Cea mai usoara metoda de relaxare – cititul

vineri, aprilie 26, 2019 8:40

In linie dreaptaCititul este o metoda de relaxare, pe care oricine o poate pune in aplicare – este la indemana oricui pana la urma si chiar, personal, nu ma laud cu o biblioteca prea mare, nu ratez nicio ocazie sa imi cumpar carti ieftine atunci cand am aceasta ocazie.

Imi place sa caut carti prin anticariate sau sa le cumpar online, deoarece imi este mai comod asa. Citesc in fiecare seara, deoarece este singurul moment in care ma pot bucura de liniste deplina.

Ce carti prefer eu? Am o mare pasiune pentru tot ce inseamna carti de aventura, deoarece firul actiunii mereu ma cuprinde. In aceasta categorie as putea sa enumar „Constelatia Cainelui” de Peter Heller, „Cainele, adevaratul meu prieten” de W. Bruce Cameron, „Fandom. Fantezie periculoasa” de Anna Day, „Singur pe o insula pustie” de Ed Stafford, „Zilele noastre marunte” de Cezar Amariei si lista poate continua.

Cartile de aventura au abilitatea de a te atrage intr-o lume pe care altfel nu ai avea cum sa o explorezi in viata reala, iti pune imaginatia la contributie, iti ridica nivelul de adrenalina si chiar te impulsioneza sa fii mai spontan in viata de zi cu zi. Ar putea sa te faca sa te simti ca un adevarat erou, in viata ta de zi cu zi. Eu am prins mai mult curaj si incredere in mine, de cand citesc, seara de seara, carti de aventura.

Imi place faptul ca, citind carti aventura, am posibilitatea sa ma pierd intr-o fantezie cu mize foarte ridicate, intriga, dar si in situatii obisnuite care iau turnuri neasteptate. Iar atunci cand sunt prins in lectura nici nu imi dau seama cand invat lucruri noi. Si sunt unele carti, care au o poveste atat de interesanta, incat tin minte fiecare detaliu al povestii, chiar daca a trecut foarte mult timp de cand am terminat de citit cartea.

Pasiunea pentru citit am mostenit-o de la mama mea, dar ma bucur ca s-a intamplat acest lucru – uneori nu am timp sa practice niciun hobby de-al meu, din lipsa de timp, dar mereu am parte de o ora libera, seara inainte de culcare, pe care o petrec citind intr-o atmosfera relaxanta, linistita. Este momentul meu pe care nu il impart cu nimeni, deoarece in ecuatie intra doar persoana mea si o carte buna.

Am uitat sa mentionez un lucru, probabil cel mai important din punctul meu de vedere: de cand lecturez carti de aventura, am inceput sa ies mai des in aer liber. De obicei, fac acest lucru in weekend, cand am timp. Chiar daca merg pe cont propriu sau alaturi de prieteni, plimbarile lungi in aer liber, fie in parcuri, la munte sau in orice alt loc, au devenit un fel de rutina pentru mine. Si chiar mi-a prins bine atata miscare in aer liber.

Sa stiti de la mine: cititul este cea mai usoara metoda de relaxare la care puteti apela. Nu va suprasolicita, nu va oboseste si puteti sa il puneti in practica oricand, oriunde. Tot ce trebuie sa aveti la indemana este o carte buna.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Tags:

Adauga un comentariu