Cum era furat Petrom-ul, în guvernarea PSD, înainte de privatizare

sâmbătă, martie 21, 2020 8:31

Ion Iliescu si Rodica StanoiuRodica Stănoiu trece, găurile la Petrom rămân

De la o vreme, angajaţilor PECO Dolj nici iarba nu le mai place, nici gura nu le mai tace. Şi dacă stai să îi asculţi, o să auzi că au probleme omeneşti, de viaţă. De pildă, restructurarea filialei, care se apropie.

Din cauza faptului că PECO Dolj are nişte pierderi cam uriaşe şi vreo 60 de miliarde de lei (vechi – n.m.) datorii, în curând (era 2004 – n.m.) o parte dintre angajaţi vor lua drumul trist al şomajului.

Şi cum să nu aibă pierderi dacă la cârma acestei teribile filiale Petrom stă triumviratul Arabu-Iordache-Pisică, de plăcută amintire pentru Rodica Stănoiu (fost ministru PSD-ist al Justiţiei – n.m.), care le va da acatiste până la adânci senectuţi pentru că i-au cumpărat casa cu 100.000 de dolari.

Dar hai să vorbim acum despre altă blestemăţie a băieţilor. În 2002, de exemplu, cei trei au pus semnătură de la semnătură şi au cumpărat pentru Petrom două benzinării de la o firmă particulară, SC Redexim. Dar poate că Petrom-ul avea nevoie de ele, poate cumpărătura se justifică, veţi zice. Ştim şi noi… nu prea credem, din moment ce pe străzile respective, Caracal şi Romaneşti, mai erau două benzinării Petrom, care acopereau zonele respective.

Dar poate că erau ieftine ca braga, o să ziceţi iarăşi. Aiurea, au costat 60 de miliarde de lei (vechi – n.m.) împreună, iar evaluatorul local, un anume inginer Pletea, strâmbase din nas şi spusese că mai mult de 16-20 de miliarde cele două nu fac.

Una peste alta, SC Redexim avea ipotecate la bancă aceste două benzinării şi regulamentul de ordine interioară al Petrom interzice filialelor să cumpere bunuri ipotecate.

În concluzie, avem următoarea situaţie: trei directori cumpără la un preţ supraevaluat două benzinării ipotecate de care Petrom nu avea nevoie. Sus, la vârf, conducerea de la Bucureşti îşi dă încuviinţarea. Vi se pare o chestie misterioasă, nu?

Poate că zvonul care a circulat la vremea respectivă pe holurile filialei explică totul. Iar zvonul spunea că la baza achiziţiei a stat un telefon de la un anume senator PSD-ist gras de Dolj, mare poet pe vremuri la curtea lui Ceauşescu (este vorba de Adrian Păunescu – n.m.), care a insistat că benzinăriile trebuie cumpărate. (“Academia Caţavencu”, nr. 643/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu