Învăţământul românesc de la cap (învăţământul superior) se împute

sâmbătă, decembrie 26, 2020 18:28
Posted in category Educatie

Dictatorul comunist Nicolae CeauşescuSuntem în ţara cu 16 facultăţi de teologie, care aduc Evul Mediu întunecat mai aproape de noi în fiecare zi. Aşadar, în România (asta-i ţara, ce credeaţi?), învăţământul superior a fost grav alterat, după 1989, de mafioţii cu doctorate, iar de aici până la un învăţământ general în colaps n-a mai fost decât un pas. Obiceiurile fanariote au prins cheag şi în mediul academic, acolo unde bătălia pentru ciolan este la fel de dură precum în mediul politic. Iată mai jos un exemplu din 2004, despre învăţământul superior românesc, care nu are nicio universitate în primele 1000 din lume.

Rector suspectat de o şcoală ereditară

Bătălia pentru ciolan, pentru funcţiile de conducere din universităţi adică, e la fel de dură ca şi în mediile mai puţin sau deloc academice, ascunzând cel puţin în instituţiile de învăţământ private, poate şi în cele de stat, invinuiri vecine cu ilegalitatea, pe care un minister de moţăie, cum e cel al tovarăşului Alexandru Athanasiu (ministru PSD-ist al Educaţiei în 2004, data apariţiei materialului de presă – n.m.), nu se grăbeşte în niciun fel să le elucideze. Aşa se face că nici până astăzi (iulie 2004 – n.m.) fotoliul de rector al SNSPA al lui Vasile Secăreş nu a fost ocupat decât în mod “privizoriu”.

Un caz şi mai încurcat este (era în 2004 – n.m.) la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi. Deşi nevalidat în funcţie din pricina neregularităţilor comise la alegeri, Nicolae Niculescu, urmaşul la rectorat al stimabilei sale soţii, Elena Niculescu, se aruncă asupra contestatarilor şi retrage gradul didactic liderului de sindicat, ba, mai mult, suspendă din funcţie un decan, pe profesorul Cristian Bocancea.

Universitatea ar avea şi serioase probleme financiare, după fuziunea cu “Appolonia”, fabrica falimentară de stomatologi a lui Vasile Burlui, bine cunoscutul traficant de diplome false din învăţământul medical ieşean, căreia i-a preluat datoriile.

Cât despre ce s-a cheltuit şi cum pentru construcţia noului sediu al universităţii, nefinalizat de ani buni, numărul de bănuieli creşte direct proporţional cu al merţanelor aflate în folosinţa familiei Niculescu.

Acesta este şi motivul pentru care numele lui Niculescu a fost şters, în ultimul moment, de pe lista celor ce urmau să fie decoraţi de Ion Iliescu, aflat la al treilea mandat de preşedinte al României, sosit la Iaşi într-o vizită de lucru tovărăşească.

Un lucru e cert: dacă pe vremea când preda economie socialistă profesorul Niculescu condamna moşierimea, astăzi se comportă el însuşi ca pe moşia lui tată-su. (“Academia Caţavencu”, nr. 656/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu