Cum a transformat PSD-ul România într-un stat mafiot

miercuri, ianuarie 8, 2020 10:45

PSD = ciuma rosie = mafiaSe numeşte stat mafiot acel stat unde infractorii (interlopii, puşcariaşii, cei anchetaţi penal etc.) beneficiază de sprijinul sau măcar tolerenţa autorităţilor (poliţişti, procurori, parlamentari etc.) în a comite infracţiuni, de la infracţiuni de corupţie şi până la infracţiuni cu violenţă (crime, tâlhării, violuri etc.). Ei bine, PSD = ciuma roşie = mafia a creat un astfel de stat, cea mai bună dovadă în acest sens fiind modificarea legilor justiţiei de către PSD, în perioada 2017 – 2019, în favoarea infractorilor, aceştia având de două ori mai multe drepturi trecute în legile propuse de ciuma roşie decât victimele lor (adevăr verificat şi verificabil). Concluzia e una singură: România a fost transformată în stat mafiot de grupul infracţional organizat cu acronimul PSD.

Prin 2004, cu PSD = ciuma roşie = mafia la guvernare, se spunea aşa: Mai e puţin, mai e în plic, până la marele nimic.

Tagma corupţilor răsuflă greu în Piatra Neamţ. De ochiul şi biciul autorităţilor competente nu au reuşit să scape până acum nici un naş de tren şi aproape nici un navetist corupător fără bilet. Corupţia mică, vezi bine, nu e lăsată să crească şi să se transforme în corupţie mare.

Şi totuşi! Un caz de corupţie aproape mijlocie era să existe! Acum vreo două luni (decembrie 2003 – n.m.), un cetăţean din Neamţ a mers la poliţie, unde a reclamat că un inginer de la Distrigaz Neamţ i-ar fi cerut 3 milioane de lei (vechi, la valoarea din 2003 – n.m.) pentru a-i elibera nişte avize necesare instalării unei centrale termice.

Poliţiştii de la Biroul Anticorupţie al Poliţiei Economice au anunţat, conform legii, Biroul Anticorupţie al Parchetului Judeţean Neamţ. Şeful acestui birou era pe atunci procurorul Mihaela Arsene. Dânsa a ascultat faptele, apoi a amânat totul pe motiv că pleacă în concediu şi nu are chef să facă flagrante la sfârşit de săptămână.

Ca să vezi chestie, când poliţiştii şi procurorii au organizat flagrantul săptămâna următoare, inginerul nu a mai vrut nici mort să pună mânuţa pe banii impregnaţi cu substanţă fluorescentă. În schimb, au început să circule vorbe printre poliţiştii amărâţi că procuroarea a fost văzută întâlnindu-se cu inginerul într-un local din Piatra Neamţ. Lucru pentru care nu putem să garantăm. Dar măcar avem bucuria că acest text, în care ar fi fost vorba despre un om cu dosar penal, e acum despre un inginer care e liber. Să ceară alte şpăgi.

Roşu, galben şi cadastru

Poate aţi auzit şi dumneavoastră de Cadastrare şi Intabulare. Sunt cele două surori pe care nu le puteţi evita atunci când vreţi să vindeţi sau să ipotecaţi o casă. Daca aţi trecut vreodată prin faţa vreunei administraţii financiare de sector, nu se poate să nu fi auzit vreo femeie în vârstă plângându-se alteia: “Mi-au dat ăştia un număr… cadastral, maică… Şi acu’ m-au trimis să-mi fac intrabulan!”.

În mod normal, cele două operaţiuni vă costă împreună (era în 2004 – n.m.) cel puţin două luni de viaţă. Două luni de cozi pe la judecătorie, nervi, “ne e complet dosarul”, “vă mai trebuie aia/ailantă”, “tocmai am închis, veniţi dvs. luni dimineaţă “ etc.

Pentru a scăpa de datul mărunt din buze sau de datul cu capu’ de toţi pereţii, dumneavoastră trebuie să învăţăţi datul din urechi. Datul din urechi în sens cadastral şi intabular se învaţă bine numai la notar. Cursul intensiv durează o lună, iar clientul are de dat mai întâi din urechea drepată 500.000 lei (vechi – n.m.) şpagă pentru cadastru şi apoi din cea stângă 500.000 (lei vechi – n.m.) pentru intabulare. (“Academia Caţavencu”, nr. 637/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu