Cațavencii banalizează crimele comunismului

luni, mai 6, 2013 9:11

Comunism = NazismA fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, o revistă numită Academia Cațavencu. Scrisă cu umor, de oameni la fel de inteligenți ca cititorii respectivei publicații. Numai că, la un moment dat, unii dintre cei care administrau această revistă a început să ceară ziariștilor de acolo să mintă, să manipuleze, să deformeze adevărul. Pentru un Doru Bușcu sau Mircea Dinescu, totul se reduce la bani și, probabil, putere. De exemplu, Cornel Ivanciuc a fost îndepărtat de la vechea revistă pentru că a colaborat cu Securitatea comunistă, dar angajat la Cațavencii fără nici o problemă. Tot vechea revistă avea un site interesant, ce între timp a fost eliminat. Revenind la acel moment de cotitură, produs în anii 2009 – 2010, mulți din cei care nu au acceptat dezinformarea practicată au plecat. Așa se face că, din trunchiul vechii reviste, au apărut trei publicații: Kamikaze, având în componență o mare parte dintre redactorii vechii reviste, Academia Catavencu, într-un alt format și cu o altă echipă (formată din tineri), și Cațavencii, despre care va fi vorba ceva mai la vale, revistă la care scriu indivizi fără scrupule, gata oricând să mintă sau să mimeze jurnalismul.

  • Cornel Ivanciuc este unul dintre ei. Fost turnător la Securitate, vedeți aici, acest Ivanciuc are niște scrieri în care compară crimele comunismului sunt fapte banale, la fel ca mersul la crâșmă. Tot acest individ urăște istoria acestei țări, din moment ce poate să scrie:

    Nu am calatorit niciodata in Moldova (Basarabia) si nici nu am de gand sa ma deplasez curand inspre un asemenea desert. In topul tarilor pe care n-as vrea sa le vizitez, Moldova ocupa prima pozitie. Laos, Etiopia, Bolivia, Ghana sau Bhutan ma intereseaza de o mie de ori mai mult.

    Așa-i, tovarășe Ivanciuc, securiștii au fugit mereu de adevăr și au preferat minciuna sau, în cazul tău, rahatul moral.

  • Un altul ar fi Cristian Teodorescu, despre care Istoria incomodă scrie:
    Acum intră în scenă Cristian Teodorescu, de meserie scriitor, actual mulgător şef la trustul de presă “Realitatea”. Aici este plătit să arunce cu zoaie la ordin, în cine “trebuie”. Şi Cristian Teodorescu, prin articole sau dese apariţii televizate, varsă dejecţiile fără să crâcnească. Fostului şantierist necalificat, cu facultate începută la fără frecvenţă, îi pute gura a căcat dar a dat de bani şi ce mai contează onoarea? Cel care pupa cu afecţiune şi devotament curul de evreu marxist al lui Ovidiu S. Crohmălniceanu (n. Moise Cohn), părintele “realismului socialist” din anii ’50, dă acum lecţii de morală şi critică tot ce-i porunceşte stăpânul.
    Trăirile acelor ani de tinereţe revoluţionară, emoţiile copleşitoare, sentimentul de împlinire mâncând rahat în spiritul plenarelor CC al PCR, sunt zugrăvite chiar de tov. Cristian Teodorescu:

    „Să ai aproape 24 de ani… şi să intri în sala în care Ovidiu S. Crohmălniceanu tocmai dechide (prin octombrie 1978) o nouă şedinţă a cenaclului «Junimea»… să spui «Bună ziua» roşind până-n broboanele de sudoare care ţi-au apărut brusc pe frunte!” Iar colegii „să nu ştie că la 20 de ani lucrai ca necalificat pe un şantier al ICM 4 Bucureşti, că la 22 de ani reuşeai să fii admis la română (secţia fără frecvenţă) şi că rămâneai şantierist încă doi ani, până când treceai la cursurile de zi!”.

    După ce asistăm la o critică acerbă a “schematismului” romanelor ’50-iste şi ridicarea în slăvi a celor ’60-iste pentru autenticitate şi luciditate , într-un articol din România Liberă” 9 februarie 1989, să ne amintim de calitatea excepţională a schiţei de debut „Moştenirea” apărută în „Scânteia Tineretului” (1981). Tov. scriitor Cristian Teodorescu povesteşte:

    „(…) Terminaseră ăia la C.A.P. şi cu discuitul şi cu semănatul. Da, ia să încerci acum să bagi tractorul în brazdă! Automat se nămoleşte!! Urmă cam un minut de tăcere şi de priviri aruncate în lungul drumului, adică, mai încape vorbă? – Da, cu buldozerul nu-l scoţi nea, Mitrane? Întreabă el, grăbit să nu i-o ia altul înainte şi să schimbe vorba.
    – Cum e acuma? Nu face buldozerul nici pe sfert cât boul! hotărî, grav, cel întrebat. – Ce Dexane, erai şi tu aici? – Cu buldozerul scoţi şi zece tractoare, urmă el apăsat. Pui mata boul lângă… Nu se compară!”

    Și același Cristian Teodorescu avea, prin 2010, titlul de material Un adulter sub ochii președintelui Mao. Ce președinte era Mao se poate afla, dar pentru javra de Teodorescu nu contează crimele acestui dictator.

    Mao Zedong, asasinul suprem: a ucis prin infometare sau executare peste 30 de milioane de oameni.

    Sursa

Cam aceștia sunt cațavencii. Și nu prea ne vine să râdem privindu-i pe cei care calcă în picioare trecutul și suferințele a milioane de oameni. Și, ca să-l cităm pe unul dintre ei, Istodor, cațavencilor vă doresc să Muriți! ca slugi ale minciunii și să renașteți ca ziariști adevărați, în slujba adevărului și dreptății. Așa să vă ajute Vîntu și Patriciu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “Cațavencii banalizează crimele comunismului”

  1. Societatea civilă din România este finanațată de foști securiști și actuali infractori says:

    august 29th, 2014 at 21:35

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  2. 14 iunie 1990, o zi neagră pentru România | A șaptea dimensiune says:

    februarie 8th, 2015 at 19:41

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  3. Unde au ajuns turnătorii la Securitate | A șaptea dimensiune says:

    august 27th, 2015 at 14:44

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  4. Felix Voiculescu, acest călău al statului de drept | A șaptea dimensiune says:

    august 27th, 2015 at 16:13

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  5. „Felix“ Voiculescu, exponentul corupției și nepotismului balcanic în România | A șaptea dimensiune says:

    august 28th, 2015 at 8:32

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  6. Neocomunismul de cumetrie din România si munca „nazista” | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2015 at 12:11

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  7. Nostalgicii comunismului merită deportați în Coreea de Nord | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2015 at 14:40

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  8. România, o țară guvernată de hoți | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 10th, 2016 at 16:53

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  9. Despre revista PSD-ista „Catavencii” | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2016 at 19:22

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

  10. Cum i-au executat comunistii pe tarani in 1949 si i-au lasat la vedere pe ulita satului | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 20th, 2019 at 20:22

    […] Cațavencii banalizează crimele comunismului […]

Adauga un comentariu