Cum erau rase pădurile României, de către daco-geţi, pe vremea când nu eram în UE

luni, martie 16, 2020 7:17

Decret Ion IliescuDe ce nu se vede pădurea din cauza copacilor lipsă

Păduri tăiate în Harghita şi transformate în munţi de cherestea în portul Constanţa, în România guvernată de PSD = ciuma roşie (2004)

În raza ocolului silvic Gheorgheni, Harghita, se întâmplă (se întâmpla în anii 2003-2004, n.m.) lucruri demne de neuronii întortocheaţi ai agenţilor Mulder şi Scully. În luna august 2003, în urma unei furtuni cu un pronunţat accent unguresc, pădurea Alsoerdö a fost doborâtă la pământ pe o suprafaţă de aproximativ 150 ha.

Ca prin minune, furtuna nu s-a atins decât de copacii aflaţi în proprietate privată. Cine să fie de vină? Dumnezeu? Nu, desigur, mai ales că suntem în Săptămâna Mare. Verificările efectuate de comisarii Gărzii Financiare au scos la iveală că Ocolul Silvic Gheorgheni a pus în posesie respectiva pădure fără să facă inventarierea fir cu fir, aşa cum îi cerea legea.

Mai mult decât atât, Ocolul Gheorgheni a mai dat un ocol legii, menţionând în documentele întocmite că nenorocita de inventariere s-ar fi făcut. Această neglijenţă, laolaltă cu altele, a avut drept consecinţă exploatarea frauduloasă a 20.000 de metri cubi de lemn de lucru (buşteni de brad), pentru care Ocolul a întocmit foi de însoţire a materialului lemnos, înscriind în fals datele privind beneficiarul mărfii şi numele delegatului asociaţiei de proprietari.

Bineînţeles că Asociaţia proprietarilor de păduri nu a primit această marfă şi nu a emis documentele legale în favoarea celor care au achiziţionat marfa. În urma derulării acestor operaţiuni, bugetul statului a fost păgubit ce peste 9 miliarde de lei (vechi – n.m.), dar acesta nu e decât preludiul unei frumoase aventuri petrecute într-o pădure doborâtă la pământ de furtună şi ilegalităţi. (“Academia Caţavencu”, nr. 643/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu