Cumpararea pe nimic a caselor nationalizate, una dintre metodele de imbogatire a fostei nomenclaturi comuniste

sâmbătă, iulie 15, 2017 9:48

De la stanga: Adrian Paunescu, Ilie Verdet, Vadim TudorÎncepând din 1990, FSN-ul (Frontul Salvării Naţionale, gaşcă de KGB-işti grupaţi în jurul criminalului Ion Iliescu, grup ce a pus mâna pe putere în decembrie 1989 – n.m.) şi apoi PDSR –ul (Partidul Democraţiei Sociale din România, grup desprins din FSN, creat de acelaşi Ion Iliescu, devenit în anii 2000 Partidul Social Democrat, PSD-ul de astăzi – n.m.) şi PD –ul (Partidul Democrat, grup desprins din FSN, aripa moderată a foştilor comunişti, creat de evreul Petre Roman, prim-ministru în decembrie 1989 şi după, grupare care în anii 2000 va fi condusă, la un moment dat, de Traian Băsescu, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), astăzi dispărut, după contopirea cu PNL; ca fapt divers, Liviu Dragnea a fost prefect de Teleorman, în perioada 2000 – 2004, din partea PD-ului – n.m.) s-au opus vehement retrocedării caselor naţionalizate (articolul este din august 1998 – n.m.). Ba, chiar mai mult, procesele câştigate de proprietari au fost pierdute printr-o indicaţie preţioasă dată de Iliescu către procurorul general pentru ca acesta să-şi folosească dreptul de recurs în anulare (este celebru cazul dlui Octavian Paler (cel care ne dădea lecţii de democraţie la Antena 3 – n.m.) care aşa a câştigat vila în care stă).

Motivul celor două partide era unul populist care, chipurile, ţine de doctrina social-democrată: protecţia chiriaşilor care ar fi în număr foarte mare. Dar iată că nu demult s-a făcut publică lista titularilor de contract din casele naţionalizate: 106.656, iar numărul total al celor care locuiesc în astfel de case este surprinzător de mic: 212.445 persoane. Şi, tineţi-vă bine, aflăm că 87.427 locuinţe au fost vândute deja chiriaşilor. Ceea ce prin scădere simplă ne duce la cifra de 19.229 case care ar putea fi înapoiate foştilor proprietari. Cu toate că cifra este extrem de mică, PDSR-ul şi PD-ul se opun în continuare retrocedării lor. Şi ştiţi de ce? Fiindcă, de exemplu, anul trecut (1997 – b.m.) un chiriaş şi-a cumpărat apartamentul din Primăverii în care locuieşte, apartament de 140 m2, cu suma de 50 milioane lei (vechi – n.m.). Adică aproximativ 6.000 $, când la preţul pieţii un astfel de aparatament costă în jur de 100.000 $. Şi ştiţi dumneavoastră cine locuieşte în Primăverii. (“Academia Caţavencu”, nr. 350/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cumpararea pe nimic a caselor nationalizate, una dintre metodele de imbogatire a fostei nomenclaturi comuniste”

  1. Pentru neocomu(n)istii ce au guvernat Romania dupa 1989, n-a fost valabila porunca „Nu ravni la casa aproapelui tau!” | A șaptea dimensiune says:

    mai 5th, 2019 at 20:44

    […] Cumpararea pe nimic a caselor nationalizate, una dintre metodele de imbogatire a fostei nomenclaturi… […]

  2. Cat rau poate face Traian Basescu Romaniei | A șaptea dimensiune says:

    mai 7th, 2019 at 19:25

    […] Cumpararea pe nimic a caselor nationalizate, una dintre metodele de imbogatire a fostei nomenclaturi… […]

Adauga un comentariu