Cele mai bune aplicatii portabile (II)

sâmbătă, iulie 15, 2017 15:27
Posted in category IT

AbiWordDupă ce în Partea I am văzut ce aplicaţii portabile ar fi bine să avem la îndemână, într-un moment sau altul, continuăm cu alte soft-uri portabile la fel de utile pentru unii dintre noi.

  1. Diverse
    • LinuxLive USB Creator
      LinuxLive USB Creator este o aplicație care instalează ușor și fără efort orice versiune de Linux pe stick-ul USB. Se încadrează în categoria „Chiar și bunicul tău ar putea face”.
    • UNetbootin
      Unetbootin poate lua o imagine .ISO și o arde într-un stick USB. Acest lucru este util atunci când aveți nevoie de un mediu instalabil pentru a deține o distribuție Linux. În opinia mea, UNetbootin funcționează chiar mai bine decât LinuxLive USB Creator datorită simplității și ușurinței sale de utilizare.
  2. Productivitate
    • Text2Folders
      Uneori, când sunt în mijlocul unui proiect pe computerul meu, trebuie să fac mai multe foldere noi pentru fișiere diferite. Dar este obositor sa trebuiasca sa lucrezi cu fiecare dosar, asa ca Text2Folders isi doreste sa ajute prin a face acele dosare pentru tine la apasarea unui buton. Pur și simplu introduceți numerele dosarelor dorite într-un fișier text. Deci, dacă doriți, să spunem, 5 dosare, ați tasta 1,2,3,4,5 în fișierul text. Salvează si închide. Apoi, cu Text2Folders, navigați la fișierul text și porniți-l. Acesta va crea instantaneu 5 dosare pentru tine în aceeași locație ca fișierul text. Evident, va trebui să redenumiți folderele, dar ele au fost făcute pentru dvs., ceea ce a salvat ceva timp, nu?
    • Zip2Fix
      Fișierele zip sunt minunate pentru colectarea și compactarea a o mulțime de fișiere luate împreună. Dar fișierele Zip pot fi infectate, la fel ca orice alt fișier de pe computer. Deci, cum încerci să salvezi ceea ce poți, atunci când un fișier zip este infectat? Utilizați Zip2Fix. Acesta va scana fișierul Zip infectat și va vedea dacă există fișiere capabile să fie recuperate. Dacă se poate salva ceva, acesta va extrage acele fișiere și va crea un fișier Zip separat cu fisierele salvate în el. Apoi, puteți să aruncați fișierul zip infectat și să vedeți în celălalt fişierele care au supravieţuit.
    • Awesome Duplicate Photo Finder
      După cum spune şi denumirea, acest soft elimină duplicatele fotografiilor de pe hard disk. Adăugaţi dosarele (directoarele) pe care doriţi să le scaneze şi aplicaţia va găsi duplicatele. Nu-ți face griji, nimic nu se șterge fără voia ta. După ce a terminat, va găsi imagini similare, le va prezenta în paralel cu o probabilitate în procente ca fotografiile să fie similare. Apoi decideți pe care doriți să o păstrați și pe care vreți să o ştergeţi.
    • DataCrow
      Dacă aveți o colecție imensă de fişiere, atunci ați putea dori să catalogați totul pentru a ști ce aveți. Aici intră în acţiune DataCrow. Alegeți categoria și adăugați detaliile.
    • Free Download Manager
      Alicaţia supraveghează funcţionarea browserelor şi repară ceea ce este cazul. De exemplu, reia descărcarea unui fişier de unde a rămas, dacă browser-ul s-a oprit brusc.
  3. Editoare de text
    • AbiWord
      AbiWord Portable este un program gratuit de procesare a textului similar cu Microsoft Word. Suportă numeroase formate de fișiere, cum ar fi Microsoft Word, WordPerfect, Open Document (OpenOffice.org), Office Open XML (MS Word 2007), RTF, HTML, Palm și multe altele. Dispune de verificări de gramatică și de ortografie, precum și alte caracteristici utile, inclusiv capabilitățile de îmbinare a corespondenței, plus un sistem de plugin-uri care vă permite să adăugați caracteristici suplimentare disponibile.
    • Notepad++
      Notepad ++ Portable este un editor de text pentru cei care se ocupă de programare. Are caracteristici cum ar fi evidențierea sintaxelor, plierea sintaxelor, completarea automată, drag-and-drop, înregistrarea și redarea macro și multe altele.
  4. Notiţe
    • PNotes
      PNotes Portable este un manager de note ușor de folosit, cu skin-uri, opțiuni flexibile de afișare și programator încorporat. Puteți să-l așezați pe unitatea flash USB, pe un iPod portabil sau pe un CD și să îl utilizați pe orice computer, fără a lăsa în urmă informații personale.
    • Stickies
      Ești genul de persoană cu o mulțime de note pe hârtie în jur? Stickies este un utilitar ușor de folosit, care vă permite să plasați note virtuale pe ecranul computerului.
    • Q10 Minimalist Word Processor
      Microsoft Word este plin de umflaturi și are atât de multe caracteristici încât ajungeți să pierdeţi o groază de timp cu descifrarea lor. Q10 vizează simplificarea întregii experiențe de procesare a textului, oferindu-vă un ecran necompletat (alb în mod prestabilit, dar puteți schimba culoarea). Un cuvânt și un număr de pagini completează ansamblul. Acum puteţi scrie.
  5. Securitate şi confidenţialitate
    • KeePass
      Este esențial să nu folosiți aceeași parolă pentru fiecare cont și să faceți fiecare parolă un pic mai dificil de ghicit decât PASSWORD sau 12345. Ce spuneţi de Oqu?L8bhIY # & S5Te. Dar cum naiba îți amintești asta? Utilizați un manager de parole. KeePass este ușor de utilizat și oferă o versiune portabilă. Puteți pune baza de date în dosarul Dropbox sau pe orice calculator, veți avea întotdeauna o bază de date actualizată care este protejată de o parolă foarte dificil de aflat.
    • Eraser
      Dacă vindeți computerul sau sunteți, în general, o persoană foarte conștientă de securitatea datelor personale, atunci când vine vorba de documente sensibile, atunci Eraser ar trebui să fie pe stick-ul USB. Gândiți-vă la coșul de gunoi Windows, Acesta poate elimina doar fișierul și vă oferă spațiu pe disc – dar fișierul este încă acolo. Oricine, cu software-ul potrivit (ușor de accesat online), ar putea să aducă fișierul înapoi. Eraser oprește toate acestea stergând hard disk-ul în aşa fel încât nu se mai poate recupera nimic. Pur și simplu trageți fișierele pe care doriți să ştergeţi în fereastra Eraser și lăsați aplicaţia să-și facă treaba. Nimeni, niciodată, nu va putea recupera fişierele şterse cu Eraser.
    • PWGen
      PWGen este un generator de parole care vă va crea o cantitate mare de parole securizate criptografic sau parole de acces care constau în cuvinte dintr-o listă de cuvinte. PWGen oferă o mulțime de opțiuni pentru personalizarea parolelor în funcție de diferitele nevoi ale utilizatorilor. În plus, oferă criptarea textului și crearea de fișiere de date aleatorii (de exemplu, fișiere cheie).
    • ClamWin
      ClamWin este un program antivirus care vă oferă caracteristici precum detectarea virușilor (evident), precum și actualizări regulate ale motorului antivirus. Trebuie să vă amintiți că, datorită naturii sale portabile, acest nu scanează în timp real. Aceasta înseamnă că va detecta doar un virus dacă îi dai manual un fișier spre verificare. De asemenea, scanările și actualizările programate nu sunt posibile, deci trebuie să le actualizați manual.
    • CyberShredder
      Dacă sunteți tipul paranoic (și, uneori, puţină paranoia nu strică), atunci Cybershredder este esențial pentru a vă asigura anumite fișiere șterse rămân șterse.
  6. Instrumente de sistem
    • CDBurnerXP
      Aceasta este, probabil, cea mai bună și mai ușoară aplicație pentru inscripţionarea (arderea) CD/DVD-urilor pe care am folosit-o vreodată. Pur și simplu alegeți ce doriți, apoi veți vedea hard disk-ul în stânga și spațiul de pe disc în partea dreaptă. Apoi este doar un caz de glisare și fixare a fișierelor de pe hard disk în spațiul discului. Apoi începeți să inscripţionaţi.
    • CCleaner
      Oferă computerului o curățare minuțioasă din când în când. CCleaner şterge toate fișierele proaste care blochează sistemul dvs. și multe altele.
    • Geek Uninstaller
      Când dezinstalați ceva de pe computer, acesta nu este complet dezinstalat, rămân resturi. Geek Uninstaller dezinstalează programele în mod corespunzător și se asigură că nu rămâne nimic în urma lor.
    • Recuva
      Recuva recuperează fișierele șterse. Dacă vreodată ștergeți ceva din greșeală, Recuva ar trebui să fie prima aplicație ce trebuie folosită.
  7. Editoare video
    • Avidemux
      Avidemux este un editor video proiectat pentru sarcini simple de tăiere, filtrare și codificare. Acesta suportă multe tipuri de fișiere, inclusiv fișiere AVI, DVD compatibile MPEG, MP4 și ASF, utilizând o varietate de codecuri.
    • VirtualDub
      VirtualDub Portable este o aplicație pentru captură/procesare video. Are capabilități de prelucrare pentru procesarea unui număr mare de fișiere. VirtualDub este în principal orientat spre prelucrarea fișierelor AVI, deși poate citi (nu scrie) MPEG-1 și poate manipula, de asemenea, seturi de imagini BMP.
    • Filebot
      Aveți fișiere cu emisiuni TV pe computer cu nume de fișiere greșite? Atunci Filebot va accesa diverse site-uri web legate de televiziune, cum ar fi IMDB și TV.com, pentru a obține lista completă a episoadelor pentru seriile TV relevante, iar titlurile dvs. vor fi automat corectate.
  8. Web & FTP
    • Tor Browser
      Proiectul Tor combină mai multe caracteristici într-un singur pachet: o rețea virtuală de proxy (VPN), un browser securizat și câteva alte caracteristici de securitate. Chiar dacă Tor nu protejează în totalitate împotriva supravegherii ilegale, acesta ajută la prevenirea pătrunderii nedorite în afaceri personale. Este indicat în multe situaţii, mai ales atunci când avem documente importante pe care le dorim secretizate.
    • WinSCP
      FileZilla m-a enervat cu refuzul de a mă conecta la site-ul meu, așa că am început să caut o alternativă. Am găsit-o sub formă de WinSCP. Pur și simplu adăugați detaliile FTP și se va conecta aproape instantaneu. Apoi puteți începe să glisați fișiere de pe computer și pe domeniul dvs. Există o versiune ce trebuie instalată pe site-ul WinSCP, dar versiunea portabilă este practic identică și la fel de rapidă. Deschideți versiunea portabilă de pe stick-ul USB atunci când trebuie să vă actualizați site-ul.
    • Google Chrome
      Părerile sunt împărțite în ceea ce privește cel mai bun browser, dar practic totul să rezumă la două posibilități – Firefox și Chrome. În opinia mea, Chrome este câștigătorul, datorită abilităților superioare de sincronizare, conexiunii sale rapide la rețea și disponibilității unor add-uri extrem de utile.
    • uTorrent
      Dacă descărcarea torrentelor este opţiunea ta, atunci uTorrent este prietenul tău. Pentru că nu utilizează mai mult de 6MB din lățimea de bandă. Caracteristicile includ prioritizarea lățimii de bandă, programarea, descărcarea automată a RSS-urilor și multe altele.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu