Ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

joi, octombrie 27, 2016 15:10
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCununia religioasa reprezinta unul din cele mai importante momente din viata unui cuplu. Chiar daca din punct de vedere legal, doar cununia civila conteaza, cununia religioasa reprezinta pentru multe cupluri momentul in care simt ca apartin unul altuia. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca cei doi miri isi jura credinta eterna in casa si in fata lui Dumnezeu. Pentru ca acest lucru sa se poata intampla Biserica Ortodoxa (am ales ca in cadrul acestui articol sa ma refer doar la cununiile religioase oficiate intre crestini ortodocsi), impune anumite reguli. Chiar daca unele dintre aceste reguli sunt oferite mai mult ca recomandari este bine sa le respectam. Pentru a nu incalca vreo una din ele iti recomand citirea acestui articol. Chiar daca in momentul de fata nu ai nici un gand in ceea ce priveste castoriaa, la un moment dat informatiile pe care le vei afla din acest articol iti vor fi utile.

Chiar daca e logic ca mirii nu trebuie sa fie rude acest lucru nu inseamna ca indiferent de gradul de rudenie existent intre ei, mirii nu se pot casatori. Astfel pentru ca doua persoane sa se poata cununa religios acestia nu trebuie sa fie rude de gradul I-IV. De asemenea, acestia nu trebuie sa fie incuscriti.

Spovedania reprezinta modalitatea prin care ne descarcam sufletul de toate lucrurile rele cu care acesta este incarcat. Avand in vedere ca in momentul in care te cununi religios pornesti pe un drum nou este recomandat sa pornesti cu sufletul curat si impacat. Din acest motiv, inainte de oficierea cununiei religioase mirii trebuie sa se spovedeasca.

Nasii reprezinta cuplul care in fata lui Dumnezeu vor fi parintii spirituali ai celor doi miri. Din acest motiv se recomanda ca nasii sa fie mai in varsta decat mirii. De ce? Pentru ca in felul acesta nasii vor avea mai multa experienta de viata motiv pentru care vor putea mult mai bine sa ii indrume pe cei doi miri in drumul pe care l-au ales.

Atat mirii cat si nasii trebuie sa fie de aceiasi religie pentru a se putea oficiu cununia religioasa.

Nu in ultimul rand, donarea unei sume de bani pentru biserica reprezinta o practica foarte des intalnita, chiar daca acest lucru nu este impus in vre-un fel anume. Avand in vedere ca pretul mobilierului bisericesc este destul de mare, desi putem alege si un mobilier bisericesc la un pret accesibil, donatia facuta va ajuta fara nici o urma de indoiala la intretinerea bisericii.

Si dupa toate aceste informatii, nu strica sa arunci o privire peste catapeteasma pret pentru a-ti face o idee despre cum trebuie sa te pregatesti pentru cununia religioasa.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu