Cum protejăm un stick de viruși

duminică, septembrie 9, 2012 10:19
Posted in category IT

StickSe știe că stick-urile USB, mai exact drive-urile flash ajung în tot felul de locuri. Chiar dacă suntem prevăzători cu calculatorul nostru, nu avem nici o garanție că în alte calculatoare nu sunt viruși. Ce putem face pentru a preveni infectarea cu viruși a stick-ului? Răspunsul este în materialul de mai jos, scris de Dan Darie și publicat în Academia Cațavencu.

Stick-uri USB: acum și cu abstinență sexuală!

Nu știu ce sfaturi v-au dat părinții când ați plecat la facultate, dar mie mama mi-a zis o vorbă bună și înțeleaptă: ‘Folosește protecția la scriere, că bolile lumești se tratează cu antibiotice și tu ești alergic!’. Ceea ce vă recomand și dumneavoastră, mai ales dacă aveți un stick zglobiu și bagabont, gata să se combine cu orice computer care-i iese în cale.
Sunt o mulțime de viruși născuți și crescuți să se răspândească prin intermediul popularelor drive-uri flash. Ce putem face? Iată o soluție foarte elegantă: USB Write Protect, un mini-soft care pune centura de castitate pe orice drive USB. Instalați, lansați, selectați Enable Write Protect, Apply. Acum e în regulă, puteți lucra pe orice computer, fie el și Mecca virușilor în timpul Hegirei. Stick-ul funcționează ireproșabil, vă pune informația la dispoziție, dar refuză cu încăpățânare măgărească orice tentativă de scriere. Vreți să ștergeți un fișier? Vreți să editați un altul? Vrea vreun virus porcovan să se ascundă printre documentele dumneavoastră? Nu se poate, încercați alături. Soft-ul stă de pază și nu trece nimeni dacă n-ați aplicat între timp opțiunea Disable Write Protect. E drept soft-ul are și un dezavantaj: e nevoie să faceți același lucru pe orice PC pe care vreți să lucrați cu stick-ul. Sau să reveniți la ideea de virus la purtător.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Cum protejăm un stick de viruși”

  1. libercugetatorul says:

    septembrie 10th, 2012 at 12:49

    Eu chiar am patit-o nasol cu un stick USB de 8 gb, desi nici pana acum nu mi-am explicat cum s-a putut virusa/strica atat de rau incat sa nu mai fie recunoscut de sistem. Acum nu a avut nimic, a doua zi nu a mai mers. Indiferent ce am incercat sa-i fac nu a mai mers si oricum era scos din garantie, iar in final l-am lasat balta…

  2. Cum aflăm configurația calculatorului | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2015 at 18:26

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  3. Cum obținem o boot-are rapidă | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2015 at 18:34

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  4. Metode de a crea un stick USB bootabil (II) | A șaptea dimensiune says:

    august 22nd, 2015 at 9:55

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  5. Cum prevenim dispariția unui folder | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 13th, 2015 at 8:55

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  6. Despre un manager de fișiere util | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 13th, 2015 at 16:36

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  7. Cum adăugăm text unei poze | A șaptea dimensiune says:

    august 16th, 2016 at 12:05

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

  8. Cum facem ordine prin semnele de carte | A șaptea dimensiune says:

    august 16th, 2016 at 12:24

    […] Cum protejăm un stick de viruși […]

Adauga un comentariu