Imobildevanzare.ro, agenția ta de publicitate imobiliară

sâmbătă, decembrie 21, 2013 14:08
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAjungem din nou să vorbim despre domeniul imobiliar. Istoria sa e ralativ simplă. Cel puțin cea din ultimii 50 de ani. În comunism, nimeni nu era proprietar, toți fiind chiriașii unui regim de sorginte criminală. Chiriaș fiind, plăteai statului totalitar o sumă lunară de bani, ce reprezenta oarece cheltuieli pentru ocuparea acelui spațiu, în care facilătățile erau clare: întuneric, lipsă apă caldă, locuință insalubră etc. Dacă erai înclinat spre corupție (singura șansă de a duce o viață acceptabilă în acea perioadă), te puteai învârti de ceva materiale cu care să-ți cârpești locuința. Atunci, nu se găsea nimic la vedere, totul se vindea la negru (pe sub mână). Vă imaginați că unii plăteau cheltuieli, alții nu, dar totul se “aranja”, adică se luau bani de la cei harnici și inteligenți și se dădeau celor care aveau nevoi speciale: mai mult somn, mai mult alcool etc. Bun, dar acea perioadă a trecut, chiar dacă părea că va ține o veșnicie, iar în 1990 aproape toți românii au devenit proprietari. Suntem țara europeană cu cel mai ridicat procent de proprietari (peste 90%), în domeniul locuințelor. Acum totul se vinde și se cumpără, inclusiv locuințele. Mulți au încercat să dea lovitura în domeniul imobiliar, dar a venit criza și multe aripi s-au frânt. Alții chiar vor să-I ajute pe cei ce vând sau cumpără o locuință, vezi aici (https://www.imobildevanzare.ro/). Uneori s-a încălcat și legea în domeniul imobiliar, doar banii sunt o tentație extremă, chiar dacă sunt buni sclavi, dar proști stăpâni, cum zicea bine cineva. Adică, se mai falsifica un titlu de proprietate, se mai rupeau niște mâini sau picioare, totul în numele unui individ numit George Becali, prezent atât de des pe sticlă, de-au ajuns morala, limba română, creștinismul și alte asemenea “fleacuri” în comă profundă. Dacă un individ cu o asemenea pregătire, adică analfabet fără o profesie la bază, este prezentat non-stop la televizor, înseamnă că tembeliziunile sunt un rău moral pentru România și pot fi comparate cu aducerea în prim plan a tot ceea ce este urât și demn de dispreț în această lume. Domeniul imobiliar are, însă, și persoane de un cu totul alt calibru, persoane cu studii, dinamice, cu flerul necesar unui domeniu în care tot timpul trebuie să fii pe fază. Un domeniu fascinant și prin riscul pe care-l implică.

S-ar putea totuși întreba cineva care sunt avantajele folosirii unei agenții de publicitate imobiliară. Păi, simplu: Wikipedia ne lămurește ce înseamnă tranzacție imobiliară fără intermediar.

“Tranzacția imobiliară fără intermediar (For Sale By Owner în limba engleză, prescurtat „FSBO”) este un termen din vocabularul afacerilor imobiliare care descrie situația în care tranzacția imobiliară se realizează fără participarea unui intermediar, direct, între vânzător și cumpărător. În acest fel, nici un comision de vânzare-cumpărare nu este acordat pentru intermediar (agentul imobiliar), deoarece acesta nu intervine în niciun fel în desfășurarea tranzacției.
Sistemul FSBO este destinat celor care doresc să evite plata comisionului agenților imobiliari, acesta ajungând de obicei până la 6%. Având în vedere ca vânzarea unei proprietăți prin sistemul FSBO este destul de solicitantă, reprezintă o alternativă pe care nu orice proprietar o alege, în special datorită eforturilor care trebuiesc depuse (analiza a pieței imobiliare, promovare proprie prin diverse canale de publicitate, amenajări de ultimă oră ale proprietății, negocierea personala a prețului de tranzacționare, consultanță juridică, realizarea actelor).”

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu