Al patrulea de la coadă

duminică, martie 9, 2014 15:56
Posted in category Educatie, Locale

Sala de clasaȘcoala nu este nici mai bună nici mai rea decât societatea în care există. Rezultatele de la Simularea Evaluării Naționale 2014 arată încă o dată ce crimă la adresa educației din România a săvârșit gunoiul PSD-ist Ecaterina Andronescu, țoapa care și-a permis să scoată aberația de lege privind intrarea în liceu a absolvenților clasei a VIII-a cu orice notă obținută la probele din cadrul Evaluării Naționale. Respectiva lege criminală nu a fost schimbată nici de Daniel Funeriu și nici de parlamentarii infractori din România, cei care au grijă ca alți infractori să nu facă prea multă pușcărie, durându-i în cur de situația învățământului românesc. Pe lângă aceasta, nu poți avea o educație de calitate într-o țară unde tembeliziunile unor infractori, precum Antena 1 (patron securistul infractor Dan “Felix” Voiculescu, cel care pe 8 aprilie sper să ia niște ani de pușcărie) sau România TV (patron Ghiță, PSD-istul infractor), nu au altă preocupare în emisiunile lor decât grija fată de ciobanul analfabet și infractor George Becali, cel care furând din banii publici a “contribuit” la salarizarea mizerabilă a profesorilor.

Dar și actuala conducere a Ministerului Educației, dincolo de unele intenții bune, cum ar fi revenirea la nota minimă 5 la intrarea în liceu și reînfiintarea școlilor profesionale, desființate de jegul neocomunist Ecaterina Andronescu, are destule bube. De exemplu, nu am înțelesc cum s-a calculat procentul elevilor care au obținut medii peste 5. Iată știrea (preluată de toată presa): “Ministerul Educației Naționale a anunțat astăzi că 48,8% dintre elevii prezenți au obținut medii peste 5 la simularea Evaluării Naționale 2014”. Și asta în condițiile în care procentul celor care au obținut medii peste 5, la nivel național, la Limba română a fost de 67%, iar la Matematică de 30,4%. Înțeleg că au luat medii peste 5 la ambele probe, doar e folosit pluralul. Cum poți avea 48,8% dintre elevi, din moment ce la matematică sunt doar 30,4%. Presupunând, în cazul cel mai fericit, dar improbabil, că cei care au obținut peste 5 la matematică au obținut peste 5 și la limba română, ajungem la un procent cel mult egal cu 30,4% elevi care au obținut medii peste 5 la simularea Evaluării Naționale 2014. Vă dati seama ce calcule fac cei din Ministerul Educației, veniți odată cu USLamismul corupt și criminal.

Legat de această simulare, sunt mai multe clasamente (vedeți primul link). Un prim clasament ar fi după media la simulare. Aici, județul Botoșani este al patrulea de la coadă, deși acel procent din dreptul fiecărui județ este destul de neclar. Dar să zicem că ordinea este corectă. Asadar, într-un județ unde fundul lui Ceașcă este lins la greu, inclusiv de către majoritatea profesorilor, unde sunt promovate nulitățile în funcții de conducere, unde pentru “uoi” și “fă” școala nu înseamnă mare lucru, elevii arată cum arată. Vina este împărțită. Are și școala partea ei de vină, dar ce poți face cu un elev care-ti vine în clasa a V-a fără să știe bine cele patru operații elementare și citind pe silabe, sau ce poți face cu un elev care acasă nu are conditii minimale de studiu. Dar, repet, regiunea în sine este ostilă unor noțiuni precum studiu, lectură, știință etc. Cum sunt etichetați pe aici cei care citesc, studiază și mai stau pe net? “Fraieri”, “nu au treabă” etc., oamenii “normali” se ocupă de alte lucruri, cum ar fi agricultura. Asta-i zona de unde se așteaptă rezultate bune la examene și nu apar de ceva timp, cu excepțiile de rigoare. Revenind la județul Botoșani, cel mai slab clasat județ din Moldova după media la simulare, realizați cât de mare era frauda înainte de introducerea camerelor de supraveghere în acest judet, pe atunci județul având clasări mult mai bune. Chiar și azi se mai întâmplă fraude, dar voi reveni asupra subiectului.

