Ai cumpărat un calculator (PC) nou? Iată 10 aplicaţii pentru Windows pe care ar trebui să le înstalezi mai întâi

vineri, aprilie 24, 2020 13:15
Posted in category IT

ShareXAi cumpărat un calculator nou, sau second hand, sau ai reinstalat Windows-ul pe vechiul calculator, ei bine, trebuie adăugate următoarele aplicaţii, dacă vrei să-l foloseşti în diverse scopuri. Aplicaţii gratuite (dar în unele locuri trebuie să vă înregistraţi), evident.

  • Browser pentru Internet. Cea mai bună alegere este Google Chrome, un browser rapid, ce include facilităţi precum căutarea instantanee pe Google, având şi o bibliotecă vastă de extensii. Mai puteţi sincroniza documentele Google pe diverse platforme, de pe desktop pe telefon şi invers, de exemplu. Există, totuşi, o parte mai puţin bună a browser-lui Chrome: consumă ceva resurse, adică trebuie să aveţi memorie RAM suficientă. În cazul în care doriţi alternative viabile la Google Chrome, acestea există. Puteţi opta pentru Firefox sau Opera
  • Cloud Storage: Google Drive. Dacă alegeți un singur serviciu cloud storage, Google Drive este cel pe care ar trebui să îl instalați. Oferă 15 GB spațiu de stocare gratuit, care este distribuit în conturile Google Photos și Gmail. Google Drive oferă o aplicație pentru fiecare platformă importantă, astfel încât să vă puteți duce fișierele oriunde. În sistemul de operare Windows, aplicația se numește Backup and Sync şi vă permite să faceți backup pentru folderele de pe computer și dispozitive externe. De asemenea, este foarte ușor să partajați fișiere cu alți utilizatori. Împreună cu OneDrive integrat în Windows 10 sau un alt furnizor de cloud storage gratuit, puteți obține o mulțime de spațiu de stocare și puteți separa fișierele în mod logic.
  • Music Streaming: Spotify. Dacă vrei cu adevărat ceva deosebit, atunci când asculţi muzică, Spotify. Sau, dacă preferaţi, puteţi opta pentru Apple Music sau Google Play Music.
  • Office Suite: LibreOffice. Este posibil să aveți nevoie de un instrument care vă permite să lucrați cu documente, foi de calcul și prezentări la un moment dat. S-ar putea să credeți Microsoft Office este singura modalitate (ce trebuie plătită) de a face acest lucru, dar este departe de adevăr. Niciun utilizator Windows nu trebuie să ignore LibreOffice. Este o suită de birou complet gratuită și puternică, care include alternative la Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access și multe altele. După ce te-ai obișnuit cu câteva mici diferențe estetice faţă de Microsoft Office, vei lucra lejer cu LibreOffice. Dacă nu doriți să utilizați LibreOffice, încercați FreeOffice.
  • Image Editor: Paint.net. Toată lumea ar trebui să aibă instalat un program de editare a imaginilor. Photoshop este standardul de aur pentru acest lucru, dar există o mulțime de instrumente gratuite care sunt mai accesibile. Paint.NET este alegerea noastră de top. Este mult mai puternic decât Microsoft Paint, dar nu vă copleșește cu o mulțime de instrumente confuze. Puteți estompa cu ușurință părți ale unei imagini, puteţi face fotografiile să arate mai bine și puteţi să adăugați text și forme imaginilor dvs. cu doar câteva click-uri. O mulţime de plugin-uri vă permit să extindeți funcționalitatea aplicaţei. Dacă vreţi o aplicaţii cu opţiuni ceva mai avansate decât cele disponibile în Paint.NET, puteţi alege GIMP
  • Security: Malwarebytes. Windows 10 include Windows Defender, care este un antivirus suficient de bun pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, este înțelept să mențineți instalat un program secundar de securitate. Pentru aceasta, cel mai bun este Malwarebytes. Versiunea gratuită vă permite să scanați sistemul dvs. pentru malware pe care antivirusul dvs. nu le poate descoperi.
  • Media Player: VLC. Datorită naturii omniprezente a YouTube-ului, probabil că nu urmăriți prea des videoclipuri locale (de pe desktop). Cu toate acestea, ar trebui să păstrați în continuare un player video solid pe desktop pentru momentul în care trebuie să redați fișiere media pe plan local. Pentru această sarcină, numărul unu este VLC Media Player, care împachetează o mulțime de funcții și este capabil să redea aproape fiecare format video și audio imaginabil.
  • Screenshots: ShareX. Efectuarea unei capturi de ecran în Windows este utilă de multe ori, de la captarea unor momente amuzante până la înregistrarea informațiilor importante. Aplicațiile de bază Snipping Tool și Snip & Sketch oferă doar un set de caracteristici, așa că ai nevoie de ceva mai bun. Nu veți găsi un instrument de captură de ecran gratuit mai bun decât ShareX. Cu o mulțime de metode de captare, cu un editor puternic încorporat, cu pași automatizați după ce faceți o captură de ecran și instrumente suplimentare, precum un dispozitiv de prindere și riglă de culori, ShareX are un set impresionant de funcții. Iar dacă vreţi o alternativă la ShareX, există PicPick
  • Comprimarea și extragerea fișierelor: 7-Zip. Deşi Windows include asistență pentru fișierele comprimate, este important să aveți şi un soft cu care să puteți lucra cu orice fel de fișiere arhivate pe care le-ați putea întâlni. 7-Zip este standardul de aur pentru aplicațiile de compresie și extracție a fișierelor. Se instalează în câteva secunde, ocupă un spaţiu redus pe hard disk, nu consumă resurse. Are şi funcţii avansate, pentru cei interesaţi de aşa ceva. Singurul dezavantaj al 7-Zip este aspectul său îmbătrânit. Dacă nu puteți trece peste asta, aruncați o privire la PeaZip, care este un instrument similar cu o interfață mult mai atractivă.
  • Messaging: Rambox. Este posibil să utilizați cel puțin un serviciu de mesagerie pentru a rămâne în contact cu prietenii în timpul zilei. Cu atât de multe opțiuni disponibile, nu există nicio modalitate prin care am putea alege cel mai bun serviciu de mesagerie, deoarece totul depinde de ceea ce folosesc prietenii tăi. Atunci de ce să nu le alegem pe toate? Rambox (https://rambox.pro/) este alegerea noastră pentru cea mai bună aplicație de mesagerie de pe Windows. Vă permite să adăugați conturi din zeci de servicii de mesagerie populare, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Telegram, GroupMe, Hangouts, Discord și multe altele. Aplicația adaugă pur și simplu o nouă filă pentru fiecare serviciu pe care îl utilizați, permițându-vă să vă țineți la curent cu fiecare grup într-o fereastră. Include câteva funcții suplimentare care îl fac mai util decât deschiderea serviciilor de mesagerie în browser.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu