în fruntea Ministerului Educaţiei. Astăzi, ea culege roadele mandatelor anterioare, când a distrus învăţământul profesional şi a obligat tinerii, indiferent de interese şi capacităţi, să se înscrie la liceu, pentru a alimenta fabricile de diplome.

Examenul de Bacalaureat nu este pentru toată lumea – iar acest lucru este demonstrat de rezultatele obţinute la acest examen pentru doi ani consecutiv.
Rezultatele înregistrate la acest examen în ultimii doi ani sunt încununarea politicilor educaţionale implementate de Ecaterina Andronescu în timpul mandatului său anterior, din anii 2008-2009.

A pus elevii pe un drum care nu era al lor

Cei care au terminat liceul anul trecut şi anul acesta sunt exact cei intraţi cu forţa în învăţământul liceal în 2009, după ce ministrul Educaţiei de atunci, recunoscută sub apelativul „Abramburica”, a eliminat şcolile profesionale din sistemul educaţional.

În felul acesta, absolvenţii de anul trecut şi cei de acum sunt generaţiile de sacrificiu ale unui experiment falimentar. Şi anul trecut, şi acum, avem circa 80.000 de tineri care au făcut degeaba liceul, nefiind pregătiţi pentru acest nivel de exigenţă.

Intens blamată de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, decizia desfiinţării acestor şcoli a plasat mulţi tineri pe „un drum care nu este al lor”, către Bacalaureat şi, ulterior, facultate.

Scopul a fost unul meschin, crede fostul ministru, adică acela de a alimenta cu clienţi fabricile de diplome.

Asistăm acum la o închidere perfectă a cercului politicilor introduse de ministrul Ecaterina Andronescu.

Ea s-a întors la minister, în urmă cu câteva zile, exact la momentul potrivit pentru a asista la dezastrul unui proces pe care tot ea l-a declanşat în urmă cu patru ani. Pentru că Abramburica a eliminat şi probele tehnice la Bacalaureat, odată cu eliminarea şcolilor profesionale.

Aşa că toţi elevii au avut de dat probe dificile, precum Matematică, Fizică, Chimie, indiferent de capacităţile lor intelectuale.

Toţi experţii din Educaţie vorbesc astăzi despre reintroducerea şcolilor profesionale, schimbarea programelor şcolare sufocante, introducerea probelor diferenţiate în funcţie de profilul liceelor şi schimbarea sistemului de predare.

Numai că Ecaterina Andronescu a vorbit ieri de analiza rezultatelor pe fiecare şcoală şi pe fiecare judeţ şi de creşterea presiunii pe profesori.

Astfel, demonstrează că viziunea sa rămâne aceeaşi: băgatul cărţii cu forţa în mintea a sute de mii de elevi care nu fac faţă exigenţelor. Această viziune este anacronică.

Viziunea ministrului Educaţiei este anacronică. Ea vrea, cu orice preţ, să bage cartea cu forţa în minţile elevilor.

80.000 de tineri au făcut degeaba liceul, nefiind pregătiţi pentru asemenea exigenţă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Abramburica și dictatura USL”

  1. pasescurte.blogspot.ro says:

    august 8th, 2012 at 17:54

    gandirea politica a acestor lichele este simpla. cine nu-i cu noi este impotriva noastra

  2. Cornel Căruntu says:

    august 8th, 2012 at 18:29

    Asa-i, tipic pentru niste neocomunisti.

  3. USL-iștii, naziștii de azi ai României | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2015 at 18:22

    […] Abramburica și dictatura USL […]

  4. Poporul din 2009 nu este egal cu poporul din 2012? | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2015 at 18:33

    […] Abramburica și dictatura USL […]

  5. Victor Ponta, prostănacul de serviciu al securiștilor | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2015 at 19:11

    […] Abramburica și dictatura USL […]

  6. Plagiatorul Ponta, rușinea socialistilor europeni | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2015 at 19:19

    […] Abramburica și dictatura USL […]

  7. USL-iștii au fraudat 1,5 milioane de voturi la Referendumul din 2012 | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 19th, 2015 at 9:44

    […] Abramburica și dictatura USL […]

  8. Mulți, dar proști | A șaptea dimensiune says:

    februarie 10th, 2016 at 11:53

    […] Abramburica și dictatura USL […]

Adauga un comentariu