Mai sunt clasamentele pe probe. La Limba română, urcă puțin (asta si pentru ca in judetul Harghita limba romana nu este iubita, iar urcarea se datoreaza slabei cotari a judetelor populate majoritar cu maghiari), dar nu prea mult că “uoi” are rău de înălțime, iar bălegarul este mult mai tentant, ocupând locul 8 de la coadă, tot cel mai slab din Moldova, fiind depășit chiar și de către județul Vaslui, poate cel mai căzut în cap județ din România (acolo mașina lor de fraudă a functionat mai bine, vorba plagiatorului mitoman Ponta). La Matematică, județul Botoșani este pe locul 5 de la coadă, depășind Vasluiul.

Și acum ce credeți că se întâmplă? Profesorii de limbă română și matematică vor trage din greu, pe ei căzând povara rezultatele slabe, iar societatea va fi aceeași: plină de fraude, plagiatori, nepotisme, țigăneli, bălegar, prostie, incultură, corupție etc. Dacă vrei o educație de calitate, nu dai toată ziua tigani la televizor, ci olimpici naționali și internaționali la matematică. Dacă vrei o educație de calitate, nu pui Gigei la Cultură, sau nu numești inspectorii și directorii de școli pe criterii politice. Dacă vrei o educație de calitate, nu prezinți infractori la televizor, ci medici, profesori, specialiști care au muncit din greu pentru a ajunge acolo. Tanti România, chiar nu-ți dai seama că te-ai țiganizat și ai cam uitat de școală?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

15 Responses to “Al patrulea de la coadă”

  1. Cum să arunci niște bani publici pe geam | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 1st, 2015 at 11:55

    […] Al patrulea de la coadă […]

  2. Evaluarea Nationala 2015, pe noi culmi PeSeDiste | A șaptea dimensiune says:

    iulie 9th, 2015 at 11:33

    […] Al patrulea de la coadă […]

  3. Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2015 at 17:35

    […] Al patrulea de la coadă […]

  4. Cum ajung analfabetii sa aiba diplome in Romania | A șaptea dimensiune says:

    august 21st, 2015 at 11:46

    […] Al patrulea de la coadă […]

  5. Un alt violator in libertate la Vaslui | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2016 at 22:14

    […] Al patrulea de la coadă […]

  6. România, cu ajutorul unora din învățământ, va rămâne o țară coruptă | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 11:57

    […] Al patrulea de la coadă […]

  7. Pentru ciobanii din România, legile sistemului educațional nu contează | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 12:26

    […] Al patrulea de la coadă […]

  8. Cum sunt promovati analfabetii in scolile din mediul rural | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 20th, 2016 at 18:44

    […] Al patrulea de la coadă […]

  9. Cum ne-a condamnat Romania rurala la neocomunism | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 22nd, 2016 at 13:13

    […] Al patrulea de la coadă […]

  10. La Evaluarea Nationala 2016, subiectul de matematica, s-a gresit un enunt | A șaptea dimensiune says:

    iunie 29th, 2016 at 18:28

    […] Al patrulea de la coadă […]

  11. Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016 | A șaptea dimensiune says:

    iunie 30th, 2016 at 13:03

    […] Al patrulea de la coadă […]

  12. Invatatul nu inseamna nimic in Romania PeSeDista | A șaptea dimensiune says:

    iulie 3rd, 2016 at 12:06

    […] Al patrulea de la coadă […]

  13. 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului | A șaptea dimensiune says:

    iulie 11th, 2016 at 16:37

    […] Al patrulea de la coadă […]

  14. România, infracționalitate și incultură | A șaptea dimensiune says:

    iulie 17th, 2016 at 17:23

    […] Al patrulea de la coadă […]

  15. BitDefender, încă o dovadă că românii pot fi cei mai buni | A șaptea dimensiune says:

    iulie 18th, 2016 at 7:55

    […] Al patrulea de la coadă […]

Adauga un comentariu