Istoria cardului

duminică, august 2, 2015 11:24
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniLa începuturi, oamenii făceau schimburi în natură. A urmat folosirea monedelor din aur sau argint, urmate, la rândul lor, de monedele și bancnotele valorice. Au urmat cec-urile, iar astăzi avem cardurile. Cardul este ultima verigă din acest lanț. Deocamdată. Ce va urma vom vedea.

Cum a aparut cardul

Încercări timide au fost în anii ’20 ai secolului trecut. Atunci, izolat, s-au folosit forme rudimentare de carduri (dacă le putem spune carduri). Prima formă modernă de card apare în 1949, atunci când Frank McNamara, impreuna cu partenerul sau Ralph Schneider, creeaza primul card de credit pentru plati in restaurante, avand marca Diners Club Card. După aceea, în următorii ani, cardul avea sa fie acceptat de mii de comercianti. În 1958, Bank of America din San Francisco, introduce precursorul cardului universal modern, sub numele BankAmericard. In 1976 cardul BankAmericard avea sa devina bine cunoscutul card Visa. În 1966, un numar de 17 banci americane formeaza asociatia Interbank Card Association (ICA), care avea sa devina mai apoi nu mai putin celebra MasterCard Interational, cu reteaua proprie privata de telecomunicatii (BankNet), principalul competitor si rival al Visa. Cele doua sisteme de plati electronice prin carduri detin in prezent circa 90% din piata.

Avantajele folosirii cardului

Cardurile de credit sunt de mare ajutor in viata de zi cu zi. Cozile de la plata facturilor sunt anulate de cateva clikuri pe internet sau cateva taste de bancomat, convorbirile telefonice interminabile pentru rezervarea unui bilet de avion sau a unei camere de hotel sunt rezolvate prin plata electronica. Achizitionarea unui produs poate fi facuta mult mai elegant din fotoliu tot cu ajutorul internetului si a cardului. În prezent, mai mult de 75% dintre americani deţin cel puţin un card de credit. În România, 87% dintre tranzactiile cu cardul reprezinta retrageri de la bancomate. Doar 18% dintre romani fac plati cu el direct.

Ce ar putea urma dupa era cardului

Cardul ar putea fi înlocuit de telefonul mobil. Bancile ne permit deja sa administram conturile cu ajutorul unui smart-phone. Au aparut aplicații ce permit folosirea exclusivă a telefonului mobil.

Printcard.ro, dacă vrei imprimante carduri pentru firma sau compania ta

Managerii de firme stiu foarte bine importanța cardului de fidelitate. Iar pentru a le avea, avem nevoie de imprimante carduri. Putem cere o ofertă, putem vedea informații despre astfel de produse dacă urmăm legăturile anterioare. Cred că este singurul loc online din România (oricum, cel mai cunoscut) unde putem comanda carduri și imprimante carduri.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu