Ce să (nu) faci la o întâlnire de gradul al III-lea cu un computer

duminică, octombrie 28, 2018 17:39
Posted in category IT

ComputerAtunci când ai în faţă un calculator, realizezi cât de multe ştii în domeniul informaticii. Sau, dacă vreţi, mai general, în domeniul IT. Şi cât de inspirat eşti. Evident, dacă eşti unul dintre fericiţii posesori ai cunoştinţelor din domeniile hardware şi software, instalarea unui driver, de exemplu, nu este o mare problemă. Dar nu toată lumea ştie ce trebuie făcut. De aceea există specialişti în domeniu. Şi, dacă nu ai în dotare informaţiile necesare, plus ceva experienţă, apelezi, de exemplu, la un service PCMadd.

“Hai, dom’le, că nu-i mare lucru să dai “Next”, “Next”, “Next”… pentru a instala un driver”, s-ar putea să spună unii. Din păcate, sau din fericire, nu-i chiar aşa. Mai sunt şi ceva opţiuni de bifat, trebuie să ţii cont de nişte lucruri, altfel de trezeşti că, odată cu driver-ul, te-ai procopsit şi cu ceva malware care o să-ţi facă viaţa grea. Dar nu-i vorba numai de drivere. Ce faci dacă nu ştii ce are computerul? Mai ales la partea de soft, deşi nici partea de hard nu-i chiar floare la ureche. Vă spun din proprie experienţă că poţi pierde ore şi chiar zile, tot încercând, şi să bateţi pasul pe loc sau, mai rău, să ajungeţi cu PC-ul într-o stare mai proastă decât era în momentul de început al problemei.

Sper că aţi înţeles ideea: dacă nu te pricepi bine-bine la computere, apelezi la cei care, prin natura profesiei, ştiu bine ce au de făcut. Cunoştinţele şi prietenii sunt buni la o bere sau la a plânge pe umerii lor, dar nu este o alegere inspirată să le dai computerul tău pe mână, mai ales dacă nu lucrează în domeniul IT. Aşa cum, de exemplu, nu te duci la un prieten dacă ai o problemă de sănătate, ci te duci la medic. Aşa încât, la o întâlnire de gradul al III-lea cu un computer, este bine să apelăm la cei care ştiu foarte bine ce au de făcut.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu