Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate

joi, martie 15, 2012 21:10
Posted in category Puţină fizică

OZNDoamnelor, domnișoarelor și domnilor, teoriști ai conspirației și ozenologi din lumea întreagă, dar mai ales din România, iată că, dacă guvernanții americani nu se gîndesc la noi, spre a ne scoate vizele, cel puțin pe partea de curiozitate științifică cineva, totuși, o face. Este vorba de băieții (și fetele) de la www.SpaceWeather.com, care, bine ancorați în meandrele concretului, sînt totuși cu capul în nori, ba chiar dincolo de ei. Dacă pînă acum cîțiva ani pe site-ul de care vorbim puteau fi găsite trecerile diverșilor sateliți doar pe deasupra Statelor Unite și Canadei, acum serviciul (evident, moca) este oferit și cetățenilor din alte ţări.

Uite, de exemplu, folosind motorul de căutare de la https://spaceweather.com/flybys, am putut afla că Stația Spațială Internațională va fi foarte vizibilă deasupra Bucureștiului (era in ianuarie 2012 – n.m.), în toate diminețile următoare, uneori chiar de două ori. Trecerile sateliților sînt însoțite, pe site, de ora „răsăritului“, direcția în care trebuie să priviți pentru a-i vedea, elevația maximă și strălucirea respectivului astru artificial.

Cînd am zis „foarte vizibilă“, exact asta voiam să spunem: mai strălucitoare decît cele mai strălucitoare stele. De ce vă interesează? Păi, pentru romantici e o șansă în plus de a o face pe interesanții pe lîngă obiectul afecțiunii lor – sigur, s-ar putea să piardă ceva puncte dat fiind că ISS e vizibilă pe la 5-6-7 dimineața. Dar dacă supraviețuiesc iubitei trezite mult înainte de termen, repară totul cu un binoclu puternic, prin care „steaua căzătoare“ poate fi văzută în toată splendoarea ei. Pentru vînătorii de OZN-uri e o șansă în plus să nu mai apară pe la OTV cu șerpilieni și cretinieni.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate”

  1. Suntem copiii stelelor | A șaptea dimensiune says:

    iulie 11th, 2015 at 14:57

    […] Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate […]

  2. Cum funcţionează GPS-ul | A șaptea dimensiune says:

    iulie 12th, 2015 at 13:50

    […] Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate […]

  3. De ce apar anotimpurile | A șaptea dimensiune says:

    iulie 13th, 2015 at 13:23

    […] Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate […]

  4. Despre Terra şi axa sa polară | A șaptea dimensiune says:

    iulie 14th, 2015 at 8:39

    […] Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate […]

  5. Energie electrică din lumină | A șaptea dimensiune says:

    iulie 31st, 2016 at 9:32

    […] Cum identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate […]

Adauga un comentariu