Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II)

duminică, ianuarie 8, 2012 13:04
Posted in category Locale, PeNaLii

Caini macelaritiÎn primul episod scriam despre cum a nimerit orbul Brăila: după mirosul de câini morţi. Adică omorâţi într-un – sanchi – adăpost deţinut de un ONG, transformat în abator canin.

Urmând dâra de miros, am ajuns la Chişcani, o comună aruncată undeva lângă Brăila, şi la locul unde se află adăpostul în cauză, administrat de ‘asociaţia de protecţie a mediului şi animalelor’ Horez. Botezată aşa după numele individului din imagine, Vasile Horez. Ca să ne enervăm, fie că suntem activişti pentru drepturile animalelor, fie că nu, trebuie spus că în acest abator Primăria din Brăila a băgat peste o jumătate de million de euroi în ultimii 4 ani (2006 – 2010, n.m.).

Aşa cum povesteam data trecută, atât a plătit edilul Brăilei ca să scape, prin măcel, de câinii comunitari. Culmea, deşi a primit tot banetul ăsta, ‘adăpostul’ cu pricina nu are nici măcar autorizaţie de construcţie. Conform datelor furnizate de Consiliul Judeţean Brăila, asociaţia lui Horez are sediul în Brăila, iar în comuna Chişcani – un punct de lucru în baza unui contract de comodat (împrumut folosit pentru o folosinţă curentă – n.m.). Lucru confirmat şi de autorităţile din Chişcani, care nu au eliberat niciodată vreo autorizaţie de construcţie pentru ‘abatorul’ lui Horez. Deci: adăpostul respectiv nu are autorizaţie de construcţie, nu are contract cu Protan (firma care, prin lege, neutralizează deşeurile de origine animală) pentru preluarea cadavrelor de câine şi nu are autorizaţie eliberată de Direcţia Sanitar-Veterinară Brăila. Cu toate acestea, contractele cu Primăria din Brăila merg ceas.

Or, asta fiind situaţia, nici nu e de mirare că băieţii de la Vier Pfoten, care se arătaseră interesaţi să ajute autorităţile brăilene în procesul de sterilizare a câinilor, au refuzat să mai pună piciorul în Brăila. ‘Adăpostul’ de la Chişcani este proprieate privată, bine ascunsă de ochii şi aparatele de fotografiat ale curioşilor. Şi nici un câine n-a scăpat de acolo, ca să ne spună ce-a văzut. (Alexandru Cristorian, ‘Academia Caţavencu’)

Legat de respectarea legii în ţinutul mioritic, iată şi o întâmplare de pe aici. În septembrie 2008, numitul Botezatu Cristian, din comuna ‘europeană’ Havîrna (sau Havârna), mai precis Tătărăşeni, ‘reuşeşte’ într-o noapte de sâmbătă spre duminică, beat fiind, să-mi dârâme gardul din faţa casei (vedeţi pozele mai la vale). Când m-am trezit duminică dimineaţă, am văzut gardul distrus, dar nici urmă de maşină.

De fapt, maşina respectivului a fost luată de acolo de ‘băieţii veseli’ de pe aici, cei care vara fac curse de maşini la greu noaptea, beneficiind de ‘profesionalismul’ poliţiştilor din comună. Dar să revenim la povestea cu gardul. Pe la ora 9 a.m. ajung la postul de poliţie Havîrna, unde era pustiu total. Adică, vorba reclamei, poliţia ‘veghează’. Îmi iau inima în dinţi şi bat la uşa locuinţei unui poliţişt, aceştia având locuinţa de serviciu în aceeaşi clădire. După câteva momente de aşteptare, iese, trezit din somn, domnul poliţist, deloc încântat că sunt probleme pe care trebuie să le rezolve. (Pe aici, ai mereu sentimentul că tu, victima, eşti vinovat pentru că poliţiştii mai trebuie să şi munceasca. Infractorii nu au nici o vină în Havîrna. Oricum nu păţesc nimic.)

Mi-a spus să-l aştept câteva minute să se îmbrace şi să mergem la locul accidentului. Între timp apare şi Botezatu Cristian, informat probabil la telefon de ‘băieţii veseli’, de care vă povesteam adineaori. Cum se numeşte părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau ajungerea la o înţelegere cu cel păgubit, chiar dacă în urma accidentului au rezultat doar pagube materiale? Pe aici se numeşte ‘normalitate’. Să trăim bine!

Gard stricat

Gard stricat

Gard stricat

Gard stricat

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II)”

  1. Mircea says:

    ianuarie 8th, 2012 at 15:21

    Ce mai porcarii si prin tara asta…:((

  2. Cine-i protejează pe criminalii şi hoţii din România | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 28th, 2015 at 20:08

    […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II) […]

  3. Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2015 at 15:45

    […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II) […]

  4. Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta | A șaptea dimensiune says:

    iulie 4th, 2016 at 20:31

    […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II) […]

Adauga un comentariu