Gramatica României profunde

duminică, aprilie 5, 2009 12:49
Posted in category Educatie, Locale

Elena BasescuPresa din România este liberă. Liberă de discernământul necesar pentru a face deosebirea între derizoriu şi important. Aşa se face că între “succesuri”-le Elenei Băsescu şi milioanele de euro marca Adrian Năstase, obţinute prin şpăgi şi trafic de influenţă, presa de circ din România va alege prima variantă.

Nu contează că pentru această ţară cu adevărat importante sunt corupţia şi tot ce derivă din aceasta (sărăcia, insecuritatea, emigrarea valorilor), ziariştii de teapa lui Mihai Tatulici (cel din gaşca lui Nicu Ceauşescu) vor face “emisiuni profesioniste” despre “succesuri”.

Asta-mi aminteşte de o profesoară de limba română, din România profundă (cea care l-a votat pe Năstase Adrian, anchetat penal pentru corupţie), care zeci de ani conjuga verbul “a copia” la persoana I singular aşa: “copie”. Şcoala în care se producea crima la adresa limbii române se numeşte Şcoala Tătărăşeni (pentru cei din alte zone, o şcoală dintr-un sat de pe aici), iar doamna se numeşte Lazăr Traianiţa. Repet, zeci de ani în care stimabila profesoară de limba română conjuga greşit un verb al limbii române. Mai mult, văzând că are “succesuri” cu aceste greşeli elementare, doamna profesoară a mai lucrat încă patru ani şi după ce s-a pensionat. Desigur, pe aici cunoaşterea limbii române nu este o prioritate. Cetăţeanul din mediul rural nu poate verifica adevărurile primite la şcoală de copilul său. Şi totuşi Elena Băsescu este un înger pe lângă stimabila doamnă profesoară, dar aşa-i când te numeşti Băsescu, iar foştii securişti dau ordine să fie desfiinţată familia Băsescu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Gramatica României profunde”

  1. La vest de Prut, intelectualii de colhoz au deformat conştiinţa naţională | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 29th, 2014 at 19:25

    […] Gramatica României profunde […]

  2. Intelectualii de colhoz (II) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 15th, 2015 at 15:37

    […] Gramatica României profunde […]

  3. În judeţul Botoşani, patriotismul înseamnă gargară ieftină şi cam atât | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 25th, 2015 at 10:21

    […] Gramatica României profunde […]

  4. Intelectualii lu’ Peşte, “boborul” îndobitocit şi creştinii lui Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

    mai 1st, 2015 at 10:41

    […] Gramatica României profunde […]

  5. În România, infractorul este mai presus decât profesorul | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 23rd, 2016 at 22:23

    […] Gramatica României profunde […]

Adauga un comentariu