Inventii romanesti din ultima perioada

luni, iunie 13, 2016 16:16
Posted in category Educatie

Petrache PoenaruDincolo de infractori, politicieni corupti, votanți imbecili etc., România are si genii. Se vad puțin in spațiul public, acesta fiind ocupat de țigani, interlopi, bișnițari și corigentul Tăriceanu. Dar români care vor schimba viitorul planetei există. Tăcuți și muncitori, modești și perseverenți, aceștia reușesc cu greu să supraviețuiască într-o țară dominată de mafia social-democrată, în care totul este pervertit, totul se cumpără, de la voturi la conștiințe. Într-o țară unde învățământul pregătește, prin fraude, viitoarele plutoane de corupți, într-o țară unde medicii buni nu-și au locul într-un sistem dominat de lichele, într-o țară unde mafioții țin predici “boborului” seară de seară la tembelizor, nu poți avea studenți eminenți care să-și dorească să rămână. De aceea, toate aceste invenții românești vor prinde contur în Occidentul “decadent”, Occident care nu-i are pe Quintus (turnător la Securitate), Puie Monta (șmecheraș de cartier Ferentari) etc. Iată și câteva exemple de invenții românești din ultima perioadă.

  • Dispozitivul care face operatii la distanta. Inventia unui elev roman poate revolutiona chirurgia
    O inventie cu totul iesita din comun vine din partea unui elev din Botosani, care a creat un dispozitiv ce va permite operatiile la distanta.
    A numit-o „mana bionica” si, atunci cand va depasi stadiul de prototip, ii va ajuta pe medici sa duca la bun sfarsit interventii chirurgicale complexe, ca si cum acestia ar fi in sala de operatie.
    Vestea proasta e ca inventia nu va fi prezentata in Romania, ci in Statele Unite, unde elevul de 18 ani participa la un concurs de mecanica. Un an intreg a studiat Constantin Voiniciuc mana umana, ca sa o poata construi pe cea robotica.
    Constantin Voiniciuc, elev: „Cea mai grea a fost partea mecanica, pentru ca trebuia sa am niste articulatii perfecte. Chiar daca sunt din metal, ele sunt foarte flexibile. Poate fi folosita in medii inaccesibile omului: chimice, cu virusi, pentru dezamorsarea bombelor, chiar si pentru cei invalizi. Chiar si pentru chirurgi”.
    Mana robotica functioneaza cu ajutorul unor senzori si al unui dispozitiv care dirijeaza miscarea degetelor intocmai ca la mana umana cu care e conectata. Constantin a castigat locul intai la concursul national de mecanica organizat la Suceava si isi doreste sa-i impresioneze si pe americani. Daca va castiga premiul cel mare, vrea sa se intoarca in tara si sa-si imbunatateasca proiectul.
  • Invenția unui român A UIMIT Europa. România ar economisi anual 1 MILIARD DE EURO. Japonezii și Airbus vor patentul
    Profesorul ieșean Paul Bârsănescu a inventat un sistem de cântărire electronică a camioanelor aflate în trafic și transmiterea datelor prin GPS. Camioanele supraîncărcate uzează cel mai tare drumurile, fiind principala problemă în toată lumea.
    Un ieșean a inventat GPS-ul cu cântar: un dispozitiv care îmbină două tehnologii folosite la camioanele care transportă marfă și care, dacă s-ar aplica, ar rezolva, parțial, problema uzurii drumurilor. Prof.dr.ing Paul Bârsănescu de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi a fost premiat la Concursul de inovații Network of Automotive Excellence (NoAE). E primul român care participă la una dintre cele mai titrate competiții de inventivă din lume.
    Inginerul a pornit de la o idee simplă: fiecare camion sau TIR este dotat cu GPS cu înregistrare și tracker, având în dotare și un aparat care cântărește fiecare punte. Transportatorii plătesc pentru uzura infrastructurii în funcție de capacitatea vehiculului. Deși, logic, drumurile sunt stricate de camioanele supraîncărcate, acestea nu sunt taxate în consecință. Se plătește doar în funcție de greutatea fiecărei clase de autovehicule, fără nicio diferență între cele goale sau arhipline.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu