Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţionează la turaţie maximă PCR –ul (pile-cunoştinţe-relaţii) (II)

miercuri, iunie 12, 2019 19:14

EducatieAstă seară predăm în familie. Episodul 2, Fizica

Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi are o Facultate de Fizică. Ştiţi, Fizica e materia aceea la care ne scotea pe noi la tablă ca să râdă toată clasa că nu am învăţat nimic, aşa că nu insistăm în direcţia asta. Însă, în legătură cu profesorii, am avea câte ceva de zis. Bine, nu despre cei care ne scoteau pe noi la tablă, ăia am şi uitat cum se numesc – ci despre profesorii de la Facultatea de Fizică din Iaşi (profesorii din 2003, anul apariţiei materialului – n.m.). Despre ale căror nume nu ştiam nimic până să auzim de rubedeniile care-i însoţesc în fiecare zi la serviciu, şi nu în calitate de şoferi de taxi, ci de colegi.

  • Catedra de Fizica corpului solid: prof. dr. Gheorghe Rusu îşi intersectează corpul solid în fiecare zi cu soţia, conf. dr. Mihaela Rusu, şi fiul, asistent George Rusu.
  • Catedra de Electricitate-Magnetism: prof. dr. Constantin Popuşoi l-a magnetizat pe fiul său, Cristian Popuşoi; magnetismul ăsta a funcţionat şi asupra soţiei, până când pensionarea acesteia i-a despărţit din faţa catedrei.
  • Catedra de Fizica Plasmei: Fizica Plasmei e o materie grea, ceea ce ne face să credem că prof. dr. Mihai Toma chiar nu s-ar fi descurcat fără ajutorul fiicei şi al ginerelui, Ioana şi Octavian Rusu; la fel s-a întâmplat şi în cazul prof. dr. Mircea Sandulovici, ajutoarele acestuia constând în soţie, Erzilia Ciobanu, şi nepoată, Gabriela Leu.
  • Catedra de Fizică Optică: prof. dr. Ghiţă Singurel nu e chiar singurel, şi bine face, alături fiindu-i soţia, conf. dr. Ligia Singurel, şi fiica, Cristina.
  • La Fizică, singura facultate unde nu se poartă predatul în familie este cea de Fizică Teoretică. Însă teoria ca teoria – din păcate, practica din celelalte facultăţi ne omoară. (“Academia Caţavencu”, nr. 608/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu