Justiţia, cea mai mare problemă a României

joi, septembrie 15, 2011 18:45
Posted in category Justitie

JustitiaJustiţia din România este independentă. Independentă faţă de aplicarea dreaptă a legii. Justiţia de rahat din România aduce atingeri grave nivelului de trai şi imaginii României. În conceptul de ‘nivel de trai’ intră şi securitatea individului.

România, prin justiţia de că…t pe care o are, este o ţară în care oricând şi oriunde îţi este pusă viaţa în pericol. În România, infractorii îşi permit orice, deoarece ştiu că nu vor păţi nimic.

În România democratică şi europeană, un elev bucureştean a fost bătut şi tăiat în scoală, fără nici o teamă de lege sau autorităţi. Până şi presedintele SUA, Barack Obama, ştie că avem o justiţie de cacao, din moment ce îi recomanda preşedintelui României ‘Să funcţioneze justiţia’.

Pentru americani, şi pentru majoritatea românilor, justiţia din Romania este mână în mână cu infractorii. Legal, judecătorii sunt răspunzători în faţa CSM-ului (Consiliul Superior al Magistraturii). Acesta este un organism mort pentru România. Nu face nimic pentru a îndrepta starea de lucruri.

Dacă un şofer greşeşte, plăteşte, la fel un medic, un profesor etc. Dacă un judecător greşeşte, nu păţeşte absolut nimic. Ei sunt deasupra legii. Ei sunt duşmanii românilor, cei ce pun infractori în libertate sau condamnă oameni nevinovaţi. Tot circul cu arestările dovedeşte impotenţa justiţie române.

Dacă un puscăriaş, precum pesedistul Catalin Voicu, de exemplu, face numai câteva luni de puşcărie sunt două variante: ori a greşit cel care l-a eliberat (fiind acuzat de grave fapte de corupţie), ori a greşit judecătorii care l-au condamnat (în cazul în care este nevinovat). Dar cineva a greşit. Şi nimeni nu este întrebat cum este posibil.

Aceste hiene în haine negre sunt o ciumă pentru România. Datorită lor, violatori, criminali, interlopi, hoţi etc. sunt în libertate. Iar dacă judecătorii italieni ce s-au ocupat de mafie preferau să moară, dar îşi făceau treaba, justiţia română, moştenită de la bolşevici, moare cu şpaga de gât şi nimeni nu le ia ‘gâtul’ acestor găinari în ale dreptului. Ei nu au o minimă onoare, nu am văzut un judecător să se sinucidă prins cu mita în sac. La ei starea de ţigăneală este normală, pentru ei legile sunt pentru fraieri, ei preferă să fie împroşcaţi cu noroi în presă, dar să continue demolarea României.

În timp ce judecătorii italieni erau seceraţi de gloanţele Mafiei, pe care au anihilat-o, judecătorii găinari din România sunt seceraţi doar de şpăgile primite de la interlopi. Ei nu au conştiinţă, altfel ar trebui să aibă coşmaruri, somnul lor fiind tulburat batrânii ucişi de justiţie de că…t din această ţară. În România, clanurile interlope fac legea deoarece judecătorii fac pe ei la vederea mafioţilor. Aceasta-i ‘independenţa’ justiţie din România. Iată şi un material din ‘Academia Caţavencu’ despre cum încalcă legea cei care ar trebui s-o aplice.

În România nu e nimic mai Drăguț decît un blat în CSM

În România avem un sistem de Justiție drăguț. Atît de drăguț încît judecătorul Drăguț își face singur comisie de concurs cînd vrea ca el însuși să rămînă șef. Drăguț, nu? Să detaliem: pe lîngă că e președintele Curții de Apel Craiova, judecătorul Costel Drăguț este și membru al CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). În perioada 2 octombrie – 15 decembrie, CSM organizează concursuri pentru ocuparea funcțiilor de șefi în magistratură.

Printre funcțiile astea e și cea de președinte la Curtea de Apel Craiova, unde e șef Drăguț. Care Drăguț mai vrea o tură șef. CSM, care organizează concursurile de șefie, alcătuiește și comisiile de concurs. Iar Drăguț (ca membru CSM), da, da, a participat activ la alcătuirea comisiilor de concurs care-i vor evalua prestația lui Drăguț care vrea să rămînă șef la Curtea de Apel Craiova. Poate ne repetăm, da’ nu-i așa că acest conflictoi de interese e drăguț? Da, sigur, Drăguț avea posibilitatea să se retragă, dar nu a făcut-o. Iar colegii lui din CSM au avut și ei nesimțirea să nu-i ceară asta. Dar nici nu aveau de ce, la valoarea și cariera lui, din care amintim: în mai 2006, a fost instalat la șefia Curții de Apel Craiova fără dureri de cap, după ce unicul său concurent s-a retras din competiție chiar înainte de prima probă.

Tot în 2006, Drăguț s-a ales cu o cerere de revocare din funcție formulată de ministrul Justiției de atunci, Monica Macovei. Care, într-o vizită de lucru la Craiova, a descoperit că toate calculatoarele (trimise la Curtea de Apel în programul de informatizare a instanțelor) zăceau în subsol, în loc să fie pe birourile judecătorilor. Deh, să nu ocupe locurile tradiționale pentru plicuri.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Justiţia, cea mai mare problemă a României”

  1. România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 10:07

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

  2. Gabriel Oprea, un produs al regimului securisto-comunist Ilici KGB Iliescu | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 10:24

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

  3. Gabriel Oprea, un produs al regimului securisto-comunist Ilici KGB Iliescu (II) | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 14:45

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

  4. Cum functiona Mafia generalilor izmenari in Romania | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 15:32

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

  5. Primele 10 site-uri comerciale din România | A șaptea dimensiune says:

    iunie 30th, 2016 at 21:18

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

  6. Primele zece site-uri media din România | A șaptea dimensiune says:

    iulie 3rd, 2016 at 20:04

    […] Justiţia, cea mai mare problemă a României […]

Adauga un comentariu