După decembrie 1989, pupincuriştii dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu au invadat ecranele tembeliziunilor din România

marți, octombrie 6, 2020 7:12

Mircea CoseaSe numeşte Mircea Coşea, a fost ministru în primul guvern Nicolae Văcăroiu, guvern al ciumei roşii evident, şi într-o vreme era tot timpul la tembelizor pentru a-şi da cu părerea despre mersul democraţiei. Folosind tembeliziunea infractorului Sorin Ovidiu Vîntu, (i)Realitatea TV, în perioada în care Traian Băsescu a tăiat salariile bugetarilor, pentru a avea piţipoanca infractoare Elena Udrea nişte zeci de milioane de euro în plus în conturi, acest Coşea screme la un moment dat următoarea zicere: “Pe timpul lui Ceauşescu, românii avea frigiderele pline, nu ca astăzi”. Lăsând la o parte faptul că puţini români aveau frigidere în acea perioadă, mai ales la ţară, frigiderul devenea inutil deoarece nu era curent electric. Şi chiar dacă ar fi fost curent electric, nu aveai ce pune în ele fiindcă nu găseai carne în magazine, nici măcar oase.

Dar cine este Mircea Coşea, cel care şi după moartea tinerilor din decembrie 1989, de la Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu etc., tineri ucişi din ordinul tiranului Nicolae Ceauşescu, continuă să aibă limba în fundul dictatorului, minţindu-i şi dezinformându-i pe români, precum făcea propaganda comunistă, ştiut fiind faptul că minciuna este sufletul nepieritor al comunismului?

Ei bine, dragii mei, acest Mircea Coşea era pupincuristul Odiosului şi înainte de 1989. Iar după 1989, aşa cum am văzut mai sus, a uitat să-şi scoată limba din curul lui Ceaşcă. Dovada o găsim într-un număr din “Academia Caţavencu” (655/2004), într-un material prezentat mai jos.

Un economist şcolit şi incultul personalităţii

Cititorii mai tineri, mai ales, se tot întreabă auzind poveşti despre Epoca Ceauşescu: cum a fost posibil? Acum e greu de crezut că oameni cu capul pe umeri, cu ani de şcoală, au adus osanale unui semianalfabet şi mult ranchiunoasei sale soţii. Şi, totuşi, s-a întâmplat, într-o laşitate colectivă, într-o plecare vinovată de capete, într-un concurs de promovări “pe linie de partid”.

Astăzi ne vom minuna de seninătatea cu care l-a pupat în find pe scorniceştean un tip cu aparenţă de intelectual şi maniere de european umblat, Mircea Coşea. Ca mostră am ales articolul “România în circuitul economic mondial” publicat în Revista Economică nr. 24, iunie 1985, un text cu o sufocantă densitate de pupături în cur:

“Magistralele analize ştiinţifice efectuate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu la Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român…”,

“În condiţiile în care, aşa cum demonstra tovarăşul Nicolae Ceauşescu…”,

“Este ferma convingere a României socialiste, a preşedintelui Nicolae Ceauşescu că larga cooperare…”,

“Pornind de la aceste imperative şi având drept fundament concepţia preşedintelui Nicolae Ceauşescu, România militează ferm…”,

“În acest cadru general, aşa cum sublinia tovarăşul Nicolae Ceauşescu în raportul la Congresul al XIII-lea al PCR”,

“Astăzi, pe piaţa internaţională, arată secretarul general al partidului, produsele româneşti stau faţă în faţă cu produse similare din zeci de state…”.

Practic, Mircea Coşea nu a putut să se apropie de nicio idee cât de cât viabilă fără să dea o tură prin gândirea fadă, prin creierul cu rumeguş al lui Nicolae Ceauşescu.

E jenant să vezi strădania autorului acestui articol de a re racorda la inepţiile, banalităţile şi platitudinile spuse, cu o ocazie sau alta, de dictator.

Şi nu v-am spus tot. Ştiţi ce a scris Mircea Coşea în acest articol? Poate nu vă vine să credeţi, dar liberalul de azi (din 2004 – n.m.), aperistul de ieri, fesenistul de alaltăieri şi comunistul de mai demult Mircea Coşea şi-a supraintitulat textul cum că ar fi “În sprijinul candidaţilor la concursul de admitere în învăţământul superior economic”. Păi, cu un asemenea sprijin, am avut asemenea economişti (care au demolat România după decembrie 1989 – n.m.)!

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu