De ce avem nevoie de o gazduire web de calitate pentru site-ul nostru

duminică, iunie 17, 2018 9:09
Posted in category Diverse

InternetNu ştiu dacă vă mai amintiţi, sau dacă ştiţi, dar pe la începutul lunii mai un server ce găzduia mii de site-uri a căzut – mai precis, firma respectivă a fost evacuată dintr-o anumită locaţie –, astfel încât acele site-uri a fost inaccesibile câteva zile. S-a produs panică, oamenii s-au întrebat dacă datele lor sunt în siguranţă, mai ales că unii dintre ei nu aveau backup-ul la zi. Evident, în urma acestei situaţii, care s-a remediat până la urmă, mulţi au ales să plece. Şi cum ofertele de găzduire nu lipsesc, mai rămânea să fie aleasă oferta cea mai bună.

Iar una dintre aceste oferte, ce merită aleasă dacă aveţi un site şi nu ştiţi unde să mergeţi cu hostingul, este top level hosting (tlh) gazduire web. Au pachete cu oferte atractive şi preţuri accesibile. În privinţa spaţiului alocat, aveţi ofertele: 2 GB (aproximativ 1 euro/lună, 1 domeniu găzduit), 6 GB (aproximativ 3 euro/lună, 4 domenii găzduite), 10 GB (aproximativ 4 euro/lună, 10 domenii găzduite), 25 GB (aproximativ 6 euro/lună, 20 domenii găzduite), 50 GB (aproximativ 10 euro/lună, 40 domenii găzduite). La cele 5 opţiuni aveţi trafic lunar necontorizat, plus: căsuţe email (3 la opţiunea de 2 GB, necontorizate la restul), baze de date (1 la opţiunea de 2 GB, 10 la cea de 6 GB, în rest necontorizate), conturi FTP necontorizate la toate ofertele, la fel necontorizate sunt domeniile parcate şi subdomeniile.

Mai puteţi avea IP dedicat şi acces SSH, gratuite pentru opţiunile de 25 GB şi 50 GB, 1 euro este costul pentru celelalte opţiuni. La toate opţiunile aveţi: Panou CPanel, server SSD, softaculous, MySQL 5, PHP 5.2 – 7.0, POP 3 / IMAP, webmail, antispam, antivirus, cronjobs, backup R1SOFT, suport 24×7, uptime 99,9%, procese simultane 20 etc. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi şi pagina Facebook Top Level Hosting.

Revenind la întâmplarea povestită la începutul materialului, inclusiv acest site era găzduit pe respectivul server, despre care citisem numai lucruri bune prin 2014, atunci când l-am ales. Cum nu aveam backup-ul la zi, mai exact ultimul backup era dintr-un trecut îndepărtat, mi-am făcut serioase griji în privinţa recuperării datelor. Nu ştiu dacă realizaţi, dar un site devine cunoscut în timp, unele site-uri ajung brand-uri, iar a o lua de la capăt este destul de greu. La fel de adevărat este şi faptul că, uneori, nu-i rău s-o iei de la capăt, deoarece pleci la drum cu alte idei şi alte viziuni, eviţi anumite greşeli şi poţi ajunge mult mai departe. Oricum, la orice domeniu web contează destul de mult şi partea de găzduire, viteza de încărcare a paginilor unui site fiind unul dintre criteriile importante de indexare a site-ului de către motoarele de căutare.

Pe lângă o găzduire web de calitate, contează foarte mult şi conţinutul respectivului site, calitatea informaţiilor oferite, acurateţea acestor informaţii, plus legăturile dinspre alte site-uri, de preferinţă cele cu autoritate mai înaltă. Există o întreagă literatură pe această temă şi nu-mi propun aici să dezvolt foarte mult subiectul. Cei care au site-uri web ştiu foarte bine ce este important pentru domeniile lor. Iar pentru aceasta sunt mereu cu privirea pe modificările periodice ale criteriilor de indexare, ştiut fiind faptul că lumea internetului este dinamică, iar cine nu ţine pasul cu aceste schimbări pierde. O pierdere greu recuperabilă, mai ales că timpul nu este întotdeauna cel mai bun prieten al nostru.

Fiind de aproximativ 10 ani conectat la schimbările produse în domeniul IT-ului, pot să afirm fără teama de a greşi că ofertele de găzduire web, căci despre asta vorbim, sunt din ce în ce mai ofertante, includ opţiuni la care nici nu visam în urmă cu 10 ani, iar preţurile sunt de-a dreptul modice. Aşadar, hostingul de calitate este asigurat, dacă dorim să avem un site citit, apreciat, vizitat. Puteţi fi, în aceste condiţii, una dintre poveştile de succes, inclusiv financiar, ale spaţiului virtual.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu