Cum a distrus PSD = ciuma roşie Educaţia din România: astăzi, despre limbricul beţivan şi ticălos Alexandru Athanasiu
vineri, aprilie 10, 2020 9:23Citeam undeva că, în Franţa, regulile de la Bacalaureat au rămas neschimbate zeci de ani. Evident, în România ciuma roşie = PSD a demolat tot, schimbând legile în favoarea infractorilor, dacă vorbim de justiţie, sau în favoarea leprelor, dacă vorbim de învăţământ.
Să ne amintim cum a fost. În 1999, “ţărănistul” (de fapt, un nomenclaturist comunist) Andrei Marga are ideea benefică de a introduce un examen pentru elevii care termină ciclul gimnazial în România, examen numit Examen de Capacitate. Probele acestui examen erau trei: Limba şi Literatura Română, Matematică şi Istoria Românilor/Geografia României (un absolvent al clasei a VIII-a putea opta pentru susţinerea Evaluării Naţionale fie la Istoria Românilor, fie la Geografia României, celelelate două probe, Matematica şi Limba Română fiind obligatorii). Totodată notele la cele trei probe constituiau criteriul de intrare în liceu al unui absolvent al clasei a VIII-a, în sensul că, pentru a fi admis la un liceu din România, fiecare absolvent de Gimnaziu trebuia să obţină minim nota 5 la fiecare dintre cele trei probe. O eventuală nota mai mică decât 5 la una dintre probe făcea imposibilă intrarea la liceu a respectivului, acesta putând opta pentru a intra la o şcoală profesională (de arte şi meserii).
În această formă, Evaluarea Naţională s-a susţinut trei ani: 1999, 2000 şi 2001. După alegerile din 2000, ajunge la putere ciuma roşie, care începe demolarea Examenului de Capacitate. Aici intervine limbricul beţivan şi ticălos Alexandru Athanasiu, pus de PSD ministrul Educaţiei. Acesta schimbă denumirea academică Examen de Capacitate în Testare Naţională, ulterior această denumire devenind Evaluare Naţională, aşa cum este şi astăzi. Mai schimbă şi numărul probelor de la Evaluarea Naţională, eliminând Istoria Românilor/Geografia României, probabil la cererea UDMR, deoarece, nu-i aşa, PSD = UDMR = Love(le). Dar cel mai grav modifică sistemul de intrare în liceu: dacă până în 2002 un absolvent al clasei a VIII-a trebuia să obţină minim 5 (cinci) la fiecare dintre cele trei probe, ciuma roşie, prin intermediul jegului Alexandru Athanasiu, a considerat întâi că media celor două probe trebuie să fie minim 5 (adică un elev putea lua 2 la Matematică, adică era retardat ştiinţific, dar dacă lua 8 la Limba română, intra la liceu, unde învăţa Matematică de nu mai putea – hă, hă, hă).
În forma cu media minim 5 s-a mers nişte ani (până prin 2006, dacă nu greşesc, atunci când nulitatea intelectuală Cristian Adomniţei a venit cu aberaţia numită “teză unică”), pentru ca, ulterior, distrugătoarea învăţământul românesc, Abramburica Andronescu să elimine şi bariera cu media minim 5 (se întâmpla în 2009, atunci când PSD + PD-L = Love(le)), introducând admiterea la liceu a tuturor leprelor, indiferent de notele obţinute la Evaluare Naţională şi, în acelaşi timp, tot Ecaterina Andronescu, a desfinţat şcolile profesionale din România, măsură criminală pentru care această jigodie ar trebui judecată şi condamnată.
Revenind la Alexandru Athanasiu, haideţi să vedem cu ce se mai ocupa acesta în 2004, într-un articol publicat de Academia Caţavencu.
Athanasia salvează mânăria
Grupul PNL a solicitat acum câteva zile (era aprilie 2004 – n.m.) începerea demersurilor pentru trimiterea în judecată a ministrului Educaţiei, Alexandru Athanasiu. Bărbat, ministrul Athanasiu a anunţat la rându-i că îl va trimite în judecată pe liberalul Crin Antonescu. La mijloc, problema titlurilor universitare. Titluri pe care o comisie (CNADTCU) din minister le validează după cum îi taie pe membrii ei cheful, moftul, şpaga.
Iar asta e posibil pentru că Ministerul ignoră legea de 5 ani încoace (2000 – 20004). Avea preşedintele secţiei de filologie al Comisiei, dl Eugen Simion, crampe de la ciclu? Apăi să facă bine alde Mircea Mihăieş, Ion Bogdan Lefter, Andrei Bodiu, Alexandru Muşina sau Caius Dobrescu să aştepte un an, doi, până revine brontozaurianul la gânduri mai bune.
Arbitrariul care permite acest stil decizional, generator de corupţie, se cerea reglementat prin elaborarea unei grile de criterii pentru evaluarea dosarelor. Grilă care să fie pusă la dispoziţia Universităţilor, rolul comisiei urmând a fi redus la a verifica dacă a respectată grila, iar nu la a judeca pe fond dosarele.
Cum unii nu vor renunţa la poziţia de dumnezei, alţii la şpăgi şi toată lumea la traficul de influenţă, nimeni nu a elaborat grila cu pricina de când a fost modificată legea învăţământului (modificări criminale operate de ciuma roşie, de care aminteam mai la deal – n.m.).
Cum vă sună deciziile Comisiei de a amâna cu 6 luni acordarea avizului, termen în care candidaţii trebuie: să îşi dea “un doctorat”, să scrie – cităm – “o carte valoroasă de autor” sau – ca în cazul publicat aici, al dlui prof. univ. Nicolae Mischie – să publice 40 de articole ştiinţifice în reviste academice?
Cum asemenea solicitări sunt de domeniul absurdului, deducem că oamenii din comisie sunt de fapt banali şi aşteaptă şi dânşii o atenţie, ceva. Iar dacă vă amintim că preşedintele secţiei de medicină este însuşi don Lorenzo Popescu, poate că începem să înţelegem de ce ocupă locul doi în topul celor mai bogaţi senatori (şi acest mafiot era senator PSD-ist – n.m.).
Asemenea practici româneşti n-ar fi posibile dacă ar exista grila. Grilă a cărei existenţă e învăluită într-un mister absolut. De aceea i-a fost solicitată ministrului Athanasiu prin “cererea de informare” depusă de liberali.
Ministrul a tras de timp din răsputeri, pentru că nu avea ce arăta, ajungând să se expună unui proces din care se putea alege cu minim 6 luni de închisoare.
Dar, până la urmă, Athanasiu a vorbit. Mai bine tăcea. Anume, a anunţat că grila există, că a fost elaborată încă de ministrul Andrei Marga, în 1999. O minciună cât o celulă de la Jilava. Minciună probată de un proces-verbal al celebrei comisii, în care se propune elaborarea grilei – propunere care datează din septembrie 2003 – şi de însuşi Andrei Marga, care ne-a confirmat că pe vremea ministeriatului său nu a fost validată nici o grilă. A aceea ne mai gândim dacă dl Athanasiu spune adevărul atunci când s-a jurat că nu bea la serviciu.