Cum să reduci costurile de construire şi întreţinere a unei case

marți, mai 13, 2014 16:17
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniObserv ca, desi nu ne-am revenit de pe urma crizei economice, din ce in ce mai multe persoane isi construiesc case in sau langa orasele importante din tara. Am sa trec peste presupuneri si speculatii pentru ca nu de asta sunt aici. Am observat, insa, ca cele mai multe firme de constructii se adapteaza la cererea clientilor si propun proiecte de case ieftine facand abstractie de faptul ca o casa trebuie sa fie durabila si sigura.

Asadar, daca la proiectarea unei case putem tine cont de constrangerile financiare, materialele folosite trebuie sa fie de cea mai buna calitate in primul rand pentru siguranta ta, dar si pentru a reduce costurile de climatizare.

Cu toate acestea, am observat cateva greseli costisitoare pe care le fac cei mai multi proprietari atunci cand isi construiesc o casa. In primul rand, o casa nu trebuie sa fie opulenta sau grandioasa. Chiar daca spatiul necesar depinde de multi factori, cel mai simplu este sa te bazezi pe experientele anterioare si sa iti faci o idee despre suprafata si compartimentarea care se potriveste cel mai bine stilului tau de viata. In general, o casa cu strictul necesar are un dormitor, un living, o baie, bucatarie si debara.

Bineinteles, daca numarul de camere necesare creste, sunt sanse mari sa aveti nevoie de 2 sau chiar 3 bai. Acest aspect, impreuna cu suprafata disponibila pentru constructie, vor determina numarul de nivele al constructiei. In orice caz, majoritatea caselor pe pamant au o mansarda sau cel putin un pod. Pentru cei mai pretentiosi, constructorii ofera posibilitatea de a amenaja o baie pentru fiecare dormitor.

Pentru a reduce costurile facturilor, cel mai bun sfat pe care pot sa vi-l dau este sa scoateti din priza electronicele si electrocasnicele atunci cand nu le folositi. Intr-un an, energia electrica pierduta prin intermediul acestora poate insemna inca o factura de electricitate. Alegeti cu atentie un aparat de aer conditionat, pentru ca atat unul prea puternic, cat si unul prea slab vor consuma energie electrica inutil atat la racire, cat si la incalzire.

Eficienta unui aparat de aer conditionat este data de suprafata incaperii in care este instalat, si eventual si de compartimentarea acesteia. In ultimii ani, aud din ce in ce mai des mitul ca este mai eficient sa lasi caldura sau aparatul de aer conditionat sa functioneze cand nu esti casa decat sa il opresti cand pleci si sa il pornesti din nou mai tarziu. Acest lucru este adevarat doar daca parasiti locuinta pentru mai putin de 30 de minute.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu