În semn de „iubire” faţă de România, ciuma roşie numeşte şpăgari care nu fac nimic în funcţii de consuli şi ambasadori

luni, decembrie 3, 2018 19:48

PSDMitomanul Victor Ponta, fost premier al României – un accident tare nefericit al acestei ţări, depăşit doar de imbecila mileniului, Viorica Dăncilă, aceasta fiind o dovadă a faptului că resursele de prostie, şi de corupţie, ale ciumei roşii sunt inepuizabile -, avea la un moment dat purtător de cuvând pe un şpăgar nenorocit – după cum vom vedea la vale -, Andrei Zaharescu, scos în şuturi de la PRO TV pentru luat de şpăgi, angajat ulterior în trustul şpăgarilor fără frontiere, la Antena 1 adică, şpăgar care comite o serie de gafe monumentale în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului României. Drept răsplată, guvernul Puie Monta, cel mai cinstit guvern de hoţi, îl numeşte consul al României la Cape Town (Africa de Sud), în octombrie 2013.

Ce credeţi că face în această funcţie şpăgarul Andrei Zaharescu timp de doi ani, 2013 – 2015? Evident, nimic. Nici măcar pagina de internet a consulatului nu era accesibilă, fiind în construcţie. Vedeţi mai multe amănunte AICI.

Dar cine este cu adevărat Andrei Zaharescu găsim într-un articol din “Academia Caţavencu”, nr. 552/2002, pe care-l redau mai jos.

Zaharescu, un şpagat între două televiziuni

În general, toată lumea ştie de ce-a plecat Andrei Zaharescu, în 1998, de la PRO TV. Să zicem, simplu, firesc, din cauză de şpagă. În particular, lumea informată ştie că Andrei Zaharescu a fost dat afară din PRO TV pentru că a luat şpagă de la nişte medici cărora le cerea şpagă (ne cerem scuze că folosim atât de des acest cuvânt, dar am vrea să vă intre bine în cap şi deci să vă enervaţi şi voi) ca să-i bage pe post, în rubica de profil a matinalului pe care-l realiza – “Bună dimineaţa, PRO TV e al tău”. Ce se mai ştie: că, după povestea cu şpaga (muşamalizată cu profesionalism, în sensul că o anumită Liana Petrovici, juristă la Media PRO, i-a abordat cu amabilitate pe toţi medicii păgubiţi şi le-a dat banii înapoi, ca să spele ruşinea trustului), Andrei Zaharescu s-a repliat fără mustrări de conştiinţă, îndeplinind următoarele funcţii bănoase: consilier al preşedintelui companiei Petrom şi director comercial al firmei “Carpatina”. Apoi, Zaharescu s-a întors pe sticlă, la Antena 1.

Un caz clinic: între 1.000 şi 2.000 de parai (dolari, în acea vreme nu exista euro – n.m.)

Mai departe, să vorbim, în detaliu, despre medicină. Menţionăm, în acest sens, că în perioada 1996 – 1997, Andrei Zaharescu avea nişte probleme de sănătate. Ale mamei sale (litiază renală), ale fiicei din prima căsătorie, Catinca (probleme digestive), ba chiar ale logodnicei Berecleanu (nimic grav). Pe care le trata, absolut prieteneşte, o veche cunoştinţă, medic de profesie, care înfiinţase primul spital clinic privat din România: “Munposan”.

Din tratament în tratament, ştiţi cum e, Andrei Zaharescu a prins drag de directorul clinicii, Codruţ Munteanu. Ulterior – şi tupeu. Cităm din memoria de medic a victimei: păi, nu e păcat să nu apară niciun articol publicitar în presă despre echipa de profesionişti de la “Munposan”? Ca de exemplu, în VIP, România liberă, Naţional sau Evenimentul zilei? Rezolvă Zaharescu! Te costă vreo mie de parai. Ieftin. (La care omu’ a zis că dimpotrivă, i se pare scump. Mai bine plăteşte o machetă color, 250 de doalri, cu factură şi TVA inclus!) Mă rog, a insistat Zaharescu, dacă nu te interesează, hai în emisiune, la “Bună dimineaţa, PRO TV e al tău”. De fapt, e al tău pentru 2.000 de parai (ăsta e tarifu’, am vorbit cu şefii, da’ nu vor să scadă, îmi pare rău!), da’ e mai sigur: te vede lumea la televizor! Te fac vedetă!

Codruţ Munteanu a cedat psihic. Omu’ a apărut la “Bună dimineaţa …”. Ba chiar de mai multe ori, pentru că aşa a decis titulara rubricii, Irina Reisler (care, ulterior, a aflat toată tărăşenia şi, normal, l-a dat în gât pe infractor!). Dar de plătit, trebuie să recunoaştem, doctorul Munteanu a plătit numai o dată. 2.000 de doalri. Pe care clinica “Munposan” i-a primit înapoi, prin amabilitatea justiţiară a şefilor lui Zaharescu şi prin intermediul amintitei doamne Liana Petrovici. Care a fost nevoită să întrebe, cu jena de rigoare: “Dar, totuşi, cât i-aţi dat?”, menţionând că, la interogatoriul redacţional, Zaharescu n-a fost în stare să-şi aducă aminte cu precizie cât a luat şi de la cine! Deci aşa: uitate sunt şpăgile de altădat’.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “În semn de „iubire” faţă de România, ciuma roşie numeşte şpăgari care nu fac nimic în funcţii de consuli şi ambasadori”

  1. Sentimentul românesc al nesimţirii | A șaptea dimensiune says:

    martie 7th, 2019 at 18:32

    […] În semn de „iubire” faţă de România, ciuma roşie numeşte şpăgari care nu fac nimic în f… […]

  2. România bananieră versus Statele Unite | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 28th, 2019 at 16:05

    […] În semn de „iubire” faţă de România, ciuma roşie numeşte şpăgari care nu fac nimic în f… […]

Adauga un comentariu