Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţionează la turaţie maximă PCR –ul (pile-cunoştinţe-relaţii)

marți, iunie 4, 2019 18:33
Posted in category Educatie

EducatieSe spune că o societate se schimbă în bine doar prin educaţie. O educaţie de calitate, se-nţelege. Nu este cazul Republicii Bananiere România, acolo unde educaţie nu este la pământ, ci sub pământ, la doi metri. Şi nimeni ne pare dispus să o ridice din şanţ, pentru a-şi îndeplini misiunea nobilă de a modela societatea în sens pozitiv. Una dintre cauzele acestei stări de lucruri o găsim în materialul de mai jos. Chiar dacă este din 2003, oferă imaginea reală a unui învăţământ universitar în descompunere, situaţie prezentă şi astăzi în universităţile româneşti care produc analfabeţi absolvenţi de învăţământ superior, precum imbecila mileniului, Viorica Dăncilă. Haideţi să vedem cum funcţiona PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) pe vremea când prim-ministru era mafiotul, viitor puşcăriaş, Adrian Năstase, iar preşedintele României era KGB-istul criminal Ion Iliescu.

Un nou serial în universităţi: Astă seară predăm în familie

Ia, gata, timpul a expirat, toată lumea să pună pixurile pe bancă, Popescu, lasă discuţiile cu vecinul de bancă, ieşi afară, nesimţitule! Vezi că ora viitoare ai seminar cu fi-miu, vrei să-l pun să te bată? Boule!

Nu vă minunaţi, aşa ceva s-ar putea auzi oricând într-o sală de curs. Ştiţi că profesorii universitari au şi ei familii. Dar nu toţi ai taxiuri – şi cum familiile alea trebuie întreţinute, singura soluţie ar fi să muncească. Şi unde să muncească familiile astea dacă nu alături de babacu. Aşa se face că, în ultima vreme, tot mai multe catedre au devenit un fel de afaceri în familie. Tatăl, mama şi copiii ajung să predea la aceeaşi catedră, de începi să te miri că motanul, căţelul şi celelalte suflete de prin casa profesorului n-au primit şi ele măcar un post de preparator. O să începem astăzi un serial cu astfel de exemple – absolut întâmplător, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi:

  • Prof. dr. Carol Stanciu, rector UMF, Gastroenterologie: ambele lui fiice au câştigat, prin concurs, postul de preparator la UMF; Oana Stanciu este subordonată lui papa, la Clinica a II-a Medicală de Gastroenterologie; cealaltă fiică, Irina, lucrează acum la Oftalmologie.
  • Prof. dr. Grigore Mihalache, şef Departament Anatomie: fiul său, Dragoş, îi este preparator şi subordonat; fiica, însă, Irina – na, ca fetele – a tras spre mama ei, prof. dr. Cornelia Mihalache, şi s-a subordonat acesteia, parcă spre a-i face în ciudă lui Dragoş.
  • Prof. dr. Dan Gotia de la Chirurgie Pediatrică: soţia, Stela, este prof. dr. la Pediatrie şi prodecan la Facultatea de Medicină, context în care fiica, Georgiana, nu putea fi altceva decât preparator, tot la Pediatrie.
  • Prof. dr. Gheorghe Scripcaru, de la Medicină Legală: dr. Călin Scripcaru, tot de la Medicină Legală, fireşte, a intrat la UMF în perioada în care tatăl său, în prezent profesor consultant, era şeful disciplinei; soţia, Georgeta Scripcaru, a fost şi dânsa cadru didactic la UMF până la pensionare; iar despre noră nu mai putem spune decât că are un post de asistent, la Morfopatologie. (“Academia Caţavencu”, nr. 607/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţionează la turaţie maximă PCR –ul (pile-cunoştinţe-relaţii)”

  1. Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţionează la turaţie maximă PCR –ul (pile-cunoştinţe-relaţii) (II) | A șaptea dimensiune says:

    iunie 12th, 2019 at 19:14

    […] Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţione… […]

Adauga un comentariu