Educatia si sanatatea, temelia unei tari

joi, noiembrie 9, 2017 16:02
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniO ţară se transformă prin intermediul educatiei. Dacă o vrei o ţară prosperă şi civilizată, investeşti în educaţie. Toate ţările prospere şi civilizate ale Occidentului au investit, şi investesc masiv, în educaţie. Este motorul care schimbă în bine societatea. Ponderea celor educaţi în totalul populaţiei este barometrul drumului spre bine. Un om educat este acela care nu va polua mediul, aruncând deşeuri pe oriunde, este cel care, atunci când transportă un copil în maşină, va folosi scaune auto copii, este cel care va avea o scară clară de valori, aplicabilă în viaţa de zi cu zi, este cel care nu face rabat de la noţiuni fundamentale ale existenţei umane, precum adevăr, dreptate, libertate, curaj.

O naţiune prosperă este o naţiune sănătoasă. Sănătatea unei naţiuni derivă, oarecum, din educaţia cetăţenilor săi. A avea un popor sănătos este condiţia fundamentală de dezvoltare durabilă a cetăţii. Iar un popor sănătos este acela care ştie să-şi păstreze starea de sănătate, să folosească, dacă este nevoie, ultimele descoperiri în domeniul medical, cum ar fi aparate aerosoli Kidscare. De asemenea, se poate numi sănătos un popor moral, ştiut fiind faptul că imoralitatea unei ţări, ce se poate traduce prin hoţie, corupţie, jaf practicat de autorităţi, este mai gravă decât orice altă maladie, decăderea morală atacând însăşi fibra sănătoasă a unei naţiuni.

Combinaţia reuşită dintre educaţie şi sănătate va conduce la o naţiune puternică, economic şi militar, o naţiune care se va dezvolta armonios, în beneficiul catăţenilor săi. Un popor educat îşi va creşte copiii într-un climat sănătos, moral, pentru un schimb reuşit de ştafetă între generaţii. Inclusiv cei foarte mici se vor bucura de condiţii excelente de creştere şi dezvoltare, din care nu vor lipsi ultimele apariţii ale revoluţiei tehnologice a zilelor noastre, cum ar fi patuturi din lemn Kidscare.

Sunt multe exemple de ţări unde reformele în domeniul sănătăţii şi educaţiei s-au transformat în poveşti de succes, în adevărate modele de urmat. O ţară fără educaţie de calitate şi fără un sistem sanitar performant nu are viitor sau viitorul nu este deloc un spaţiu temporal în care binele public să predomine.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu