Ce este important în alegerea unei baterii auto

miercuri, iunie 20, 2018 9:06
Posted in category Diverse

Baterie autoVine un moment în care trebuie schimbată bateria auto. Nu trebuie să fii un specialist auto de top pentru a face o alegere corectă a bateriei auto. Iar pentru a o cumpăra sunt variantele deja clasice: mergi la un magazin de piese auto, mai apropiat sau mai îndepărtat, sau o comanzi online. Dacă preferaţi a doua variantă, puteţi opta pentru baterii auto disponibile pe acu-shop.ro. Este de preferat ca bateria auto să fie cumpărată din vreme, nu după momentul când maşina deja nu mai porneşte. Dacă bateria veche începe să dea rateuri, este clar că aveţi nevoie de o baterie nouă, pregătită pentru a o înlocui pe cea veche. Revenind la criteriile ce trebuie avute în vedere la alegerea unei baterii auto, cele mai importante ar fi:

  • Modelul de acumulator auto să respecte recomandarea producătorului în ce priveşte numărul de Ah (amper oră, pentru cei care au chiulit la cursul de fizică din şcoală, aceasta fiind o unitate de măsură a sarcinii electrice, definită ca fiind cantitatea de sarcină electrică transferată de curentul electric cu intensitatea de 1 A timp de o oră; 1 Ah = 3600 C). Dacă achiziţionăm o baterie cu o capacitate prea mică, sub necesităţile automobilului, nu va face faţă necesităţilor motorului. Dacă alegem o baterie auto cu capacitate prea mare, nu va putea fi încărcată de alternator. Aşadar, mare atenţie la capacitatea bateriei auto pe care urmează să o comandăm. De exemplu, dacă doriţi o baterie cu capacitatea de 80 Ah, alegeţi bateria auto Tudor Technica ce are o durată de viaţă lungă, plus alte caracteristici care o recomandă ca fiind o alegere inspirată.
  • Bateria auto să fie produsă de un brand cunoscut, în care avem încredere, despre care ştim sigur că produce baterii auto de calitate. De regulă, bateriile auto foarte ieftine au producători dubioşi, în care nu merită să ai încredere. Este aproape o axiomă faptul că toate produsele extrem de ieftine sunt de calitate proastă şi îţi vei complica inutil existenţa alegând astfel de produse. Notorietatea fabricantului este o garanţie a calităţii.
  • Bateriile auto să fie comandate dintr-un loc sigur, cum ar fi un magazin auto online. Atunci când apelăm la mediul online ştim sigur că vom primi ceea ce am comandat, că putem returna acel produs, că avem garanţie la el etc. De exemplu, dacă alegem bateria auto Tudor Technica 75 Ah, putem oferi la schimb bateria uzată şi avem o reducere de preţ.
  • Bateria auto să fie rezistentă la frig. Ştim bine că în România, iarna, temperaturile scad uneori destul de mult. De aceea, este important să avem o baterie auto care rezistă cu brio la cele mai scăzute temperaturi, ciclurile de pornire la rece desfăşurându-se fără probleme. Cum iarna nu-i ca vara, ca să citez din clasici, trebuie să fim siguri că bateria maşinii noastre îşi face treaba şi pe un ger de crapă pietrele.

Odată ce am comandat bateria auto, trebuie să avem grijă de ea, s-o întreţinem adică, pentru a-i prelungi durata de viaţă. Şi aici intervin câteva aspecte de care trebuie să ţinem cont.

  • Nu este recomandat să oprim motorul în cazul staţionărilor de scurtă durată.
  • Reduceţi la minim funcţionarea consumatorilor de electricitate cu care este dotată maşina. Ceea ce nu este necesar, trebuie oprit.
  • Tensiunea bateriei trebuie verificată periodic. Aceasta nu trebuie să coboare sub 12,5 V.
  • Cu o lavetă din microfibră antistatică se va păstra bateria cât mai curată, prin curăţarea acesteia.
  • Dacă bateria auto nu este folosită, trebuie depozitată într-un spaţiu răcoros şi uscat, ferit de lumină.
  • Iarna, dacă nu foloseşti zilnic maşina, este recomandat să porneşti motorul o dată la câteva zile, pentru câteva minute.

Care este durata de viaţă a unei baterii auto? Dincolo de loteria inevitabilă în astfel de cazuri, adică baterii auto ieftine care au o viaţă lungă de funcţionare şi baterii scumpe care te ţin un număr mic de ani, de regulă bateriile de calitate, mai scumpe, au o durată de viaţă mai mare. În mod normal, o baterie auto trebuie să ne ţină minim 3 ani fără probleme, în cel mai rău caz. Durata medie de viaţă a unei baterii auto este de 5 ani, dar asta nu înseamnă că bateria maşinii noastre nu ar putea funcţiona fără probleme mai mult de 5 ani. Alegând inspirat modelul de baterie auto, ţinând seama de cele povestite mai sus, cu siguranţă un număr de ani, cât mai mare, nu vom avea probleme cu bateria maşinii noastre.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu