Cum sa platim mai putin pentru combustibilul masinii (IV)

marți, ianuarie 31, 2017 20:24
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSunt convins că aveți o grijă deosebită față de mașina proprie, sau mașina firmei, astfel încât să o protejați în toate modurile posibile. De aceea, îmi permit să încep cu un pont, în caz că sunteți interesati de folii auto: folie auto (https://www.statiiitp.ro/folie-auto/). O să-mi mulțumiți mai târziu. Nu de alta, dar o folie auto omologata (https://www.statiiitp.ro/) este, cu siguranță, ceea ce căutați.

Revenind la subiectul din titlu, haideți să mai desființăm o prejudecată legată de folclorul șoferilor, al celor care “știu” totul deoarece așa au auzit ei de la alții. “Schimbă filtrele de aer cât mai des, pentru ca motorul să funcționeze cât mai eficient”, mai spun unii “folcloriști”. Numai că lucrurile nu stau deloc așa. Dimpotrivă. Filtrele de aer ale motoarelor moderne sunt croite să folosească mizeria acumulată în timp în favoarea lor, adică praful și impuritățile formează un strat suplimentar de filtrare. Ceea ce nu știu “folcloriștii” șoselelor este faptul că motoarele moderne au evoluat mai mult decât s-ar crede. Evident, faza cu mizeria ce are rol pozitiv funcționează până la un punct, în cazul filtrelor de aer. Un filtru de aer prea murdar și îmbâcsit afectează, într-adevăr, alimentarea motorului cu aer, ceea ce se poate reflecta în probleme la accelerațiile puternice, deoarece în galeria de admisie nu ajunge suficient aer proapspăt. Numai că, în acest fel, mașina nu va consuma mai mult combustibil decât în mod obișnuit, influența filtrelor de aer fiind insignifiantă. Cel mult, vor fi afectate performanțele în ceea ce privește puterea maximă a motorului. Cu alte cuvinte, schimbarea filtrelor de aer trebuie făcută în conformitate cu specificațiile din manualul de utilizare furnizat de constructor.

Și eram să uit: dacă, poate, sunteți la capitolul stiri din domeniul auto (https://www.statiiitp.ro/stiri-auto/), în ce privește mașina, aruncați o privire la legătura anterioară. O să vă prindă bine informațiile de acolo.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu