holzertehnic.ro, tâmplărie lemn stratificat pentru tine

duminică, aprilie 27, 2014 14:33
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAstăzi, dragii mei, vom vorbi despre o societate cu capital românesc, producătoare de tâmplărie din lemn stratificat. Legătura spre site-ul respectiv este ceva mai la vale (click pe imagine), dar până acolo haideți să vedem ce putem comanda de la HOLZERtehnic. Păi, ar fi usi interior, despre care aflăm de pe site: “Usile de interior sunt alcatuite din lem masiv startificat, cu grosime de 40 mm, lemnul fiind uscat si avand o umiditate de 8-12%. Tocul este prevazut cu garnitura si pervazuri pe doua parti, reglabile pe fata. Balamalele cu reglaj 3D permit o montare perfecta a usii.” (pentru alte informații, click pe imaginea de la sfârșitul articolului). Mai găsim ferestre, din lemn stratificat cu geam termoizolator. Mai puteți vedea, dacă intrați pe site, uși exterior din lemn stratificat, ce oferă un sentiment de securitate, iar elementele de tâmplărie oferă o personalitate aparte mediului în care sunt amplasate. “Lemnul are o calitate ridicata, iar materialele naturale si ecologice devin o baza pentru o alegere individuala si personalizata. O usa este intotdeauna decizia de a alege intre diferite tipuri de lemn si culoare. Dumneavoastra decideti intre diverse esente de lemn: stejar, meranti, eucalipt, molid, pin, paltin sau tei, doarece fiecare are propriile sale caracteristici distinctive.”

Și cum cititorii acestui blog își doresc să fie persoane informate, iată câteva informații despre lemn, găsite pe Wikipedia. “Lemnul este un material natural care provine din plantele lemnoase, arbori, arbuști, copacii, etc, fiind compus în majoritate din celuloză și lignină și în mică parte din gume și rășini, materii tanante, materii colorante. Lemnul, o materie de origine organică, este produs de plantele lemnoase care fac parte din grupa vegetalelor superioare cormofite – plante vasculare care sunt formate din țesutul lemnos xilen și țesutul liberian – floem.

Proprietățile lemnului

Proprietăți termice

Datorita porozității sale, lemnul este un conductor slab de căldură, prin urmare este foarte potrivit ca izolare termică. Molidul are o conductivitate termica de 0.22 W / mK (pentru comparație betonul are 0,69 W / mK), iar placile izolatoare – 0.14 W / mK sau mai mică. Plăcile aglomerate poroase ajung la 0.05 W / mK. Conductibilitate termică crește cu conținutul de umiditate și densitatea materialului.
Capacitatea termică este la lemn de aproximativ 4 ori mai mare decât la fier. Expansiunea termică poate fi neglijată în practică la lemn, deoarece aceasta va fi compensată de contracție la uscare.
Descompunere termică a lemnului începe la temperaturi de peste 105° C; la 200° C este foarte mult accelerata și atinge cota maximă la 275° C. O degradare termica a lemnului poate să apară în timpul expunerii prelungite la temperaturi mai mici de 100° C. Punctul de aprindere de lemn este intre 200 si 275° C. În absența oxigenului duce la piroliză.”

Așadar, dragii moșului, folosiți pontul de azi, dacă doriți să aveți o tâmplărie deosebită a locuinței dumneavoastră.

www.holzertehnic.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu