Cum s-au spălat creiere în România comunistă

duminică, martie 29, 2015 20:17

ComunismCele mai mari minciuni pe care le-am învăţat în manualele de istorie ale lui Ceauşeşcu: bătălii false ale lui Ştefan cel Mare şi regatul inventat al lui Burebista

Regimul naţionalist-comunist condus de dictatorul Nicolae Ceauşescu a presupus, printre alte linii de acţiune, mistificarea aproape în totalitate a istoriei.

Datele istorice predate în şcolile din România timp de zeci de ani, chiar şi o bună perioadă după 1989, au fost manevrate de oamenii sistemului în aşa fel încât să servească preamăririi dictatorului Nicolae Ceauşescu. Megalomania fostului preşedinte al României îl plasa în permanenţă drept personaj central, hiperbolizat, în mijlocul altor lideri importanţi din istoria ţării. Manualele de istorie comuniste au abundat mereu de superlative, iar istoria milenară a neamului care a populat ţinutul carpato-danubiano-pontic cuprinde rareori evenimente cu aspect negativ. În acest avânt nebunesc naţionalist-comunist adevărul istoric n-a constituit niciodată o prioritate.

Dictatorul a dorit să fie asimilat unor personaje precum Burebista, Decebal, Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul.

„Exista într-o carte de istorie comunistă o poză cu un bust al lui Ceauşescu, care în jurul său îi avea pe Decebal, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Cuza, Bălcescu şi Kogălniceanu. Se intitula «Bărbaţi între bărbaţi». Cărţile de istorie vorbeau de un brav popor, care de fapt a avut un statut insignifiant în istoria universală. În timp ce alţii în secolele 12-14 aveau universităţi, la noi a apărut prima în vremea lui Cuza. Pe când alţii construiau catedrale la noi erau case de chirpici. Noi am avut o istorie complet falsificată. În realitate, am fost un popor care a stat în ignoranţă mare de la începuturi. Dar şi acum oamenii mai cred în prostiile învăţate pe timpul lui Ceauşescu pentru că elitele au dispărut, iar în locul lor au venit personaje de mâna a doua, din mediile joase, din zone rurale, care s-au văzut cu diplome peste noapte şi, evident, au îmbrăţişat viziunea nouă. Şi astăzi asemenea personaje te fac anti-român dacă nu gândeşti ca ei“, afirmă profesorul şi scriitorul timişorean Mircea Pora.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Cum s-au spălat creiere în România comunistă”

  1. Cat rau au facut nostalgicii comunismului Romaniei | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2015 at 8:51

    […] Cum s-au spalat creiere in Romania comunista […]

  2. Ce vraji a mai facut educatia din nordul Moldovei (I) | A șaptea dimensiune says:

    mai 2nd, 2015 at 16:30

    […] Cum s-au spalat creiere in Romania comunista […]

  3. Filmele romanesti produse inainte de 1989 intretin nostalgia bolsevismului criminal | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 7th, 2016 at 12:05

    […] Cum s-au spalat creiere in Romania comunista […]

  4. Manualul de isterie nationala | A șaptea dimensiune says:

    februarie 1st, 2019 at 15:20

    […] Cum s-au spalat creiere in Romania comunista […]

Adauga un comentariu