Djuvara: „Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918”

sâmbătă, iulie 17, 2010 10:13
Posted in category Basarabia, Iliescu KGB

Elena Ceausescu, Ion IliescuExistenta unei republici separate de Romania, intre Prut si Nistru, este o monstruozitate, este un lucru nefiresc, sustine istoricul Neagu Djuvara.

Potrivit acestuia, la inceputul anilor ’90, imediat dupa Revolutie, s-ar fi putut realiza unirea celor doua state, vinovat pentru neinfaptuirea acestia facandu-se Ion Iliescu si sotia sa, Nina, care este de origine rusoiaca, scrie Adevarul.

„Sunt destul de multi cei care au dorit unirea in acel moment, insa s-a opus Ion Iliescu cu sotia lui, care este rusoaica (…) Am fi putut retrai la inceputul anilor ’90 un al doilea 27 martie 1918”, a precizat Neagu Djuvara intr-un interviu acordat cu prilejul dezbaterii cu tema „Unirea, o provocare actuala, din perspectiva interactionarii celor doua medii educationale”, organizata de Clubului Studentilor Basarabeni si Bucuvineni „Stefan cel Mare si Sfant” din cadrul Ligii Studentilor Galati.

Istoricul a afirmat ca Romania trebuia sa aiba o rezistenta in momentul iunie 1940. „Adica cum? Am cedat fara sa tragem un foc de pusca o provincie intreaga”, s-a intrebat retoric Neagu Djuvara.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Djuvara: „Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918””

  1. Emanatu’ şi românii | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 8th, 2016 at 20:02

    […] Djuvara: Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918 […]

  2. Metode kaghebiste de dezinformare | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 24th, 2016 at 16:40

    […] Djuvara: Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918 […]

  3. Cum se sterg la fund unii profesori de istorie cu momentele de glorie ale neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

    februarie 1st, 2019 at 19:46

    […] Djuvara: „Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918″ […]

  4. Neagu Djuvara: “O primă măsură sanitară, dar insuficientă” | A șaptea dimensiune says:

    octombrie 13th, 2019 at 16:09

    […] Djuvara: „Ion Iliescu şi soţia sa, vinovaţi că n-am avut un nou martie 1918″ […]

Adauga un comentariu