Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman

miercuri, aprilie 22, 2015 19:47

Victor PontaFamilia Ponta, contracte de sute de milioane cu statul

Premierul Victor Ponta a admis că în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea

Premierul Victor Ponta a admis că în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, adăugând că a prestat aceste servicii pentru alte „vreo mie de firme” şi că se cunoaşte cu Elena Udrea de 15 ani, de când era procuror. Romania Libera dezvăluie însă afaceri mult mai profitabile cu statul făcute de familia premierului Victor Ponta.

O companie ce aparţine familiei Ponta a încheiat în ultimii cinci ani contracte cu statul în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Această firmă a făcut afaceri, tot pe banii statului, inclusiv cu celebrul grup de la Golden Blitz, considerat apropiat de Elena Udrea şi Traian Băsescu. Până acum nu au existat multe informaţii despre afacerile pe care Victor Ponta, sau membrii familiei sale, le-ar fi făcut cu instituţiile publice. Datele apărute în presă se referă la contractele de asistenţă juridică pentru Complexul Turceni încheiate de Casa de Avocatură Şova şi Asociaţii (unde Ponta a fost asociat). Aceste contracte pot fi considerate însă firimituri în comparaţie cu afacerile familiei Ponta cu instituţiile publice descoperite acum de România liberă, care a realizat o anchetă în colaborare cu Rise Project www.riseproject.ro)

Cum s-a îmbogățit, prin furt, cumnatul mitomanului Ponta în “dictatura” băsistă

Victor Ponta a crescut în Bucureşti, într-un apartament de pe Bulevardul Dinicu Golescu, vizavi de Ministerul Transporturilor, lângă Gara de Nord. La adresa de domiciliu, care s-a regăsit multă vreme în buletinul actualului premier, au locuit şi mama acestuia, Cornelia Naum, precum şi sora, Ponta N. Alexandra Florina. La un moment dat, Ponta Alexandra Florina a renunţat la numele de fată, probabil în urma căsătoriei, devenind Herţanu N. Alexandra Florina. În acelaşi timp, la adresa respectivă a mai apărut un locatar, Herţanu Iulian Cristian, originar din Iaşi, un tânăr de aceeaşi vârstă cu sora lui Victor Ponta. Intrarea în scenă a lui Iulian Herţanu, cel despre care toate indiciile arată că ar fi cumnatul lui Ponta, a însemnat totodată şi cooptarea acestuia în firma Herţanu Projects SRL. În această companie mama premierului avea 5%, iar Iulian Herţanu 95%. Sediul social al firmei era chiar acasă la familia Ponta. Ulterior, Iulian Herţanu a devenit acţionar cu 60% şi la o altă firmă, SC GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL.

După intrarea lui Iulian Herţanu în acţionariatul firmei Grossmann Engineering Group, cifra de afaceri s-a dublat, chiar triplat în anumiţi ani. Din 2007 până acum, această companie a beneficiat de zeci de contracte cu statul român, finanţate fie din bugetele instituţiilor publice, fie din bani europeni.

Mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, invitată la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii fiului său în funcţie, a acordat un interviu pentru site-ul inpolitics.ro, în care a recunoscut că e asociată într-o firmă cu fosta soţie a lui Victor Ponta: „Mă împac excelent cu nurorile mele… Eu am o relaţie foarte bună şi cu actuala, şi cu fosta lui soţie, Roxana, care e o fată minunată, de fapt noi lucrăm împreună, că avem o firmă de contabilitate, suntem zi de zi la un loc”. În realitate în datele din Monitorul Oficial nu există nici o firmă în care Roxana Ponta să fie asociată cu mama prim-ministrului în funcţie.

Iulian Hertanu (cumnatul lui Ponta) + Golden Blitz = love(le)

Cea mai bănoasă afacere încheiată de compania GROSSMANN cu statul român o reprezintă câştigarea, pe 20 ianuarie 2012, a unei licitaţii în valoare de 49.430.000 lei (10.750.000 euro) pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic. Deşi valoarea contractului este destul de mare, nu în ea constă marea surpriză. De-a dreptul şocant este numele firmei împreună cu care Iulian Herţanu a câştigat contractul: SC EURO CONSTRUCT TRADING ’98 SRL, firmă considerată apropiată de preşedintele Traian Băsescu. EURO CONSTRUCT TRADING ’98 SRL este strâns legată şi de numele Elenei Udrea. Fost ministru şi membru marcant al PDL, precum şi colaboratoare apropiată a lui Traian Băsescu, Elena Udrea mai este cunoscută şi ca reprezentanta „grupului de la Golden Blitz” (format din Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, parteneri de afaceri şi vechi prieteni ai lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea). Aceiaşi Sorin Vulpescu şi Dan Besciu sunt şi patronii SC EURO CONSTRUCT TRADING’98 SRL, companie care, iată, face afaceri cu unul dintre membrii familiei lui Ponta. Mai trebuie spus că grupul de la Golden Blitz a mai fost asociat cu afaceriştii din apropierea liderilor PSD. Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, a făcut afaceri cu oamenii lui Adrian Năstase, Alexandru Bittner şi Adrian Petrache.

Această situaţie ridică mari semne de întrebare asupra onestităţii lui Victor Ponta, care atunci când s-a aflat în opoziţie i-a acuzat pe oamenii din jurul lui Traian Băsescu că s-ar fi îmbogăţit de pe urma contractelor încheiate cu statul. Acuzaţiile nu i-au ocolit nici pe cei care acum se dovedesc a fi partenerii de afaceri ai familiei sale.

Dan Besciu şi Sorin Vulpescu spun că într-adevăr s-au asociat cu firma Grossmann însă nu la una, ci la două licitaţii, însă ambii au negat că l-ar cunoaşte pe Herţanu, declarând că aud în premieră numele presupusului cumnat al lui Victor Ponta.

Vezi aici mai mult.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman”

 1. Petre says:

  aprilie 22nd, 2015 at 21:07

  Raman consternat. Nu degeaba se spune ca la un car de oale uneori este de ajuns o singura maciuca abil manuita. Pai cand plasele tesute de paienjenii, devoratori ai bogatiilor Romaniei facute cu sudoarea si sacrificiile natiei romane, vor incepe sa fie desfacute, se pare ca nimeni din demnitarii Romaniei post-decembriste nu va scapa. Asa ne trebuie daca am renuntat usor la punctual 8 de la Timisoara, si procesul comunismului, manipulati de fii si nepotii kominternistilor si bolsevicilor-ceausisti. Acum cand toata speranta am pus-o in alegerea lui Iohannis, la 16 noembrie, constatam ca acesta se intelege mult mai bine cu Ponta, lasandu-se calarit de o majoritate corupta pana in maduva oaselor, si inconjurandu-se de consrve rasaritene de tip Mihalache si altii ca ei.

 2. Nicu says:

  aprilie 23rd, 2015 at 12:57

  Multe, prea multe magarii se fac si sau facut. Dar incet , incet toti ajung unde merita.

 3. Adevaratele realizari ale Guvernului Victor Viorel Ponta | A șaptea dimensiune says:

  mai 9th, 2015 at 13:53

  […] Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman […]

 4. Respectati legea, domnule Victor Viorel Ponta, inca Premier al Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 11th, 2015 at 15:46

  […] Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman […]

 5. Ponta, premier penal, mars la tribunal, adica DEMISIA | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:18

  […] Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman […]

 6. Guvernul Ponta mai aduce o mare companie in pragul falimentului | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:44

  […] Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman […]

Adauga un comentariu