jocuri.biz, jocuri gratis pentru tine

vineri, iulie 18, 2014 10:46
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniChiar dacă pentru foarte mulți dintre noi, românii, cuvinte precum “licența unui produs”, “drepturi de autor” par fleacuri pe care nu le băgă în seama (dar nu vrem să fim tratați ca niște hoți, hă, hăă, hăăăă), acestea sunt importante, dacă ținem să apreciem munca unor oameni, pentru a pretinde să fie apreciată munca noastră. Din fericire, în foarte multe situații găsim și produse gratuite, pentru aceia dintre noi care nu avem bani să cumpărăm. În cazul de față, vorbim de jocuri gratuite. Dacă accesați link-ul anterior sau orice altă legătură din acest material (sau click pe imaginea de mai jos), veți ajunge pe un site unde găsiți jocuri gratuite, dintre cele mai diverse. Sunt disponibile următoarele categorii de jocuri: acțiune, amuzante, aventură, de colorat, de gătit, dress-up, împușcături, jocuri pentru copii, machiaj, mașini, motociclete, puzzle, sport. Aveți de unde alege jocuri pentru copiii voștri, dacă sunteți adulți și citiți acest material. Dacă sunteți copii, poate veți fi încântați să descoperiți un loc (dacă nu-l știați deja) unde jocurile sunt interesante și educative. Puteți încerca jocul Vestul Salbatic, în care „telul tau este sa castigi toate duelurile. Muta cursorul in zona de siguranta ca sa incepi. Dupa semnal, muta repede cursorul pe tinta si trage mai repede decat adversarul! Foloseste Mouse-ul pentru a tinti si a trage”. Sau UEFantasticii, în care „Steaua si Rapid se bat pentru un loc in semifinalele Cupei UEFA. Cine va merge mai departe? Depinde de tine!”

Iată mai jos un fragment dintr-un material foarte interesant despre importanța jocurilor pe calculator.

Jocurile pe calculator au capatat o importanta sociala atit de mare incit au ajuns sa fie studiate stiintific (de aproape un an, o universitate daneza pregateste doctoranzi in aceasta „disciplina”) si tind sa se impuna ca o prezenta distincta si obligatorie la cele mai de baza niveluri educationale. Pe linga calitatile lor recreative indiscutabile, jocurile pe calculator pot imbunatati capacitatea de a invata a copiilor si ar putea gasi chiar si astazi un loc legitim in clasele de scoala primara, au conchis cercetatori ai Institutului de Educatie al Universitatii din Londra. Ei au descoperit ca „pregatirea in jocuri” a devenit o abilitate-cheie pentru tineri, un motiv in plus pentru care domeniul trebuie sa devina o materie de studiu in sine si, mai mult, elevii ar trebui sa fie in masura sa creeze propriile lor jocuri.

„La fel ca toate celelalte jocuri, cele video sau pe calculator ofera divertisment si promoveaza dezvoltarea sociala, participarea si discutiile pe aceasta tema constituind o parte importanta a vietii tinerilor de azi”, afirma Carline Pelletier, managerul unuia dintre cele doua studii dedicate fenomenului de catre Institut.

Ideea ca jocurile pe calculator ar putea ajunge materie de studiu in scoli este de natura sa iste controverse in rindul parintilor. Dar specialistii incearca sa-i asigure ca este vorba de ceva foarte serios. „Jocurile sint o forma legitima de cultura care merita o analiza critica in scoli, exact asa cum se intimpla cu filmele, televiziunea si literatura”, a spus dr. Andrew Burn, de la Centrul pentru Studiul Copiilor, Tineretului si Media. (sferaonline.ro)

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu

evomag.ro%20