Janette.ro, bijuterii argint pentru tine

sâmbătă, martie 11, 2017 16:55
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDeși nu sunt un mare amator de bijuterii, am rămas fermecat de frumusețea unor bijuterii argint de pe janette.ro. Împodobite cu pietre naturale, prețioase și semiprețioase, într-o diversitate de colecții, bijuteriile despre care încerc să vă povestesc, în cuvinte care redau doar parțial strălucirea și frumusețea lor, au darul de a face privitorul să rămână mut de admirație, iar posesorul să simtă din plin privirile admirative ale celor din preajmă. Putem comanda bijuterii împodobite cu: ambra, ametist, turcoaz, smarald, safir, rubin, lapis lazuli, piatra lunii, coral, topaz, agat, carneol, diferite varietăți ale cuartului, jad, jasp, malachit, opal, citrin, perle de cultură și multe altele.

Confecționate din argint simplu sau rodiat, cu detalii vintage, unele având modele unicat din argint brodat-filigran, altele posesoare de gravuri artistice moderne, sau cu accente ale culturii antice, bijuteriile de argint de care sigur veți fi atrași, sau atrase, ne pot înfrumuseța viața, pot aduce acea doză de noblețe fiecăruia dintre noi și clipei în care le vom purta. Dacă ar fi să aleg, dintre modelele prezentate, două astfel de bijuterii, alegerea mea s-ar opri la următoarele:

  • Broșă argint Minola
    Este lucrată din argint cu motive florale și completată cu mici cristale de zirconiu în culoarea smaraldului. Este, cu siguranță, un accesoriu fin, delicat și elegant, ce poate completa inspirat ținuta din anumite momente, mai mult sau mai puțin protocolare.
    Broșă argint Minola
  • Lănțișor argint Iubire
    Este din argint rodiat, decorat cu un frumos pandantiv, lucrat tot din argint rodiat, în formă de inimă, plină cu cristale de zirconiu strălucitoare.
    Lănțișor argint Iubire

Istoricul bijuteriilor

Evident, bijuteriile au și o istorie a lor, plină de momente în care, într-un fel sau altul, au impresionat oamenii acelor timpuri. Printre cele mai vechi bijuterii descoperite, se numără niște mărgele, găsite într-o grotă din Maroc, confecționate în urmă cu 100.000 ani din cochilii de Nassarius. În antichitate, bijuteriile aveau roluri multiple, de la cele simple, precum susținerea părului sau a hainelor (agrafe, broșe, catarame) și până la cele complexe, care simbolizau apartenența la un anumit grup social. Tot în antichitate, în foarte multe culturi, bijuteriile serveau la stocarea averilor, bogăția și diversitatea bijuteriilor fiind un indiciu al prosperității deținute de o persoană. De asemenea, se foloseau ca monedă de schimb sau ca indicator al statutului social. De exemplu, cei bogați din antichitate erau îngropați alături de bijuteriile lor.

Bijuteriile cu anumit grad de prelucrare se întâlneau foarte mult în Africa, acolo unde s-a ajuns la identificarea unui grup sau trib după forma bijuteriilor pe care le purtau membrii grupului. Un rol hotărâtor pe drumul evoluției bijuteriilor l-a constituit apariția metalului, în special a argintului. De altfel, o lungă perioadă de timp bijutierii erau dependenți de argint, iar această dependență a adurat până prin secolul al XV-lea, atunci când a început exploatarea aurului.

O tradiție aparte o au bijuteriile în Egiptul antic, acolo unde se credea că fiecare piatră prețioasă posedă puteri mistice, care se transmit posesorului respectivei bijuterii. Culoarea bijuteriilor era, de asemenea, importantă pentru locuitorii Egiptului antic. Verdele, de exemplu, era asociat fertilității. Pe lângă bijuteriile cunoscute astăzi, egiptenii purtau amulete și talismane, despre care se credea că au puteri magice. Pe lângă egipteni, și alte culturi antice au dezvoltat o întreagă tradiție a bijuteriilor, acestea devenind o emblemă a acelor vremuri.

Trecând la greci și romani, trebuie spus că aceștia nu atribuiau puteri mistice bijuteriilor, acestea fiind un element simplu, dar important, al ținutei. Cea mai cunoscută podoabă a romanilor era broșa, dar nici brățara sau banderola nu sunt de neglijat. Bijuteriile au jucat întotdeauna un rol important în societățile antice, fiind adesea cel mai insemnat indiciu al ținutei acelor vremuri.

Bijuterii argint pe janette.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu