Ce tipuri de panouri solare există?

miercuri, februarie 3, 2016 21:21
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDin diferite motive, oamenii aleg sa foloseasca panouri solare. Unii fac acest lucru pentru a economisi, altii pentru a proteja natura, iar altii din alte motive de ei stiute. Panourile solare nu sunt insa de un singur fel, ci de mai multe – panouri solare cu tuburi vidate, panouri solare plane si panouri solare fotovoltaice.

Panourile solare difera intre ele, iar in cele ce urmeaza iti vom spune care sunt caracteristicile lor principale.

Panourile solare cu tuburi vidate si cele plane sunt considerate a fi panouri solare termice. Ele sunt recomandate in mod special in sezonul rece. In timpul iernii, aceste tipuri de panouri solare pot asigura cam 60-80% din necesarul de apa calda, iar in timpul verii 100% din necesarul de apa calda.

Asa cum spuneam panourile solare termice sunt de doua feluri – cu tuburi vidate si plane. Panourile solare cu tuburi vidate sunt formate din tuburi care la randul lor sunt compuse din alte doua tuburi.

Ele dau un randament foarte bun, deoarece razele soarelui cad perpendicular pe intreaga lor suprafata. Intretinerea acestor panouri solare se face cu usurinta, deoarece nu se depune multa mizerie pe ele. Panourile solare plane sunt alcatuite din placi de cupru, placi care capteaza energia data de soare. Panourile plane pot fi folosite indiferent de tipul de clima din anumite zone si sunt perfecte pentru incalzirea apei menajere, a apei din piscine sau bazine.

Referitor la panourile solare fotovoltaice, ele sunt panourile solare intalnite cel mai adesea. Panourile solare fotovoltaice transforma energia solara in energie electrica si sunt formate din celule solare pe baza de ciliciu. Panourile solare fotovoltaice difera in functie de tipurile de celule folosite la fabricarea lor. Astfel intalnim panouri cu celule solare monocristaline, cu celule solare policristaline, cu celule solare cu strat subtire si panouri solare hibride.

Alege panourile solare in functie de nevoile pe care le ai si te vei bucura de o investitie care isi merita toti banii.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu