Formatie nunta Bucuresti – Laurentiu Caldararu

marți, decembrie 27, 2016 9:42
Posted in category Diverse

Nu știu exact ce vă doriți în 2017 (atenție ce vă doriți, deoarece s-ar putea să se împlinească!), dar dacă vreți s-o puneți de o nuntă aveți nevoie de formație care să vă cânte, și să vă încânte, la nuntă. Și cum dintre oferte trebuie să alegeți numai una, am o recomandare pentru voi: alegeți Formatie nunta BucurestiLaurentiu Caldararu și n-o să regretați. Are în repertoriu cover-uri din stiluri muzicale diverse, de la dance, latino, clasică/evergreen și până la hit-uri românești, muzică populară, muzică de petrecere. Pentru a vă convinge, vedeți Repertoriu formatialaurentiucaldararu.ro. Iar mai jos puteți vedea o secvență video sugestivă în care evoluează formația.

Tradiții de nuntă la români

Chiar dacă unii dintre noi mai știu cam ce obiceiuri sunt pe la nunți, nu este rău să amintim câteva dintre ele, mai ales pentru cei nefamiliarizați cu astfel de tradiții. Așadar, pe la o nuntă, sau înainte de nunta propriu-zisă, sau după nuntă, au loc următoarele:

 • Pețitul
  Mirele, însoțit de părinți și/sau prieteni, merge la viitoarea mireasă pentru a o convinge de alegerea inspirată pe care ar face-o, dacă l-ar lua pe viitorul mire de soț. De obicei, în grupul care merge la pețit, trebuie să fie cineva “bun de gură” sau “cu papagal”, pentru ca mireasă să fie cât mai repede cinvinsă.
 • Cererea, târguiala
  Părinții mirelui se întâlnesc, la mireasă, cu părinții miresei, la o masă, și se fixeaza ziua nunții și alte detalii despre nuntă, inclusiv zestrea fetei.
 • Bărbieritul mirelui
  Se realizează de către cavalerii de onoare, care merg cu lăutarii la casa mirelui pentru a-l pregăti să devină bărbat la casa lui.
 • Gătitul miresei
  Este realizat, la început, de către nașă și domnișoarele de onoare, după care mirele vine să ia mireasa, dărundu-i buchetul de mireasă.
 • Valsul miresei
  Marchează deschiderea petrecerii de nuntă.
 • Furatul miresei
  Este, poate, cel mai așteptat moment al nunții și cel mai plin de umor. Este pus la bătaie un întreg arsenal de mijloace și strategii pentru “răscumpărarea” miresei.
 • Tăierea tortului de nuntă
  Se face de către miri împreună cu familia.
 • Aruncarea buchetului
  Știm bine momentul și de prin filme, atunci când mireasa aruncă buchetul către fetele nemăritate, iar cea care prinde buchetul se spune că se va căsători în curând.
 • Aruncarea jartelei
  Un alt moment amuzant, atunci când mirele trebuie să scoată jartela cu dinții, iar apoi s-o arunce către băieții neînsurați.
 • Voalul miresei
  Nașa va scoate voalul miresei și-l va înlocui cu o eșarfă, batic sau basma, marcând simbolic schimbarea statutului miresei, de la fată nemăritată la femeie căsătorită.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.
Ro2.ro Free PageRank Checker