Facultățile private, o catastrofă pentru România
duminică, iulie 21, 2013 10:20Caz monstruos de impostură în promovarea universitară
Universitatea ‘Vasile Goldiș’ din Arad a înaintat spre confirmare la Ministerul Educației postul de conferențiar Management-Resurse umane. Confirmarea a fost publicată în Monitorul Oficial nr.403/20 nov. 2009. Ne-au cazut ochii pe dosarul unui candidat pe postul cu pricina, pe nume Vasile Berlingher. Să-l deschidem și să-l răsfoim, că avem toate motivele, deoarece CV-ul și fișa candidatului sunt falsificate grosolan. Berlingher s-a născut în 1950, dar până în 1991 nu face nici o mențiune despre profesie, locul de muncă sau pregătire. Sper că nu i-o fi fost rușine să scrie că de la 20 și până la 41 de ani a fost plutonier sanitar într-o unitate militară din Baia Mare, unde turna clor în veceuri și i se zicea ‘Vermurel’, post pe care l-a părăsit prin desfacerea contractului de muncă.
Candidatul declară că a urmat studii de licență în științe economice în perioada 1995 – 2000. Diploma zice cu totul altceva. Berlingher a măsluit datele ca să creeze aparența că ar putea avea mai multă vechime în învățământ. În CV scrie că, din 1998 până în 2009, ar fi fost lector universitar, de unde rezultă enormitatea că a dobândit gradul de lector înainte de absolvirea facultății, de asemenea pentru a pretinde că are vechime în învățământul superior.
La capitolul ‘Grade didactice și profesionale’ arată că între anii 2003 – 2006, deci jntre 53 – 56 de ani, ar fi fost asistent universitar, deci după ce în prealabil a fost lector începând cu 1998. Datele privind calitatea sa în anumite contracte sau echipe de cercetare sunt fie ambigue, precum cea de consultant manager, fie false. Nu are vechimea pe care o pretinde, în fals, că ar avea-o în învățământul superior, nici în calitate de asistent, nici în aceea de rector.
La capitolul ‘Lucrări științifice reprezentative’, invocă de trei ori la rând același titlu Managementul resurselor umane, ca să-i iasă la socoteală cifra de șase bucăți în total, iar un alt titlu de specialitate, Finanțe-bănci, este pur și simplu scos din burtă. Berlinghe și-a luat doctoratul cu o lucrare scrisă de un negrișor, plătit cu o mare sumă de bani. Ca să vă faceți o idee despre cultura economică a dumisale, este suficient să vă uitați în fișa candidatului, unde, în loc de ‘Merceologie’, scrie, fără să-i tremure șoriciul, ‘Merciologie’. Cu toate acestea, Comisia nr. 19 Management, condusă de prof. univ. dr. Viorel Lefter, din cadrul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, i-a conferit titlul de conferențiar. Iar ministrul Funeriu a semnat ordinul, fără număr și dată și fără să fie publicat pe site-ul ministerului. Vă dați seama în ce ape penale se scaldă învățământul superior privat românesc.
Citeste si articolele:
Deutsche Welle: Adevărul crud despre România | A șaptea dimensiune says:
februarie 10th, 2016 at 21:35
[…] Facultățile private, o catastrofă pentru România […]
Țara te vrea prost (I) | A șaptea dimensiune says:
februarie 11th, 2016 at 10:59
[…] Facultățile private, o catastrofă pentru România […]
Cum a contribuit Biserica Ortodoxa la demolarea morala si materiala a Romaniei | A șaptea dimensiune says:
iulie 14th, 2016 at 13:57
[…] Facultățile private, o catastrofă pentru România […]
Sistemul de muncă la domiciliu | A șaptea dimensiune says:
august 31st, 2016 at 16:56
[…] Facultățile private, o catastrofă pentru România […]
Deşi România nu are nicio universitate în primele 500 din lume, în mediul universitar funcţionează la turaţie maximă PCR –ul (pile-cunoştinţe-relaţii) | A șaptea dimensiune says:
iunie 4th, 2019 at 18:36
[…] Facultățile private, o catastrofă pentru România […]