Comerţul electronic şi posibilitatea de a alege

miercuri, septembrie 4, 2019 9:43
Posted in category Diverse

https://www.shop-einstal.ro/Grigore Moisil spunea că o idee începe prin a fi un paradox, continuă prin a fi o banalitate şi sfârşeşte prin a fi o prejudecată. Aşa este şi cu posibilitatea oferită nouă astăzi de comerţul electronic. Probabil, pentru cei mai mulţi, a fost depăşită etapa paradoxului şi suntem în etapa banalităţii. Până la prejudecată ar mai fi ceva.

După părerea mea, cel mai important lucru legat de şansa, pe care nu au avut-o oamenii din urmă cu 50 de ani, oferită de posibilitatea de a comanda online este alegerea inspirată a locului virtual unde trebuie să ajungem, pentru a comanda produse de calitate, dar la preţuri accesibile.

De exemplu, şi acesta este un exemplu verificat de mine, pe propria piele, cum s-ar spune, dacă nu ajungi pe site-ul Shop-Einstal.ro, este greu de crezut că vei găsi în altă parte produse ale unor brand-uri renumite, dar la preţuri accesibile.

Universul instalaţiilor termice şi sanitare are o mărime considerabilă, dar asta nu înseamnă că acest univers nu poate fi comprimat într-un singur magazin online, acolo unde găsim cam tot ce avem nevoie în acest domeniu. Iar dacă nu mă crezi pe cuvând, iubitul meu cititor, vezi aici ofertele Shop Einstal.

Întotdeauna am crezut că, pentru a înţelege prezentul, trebuie să cunoaştem trecutul. Este vorba de trecutul comerţului electronic. Oare cum a început el şi care au fost primii oameni beneficiari ai acestui mijloc atât de comod prin care putem cumpăra cam tot ce ne dorim? Ei bine, aşa cum bănuim, nu a apărut tot ce cunoaştem astăzi dintr-odată. Au fost paşi mai mari sau mai mici, care au însemnat drumul spre comerţul electronic de astăzi, care depăşeşte valoarea de 700 miliarde de dolari. De altfel, se estimează că acest comerţ electronic va predomina în următorii ani, în toată lumea, în ţările civilizate dominând deja piaţa.

Paşi în istoria comerţului online

  • În 1979, Michael Aldrich a reuşit să conecteze un televizor modificat la un computer obişnuit din acele vremuri, pentru a procesa tranzacţii în timp real prin intermediul unei linii telefonice.
  • În 1992 apare primul magazin online, acesta fiind o librărie online creată de Charles M. Stack, numită Book Stacks Unlimited.
  • În 1994 se înregistrează prima tranzacţie online. În acest scop a fost utilizat un soft pentru criptarea datelor, noutate absolută pentru acea perioadă. Încercarea este relatată de New York Times sub titlul “Internetul este deschis”.
  • În 1995 este lansat Amazon, unul dintre prime site-uri de comerţ electronic, gigantul pe care-l ştim astăzi. Amazon a început atunci cu o librărie online, devenind ulterior cel mai mare retailer online din lume.
  • În 1998 apare PayPal, companie globală de comerţ electronic. Această bancă online, care astăzi permite clienţilor să primească, să deţină şi să trimită fonduri în peste 20 de monede din întreaga lume, efectuează procesarea plăţilor pentru cei care vând online, pentru site-uri de licitaţii şi alţi ultilizatori comerciali.
  • În 2001, Amazon.com lansează primul său site mobile friendly. Odată cu aceasta, comerţul electronic a crescut exponenţial, tot mai mulţi clienţi alegând să cumpere de pe device-uri portabile.

Aşadar, având posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de variante, să avem inspiraţia de a face alegerea corectă, întotdeauna când folosim comerţul electronic.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu